עצה ~חשוב מאוד~

shooala

New member
../images/Emo50.gif

בקשר לסמיילי, זה יכולהיות גם נקודות, או כל סימון אחר. לא הדרכתי כיתה ז אז אין לי מושג בפעולת רבין תלוי במה בוחרים להתמקד - בדמוקרטיה או באדם. אם באדם, כמובן שחשוב שיהיה מכובד, אבל אם לא - את הרעיון צריך להעביר והמתודיקה לא באמת משנה. פעילויות אקטיביות זה רעיון מצוין.

עצה ~חשוב מאוד~

יש לי בעיה. תוכלו לקרוא לזה דילמה, תוכלו לקרוא לזה ז'אקו, תוכלו לקרוא לזה באיזה שם שתרצו. זה לא ישנה את העובדה שהיא שם ושהיא קיימת. שומדבר לא ישנה את העובדה שהיא קיימת והיא צריכה טיפול ופיתרון. מה שידוע לכולנו, הוא שיש לי בעיה, ואולי אתם תוכלו לעזור לי להגיע אל פתרונה. כמובן, אתם יכולים להסיק, שאם אני כותבת אותה כאן, מין הראוי שהיא קשורה לתנועה איכשהו. ובכן, היא קשורה לתנועה קשר ישיר. אני מדריכה את שכבת ז'. אני מאוד אוהבת אותם ואני חושבת שהם יוכלו להיות ילדים רציניים ובוגרים כשהם רוצים. אני רוצה גם להמשיך איתם הלאה, זתומרת להדריך אותם גם ב-ח' וב-ט' אם אפשר. הבעיה שלי היא כזאת: אי אפשר להעביר להם פעולות. גם רציניות, גם לא רציניות. הדבר היחיד שבנתיים גיליתי שמעניין אותם זה מוזיקה, ופעולות על הסגנון של "לא נפסיק לשיר". אבל, אי אפשר לעשות פעולות כאלה תמיד. גם גיליתי שהם נורא אוהבים משחקים. בהתחלה זה נחמד, אתם יודעים, פעולות רק עם משחקים, אבל אחרי כמה זמן צריכים גם לגעת ברובדים היותר רציניים ומעמיקים, ואני לוידעת אם אני אי פעם אצליח לעשות את זה איתם.זה פשוט בלתי אפשרי! בפעולת רבין, אחד החניכים שלי שלא בא לשתי הפעולות לפני זה כי הוא טען ש"הן משעממות" אמר, ואני מצטטת: "אמרתם שתהיה פעולה טובה אבל היא משעממת!". לעזאזל! פעולה על רבין ולא הצלחתי להעביר אותה! כל דבר רציני שמתחילים לדבר איתם, הם ישר מתחילים להאבד. חוצמזה שאסור לשים אותם ליד נרות! מה אני אמורה לעשות?! חשבתי להפריד אותם לבנים-בנות. אבל זה כבר כיתה ז', זה לא אמור להיות ככה. וחוצמזה, אם נפריד אותם, אז זה אומר שאני והמד"צ שמדריך איתי נצטרך לעשות שתי פעולות בשבוע? או שהוא ידריך את הבנים ואני הבנות? כי אני יודעת שעם הבנות אני אסתדר, אבל הוא עם הבנים ממש לא יסתדר, כשבמילא אני זאת שעושה הכל בפעולה. אז מה אתם מציעים? פניתי כבר למד"בית שלי - היא לא יכלה לעזור. הגרעינרים - לא עזרו. מש"צית - לא עזרה. אני פונה אליכם, ואם לכם לא יהיו פתרונות שיהיו אפקטיביים לקבוצה שלי, אני אצטרך לפנות לגורם בכיר יותר. אני עדיין לוידעת מי הוא, אבל אני עוד אדע. טודא!!!!

kedeman

New member
וואי....

אני לא יודע עד כמה אנחנו נצליח לעזור אבל בהחלט שווה לנסות אני יוצא מנקודת מצוא כרגע שאין כזה דבר שאי אפשר להדריך אותם חייב להיות מצב שבו הם ירצו לבוא למשחקים ואפשר יהיה לגעת איתם בנושאים רציניים יותר אמרת שהם אוהבים משחקים אז אולי כדאי לכם לשמור פעולות "שוות" לפעמים שבהם מפסיקים להגיע חניכים להרבה פעולות (פעולות שוות=שוקולד, בלונים וכאלה) אין שום בררה כרגע אלא לעשות להם את הפעולות בצורה של משחקים לפעמים לפעולה לא תהיה פואנטה באמת חוץ מלשמור אותם בפעילות, אבל גם זה דבר חיובי שמשרת את המטרה השנתית תנסי לתפוס לעצמך (זה בדרך כלל לא קשה) מי מהחניכים הם המפריעים, השקטים, הרציניים יותר, אלה שמשתעממים בקלות, אלה שיושבים בצד כל הפעולה ולא משחקים או כל "טיפוס" אחר שאת מוצאת לעצמך בקבוצה זה בשביל קודם כל לדעת עד כמה הם מגובשים ואם כשהחלק הדומיננטי יותר של החניכים לא נמצא כן אפשר להיכנס לתכנים רציניים יותר (בקיצור - אם יש פוטנציאל כלשהו לדיונים) אם את רואה, כמו שאת אומרת, שהם לא מסוגלים לשבת בשקט אז "תאלצו" להשתמש במתודיקה, והרבה ממנה תצטרכו את כל מה שאתם רוצים להעביר להם "לעטוף" במשחקים כדי שהם לא ידעו שבאמת העברתם להם משהו (חניכים יכולים לצאת מפעולה ולומר שהם לא עשו כלום אבל אחר כך כשישאלו אותם מתי רבין היה רמטכ"ל לדעת שזה במלחמת ששת הימים למשל) חוץ מזה הם כיתה ז, זאת לא שנה ראשונה שלהם בפעולות תנסי לברר, אם אפשר, מה היה איתם בשנים הקודמות - איך התמודדו איתם אז?

טודא חבוב!

אני באמת אדבר עם מדריכים שלהם משנים קודמות. זה רעיון נהיידר! ונראה כבר מה יהיה. מחר יש לי איתם פעולה, ואני רוצה להעביר להם ערכים במשחקים. אני מקווה שזה יעבוד!!

kedeman

New member
שיהיה לך המון בהצלחה!!!

וני יודע שאת עושה את זה בכוונה אבל ממש משגע אותי שאת כותבת טודא!!!! (אמא שלי דפקה לי את השכל)

shooala

New member
הצעות

# אולי ניסית את זה כבר אבל בכל זאת - תשלבי! זתומרת נניח בפעולה על רבין אפשר לעשות "שמש" של מה זה אומר דמוקרטיה ושהם יגידו (לפי תורות, אפשר גם קבוצות אם יש לך מספיק חניכים) במה פגע הרצח ולתת להם נקודות (או פרסים קטנים אם זה לא עובד). אמרת שמוזיקה מדברת אליהם, אז את יכולה להשמיע ברקע שירים שקשורים לנושא. זה אמנם פחות רציני ממה שאמור להיות, אבל מעביר את המסר. # תכיני המון מדבקות של סמיילים עצובים ושמחים - על התנהגות טובה תדביקי על החולצה של החניך (או על לוח כלשהו שהוגדר לעניין) סמיילי מחייך, וההפך. אפשר למצוא גם משהו יותר יצירתי באותו קו שיתאים יותר לגיל שלהם.. אולי בהתחלה החניכים יחשבו שזה "תינוקי" (תואם את ההתנהגות שלהם) אבל לדעתי זה יתחיל לעבוד בשלב מסוים. במקום להתעצבן יש לך מדבקות. הרי כשאת מתעצבנת הם שולטים בהתנהגות שלך, וכולנו יודעים כמה מעצבנים יכולים להיות ילדים בכיתה ז. # אפשר להכין להם שוקו חם או משהו כזה לפני, ואז הם יותר קשובים. לא לגמרי ברור הקשר - אבל זה עובד. במיוחד טוב לפעולות בחורף. # תדאגי שהמדריך שאיתך יהיה יותר דומיננטי. אתם יכולים לעשות ביניכם חלוקת תפקידים שאת מעבירה את הפעולה והוא שומר על המשמעת או ההיפך. אבל בכל מקרה העומס צריך להיות על שניכם, בגלל זה אתם שניים. מקווה שעזרתי, ספרי לנו מה קורה עם זה...

טוב, ליטל צ'רטקוף...

דבר ראשון, נעים להכיר... ועכשיו לעניין, קצת קשה לי לכתוב לך איך אפשר לעזור לך (כי אני חושב שהרבה יותר קל שכמדברים פנים מול פנים, אבל זה קצת מסובך לכן אם את ממש רוצה עזרה מעמיקה, אני מאוד אשמח לעזור לך 055878375) אבל אני אביא לך כמה טיפים בכתב למרות זאת (ד"א לא ראיתי מה אחרים כתבו, כי הם כתבו הרבה אז אם אני חוזר על דברים - סליחה) * כיזה ז' זו כיתה מאוד מאתגרת ומאוד כייפית, הם בשלב הזה של "היינו בסרט הזה של 'פעולות' , אנחנו כבר גדולים מידי" ועוד כל מיני שיטים אחרים. אבל זה גם גיל של התפתחות פיזית ועם הפיזי בא גם השכלי... אבל, אסור לשכוח שהם עדיין לא כאלה גדולים והם מאוד בקטע של משחקי מרץ ובשיא של "בנים בנות". לכן אני מציע לך לנסות לשלב בין השניים (אני בטוח שכולם אמרו לך את זה כבר... אבל בכל זאת) ואל תעשי עכשיו 7 פעולות של רק פאן , כי אנחנו כבר באמצע השנה ודברים יכולים להתפספס לך. אולי כדאי שתנסי להתחיל מהבסיס לבניית קבוצה, מכיוון שאין לך בעייה בלהביא חניכים לפעילות מה שנותר לך הוא לגבש אותם לקבוצת פעילות (קבוצת פעילות היא שונה מסתם קבוצה! את מעוניינת בקבוצה שתפעול ושתעמיק בנושאים יחד עם ההנאה ולא רק קבוצת עינוגים... :) ). אני מציע לך לעשות מאין מערך של מה השלבים שאת צריכה לעשות כדי שהקבוצה שלי תיהיה _______ (מושלמת, פעילה, ערכית, או כל דבר אחר) כל שלב יהיה פעולה. חשוב מאוד שתעשי איתם תיאום ציפיות (הרבה מדריכים שוחכים את העניין הזה וקבוצות פשוט נופלות בגלל זה! התיאום ציפיות יכול מאוד לעזור לך ולחניכים להגיע להבנה.) אני ממש כותב המון ואני לא רגיל לזה! אז אני אסיים כאן. ושיהיה לך בהצלחה הכי בעולם!!!!!!!!!!!!!!!!! נ.ב באמת תצלצלי אליי (055878375) ונדבר על הבעייה הזאת ונפתור אותה יחד, כי זה מאוד קשה לעזור בפורום כזה...

למעלה