עצה ותמיכה

orr300

New member
עצה ותמיכה

אני בסביסות 45 ובעלי גדול ממני ב12 שנה עד לפני 3 שנים בערך חיינו בשקט כי תמיד הסכמתי עם בעלי כך שלא היו ויכוחים
כשהתחלתי להביע דעה משלי בדברים הכי בסיסיים של החיים הוא נפגע לא קיללתי אותו ולא דיברתי בצורה גסה אבל לא שתקתי לכל דבר העולם התהפך עליי
כל פעם שזה קורה הוא לא מדבר איתי בכלל לא מוכן לאכול רק מה שהוא מכין ואין שום סיכוי לשיחה כי הוא לא יודע לדבר הוא מיד חושב שאני נגדו
חשבתי להתגרש כי נמאס מהחיים האלה אבל אני מפחדת כי אין לי שום הכנסה משלי
עכשיו לקראת החג זה עוד יותר מעצבן למרות שהאמת היא שלא אכפתלי אבל כשבאים הילדים הנשואים זה לא נעים הוא פגוע ממני
שאני מעיזה להגיד למשל שהוא אגואיסט אם הוא עשה מעשה שמשרת אותו ומפריע לי בלי להתחשב בי אני לא יודעת לאיזו עצה אני מצפה אבל תנסו לעזור לי המריבות האלה קורות פעם בכמה חודשים ונמאס לחיות בהרגשה שכל דברמתפרש לא טוב והנה מגיע עוד סיבוב של ברוגז תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
טוב, אני לא נביא ולא קורא בקפה

כך שאני לא יכול לנחש מה באמת הולך אצלכם.

בגדול זה מבורך בעיניי שלמדת עם הזמן להיות יותר אסרטיבית ולא להסכים עם כל דבר.

העניין הוא שאם עושים כזה שינוי, כדי שהוא יהיה מלווה בהמון טאקט. יכול להיות שעם גילוי הקול שלך אולי בחרת להשתמש בו שצורה פחות מדי מתחשבת או איכפתית?

ברור שיש מצבים שבהם בן זוג לא יסכים בשום אופן לשינוי באופי היחסים. אבל אם השינוי נעשה ברוך ובהתחשבות, הוא בהחלט יכול גם להצליח וגם לשמר את הקשר.

תביני: אני לא מציע לך להתכחש לרצונות או לאמת שלך. אבל גם לא להפוך אותם לפטיש שמכים בו את הצד השני.

ואם כל זה לא לעניין, סליחה. הקפה שלי פשוט התקרר קצת, והתמונה לא ברורה (אולי כי הוספתי חלב)

seeyou

New member
מגיל קטן הורים מלמדים את הילדים "לדבר"

וגם להביע דעה בנושים שונים
תוך הקפדה על "כבודם וסמכותם"

הסיפור חוזר על עצמו בבית הספר ומאוחר יותר במקום עבודה

הייתי אומר ש"להביע דעה אישית" תמיד היא מוגבלת בנסיבות הקיימות או במסגרות מסוימות

התבונה שלנו כאנשים בוגרים להבין (לפני שפותחים את הפה) אם להביע דעה לא תזיק יותר

מניסיוני,כול פעם כשהתחלתי להביע דעה משלי התחילו הבעיות
-אומנם זה נותן לנו סיפוק רגעי אך בסופו של יום לא שווה הנזק.

יוסי

להביע דיעה לא יוצר בעיות

להביע דיעה בצורה לא נכונה ובזמן לא נכון יכול להביא בעיות שקצת חשיבה היתה יכולה למנוע.
כמו שאמר מריוס,
יופי להיות אסרטיבי, אפילו חשוב
אבל צריך לדעת איך להביא את האסרטיביות לידי ביטוי ולבדוק שלא הפכה לאגרסיביות שמזמנת אגרסיביות מהצד השני.
נועז

אייבורי

New member
טוב

שלב שני בחיים, קודם לפני שמביעים דעה
כדאי להיות עצמאיים.

בקיצור, תעבדי על העצמאות הכלכלית שלך
ועד אז, כדאי שתהיי מזה נחמדה אליו

סטנגה Joe

New member
תתחילי לדאוג לעצמך

תדאגי לנפש שלך, לאסרטיביות שלך.
תראי איך את מצליחה לדאוג לעצמך כלכלית.
אחרי שיהיו בידייך שני אלו כבר לא תרגישי כל כך חלשה ופגיעה ותוכלי להגיע להחלטות ממקום מושכל ולא ממקום של חוסר אונים.

למעלה