עצה דחופה בבקשה

מצב
הנושא נעול.
עצה דחופה בבקשה

עצה דחופה בבקשה
אני פוטרתי לפני שלושה ימים עם הודעה מוקדמת.
בעיקרון אין לי עבודה ואני משתעממת. ביקשו ממני להישאר עד סוף החודש למתן חפיפה לעובד. חוץ מזה אין עוד מה לעשות וזה מאוד מטריד אותי.
ציפיתי שיאמרו לי ללכת הביתה וישלמו לי את חודש קדימה. אבל זה לא קרה.האווירה לא נוחה לי ולא נעימה לי בלשון המעטה ונראה שגם להם... והם מתעלמים ממני כאילו אני אוויר.דיברתי עם הבוס והוא אמר כי אני חייבת להישאר וזה לא מעניין אותו. אשמח לדעת מה החוק אומר לגבי זה ואיך אפשר לסבול את הישיבה ולבהות במסך ללא מעש?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
הזכות לעבוד בפועל וסעיף 10 לחוק הודעה מוקדמת

עצה דחופה בבקשה
אני פוטרתי לפני שלושה ימים עם הודעה מוקדמת.
בעיקרון אין לי עבודה ואני משתעממת. ביקשו ממני להישאר עד סוף החודש למתן חפיפה לעובד. חוץ מזה אין עוד מה לעשות וזה מאוד מטריד אותי.
ציפיתי שיאמרו לי ללכת הביתה וישלמו לי את חודש קדימה. אבל זה לא קרה.האווירה לא נוחה לי ולא נעימה לי בלשון המעטה ונראה שגם להם... והם מתעלמים ממני כאילו אני אוויר.דיברתי עם הבוס והוא אמר כי אני חייבת להישאר וזה לא מעניין אותו. אשמח לדעת מה החוק אומר לגבי זה ואיך אפשר לסבול את הישיבה ולבהות במסך ללא מעש?
הזכות לעבוד בפועל וסעיף 10 לחוק הודעה מוקדמת
1. אמנם יש פסיקה ישנה על הזכות לעבוד ולהיות מועסק בפועל כזכות בסיס בדיני העבודה (פס"ד ד"ר אורלי פרט נ' בית החולים שערי צדק), אולם זאת אינה התפיסה השלטת.
2. בנסיבות אלו, שהמעסיק דורש ממך להגיע לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת, עליך ככלל לעשות כן.
3. למרבה הצער, ככל שלא תעשי כן, המעסיק יוכל לא לשלם לך תקופה זו ואף לדרוש ממך תשלום בגין חודש ההודעה המוקדמת שלא סיפקת.
4. תוכלי בעתיד לטעון להתקיימות סעיף 10 לחוק הודעה מוקדמת לגבי נסיבות שבהן אין לדרוש מעובד להגיע לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת, אולם מדובר בטענה חדשה ואין וודאות כי תצליחי לזכות בה ו/או להוכיח אותה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה