עצה דחוף!!

1סטולה

New member
עצה דחוף!!

היי, אני יודעת שאני קצת חדשה אבל אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בסוגיה קריטית... אז כך חבר שלי, אנחנו יחד כבר כמעט שנתיים ויש בעיה ממש גדולה שמעיבה על הקשר הזה מההתחלה- א מ ו ן אבל לאחרונה זה תפס מימדים מפחידים תפסתי אותו משקר לי בהמון סיטואציות שונות ומשונות בהתחלה הוא הסביר את זה כתוצאה מהחוסר ביטחון העצמי שלו , שהוא כביכול חושש מהתגובות שלי והאמנתי ממש הרגשתי רע שאני גורמת לו לזה אבל זה פשוט הפך לדפוס ולכל מצב יש לו תרוץ בו אני איכשהו יוצאת אשמה וכשבשלב מסויים ניסיתי להפרד (באחת מהפעמים הרבות) הוא אפילו זייף התאבדות בטלפון כדי שאני ארחם ולא אכעס עליו נתתי לא בערך אלף הזדמנויות ובהן כל פעם היה משהו יותר גרוע. עכשיו גיליתי עוד שקר כשבעצם היינו אמורים להיות בשיא בניית הקשר מחדש.. הוא מאשים אותי לעיתים קרובות שאני לא מוכנה להניח לעבר, בלי להבין שכל שקר או סילוף האמת חדש שלו בעצם מחזירים את הכל חזרה וככל שאני לא אנסה להדחיק את הכעס הוא פשוט חוזר זה ממש קשה כי ברור שיש לנו אהבה גדולה מעבר לזה אבל זה כנראה לא מספיק ממש זקוקה לעצה כנה !!!!

Dark Muse

New member
תזרקי אותו...

אמון זה הבסיס לכל מערכת יחסים תיקנית. ברגע שהוא משקר לך, את צריכה ישר להבין שזה לא בן אדם שתוכלי לדבר איתו בכנות על דברים רצינים. הוא לא סומך עליך אם הוא מפחד ממך, הוא לא מאמין בך, הוא לא מרגיש ביטחון להיות איתך אחרי שנתיים? אז למה הוא איתך? עשית צעד יפה שנסית לפתור את הבעיה, אבל כנראה שהאופי שלו דפוק או שהוא סתם משחק בך. העובדה שהוא איים להתאבד בגלל שנפרדת ממנו זו היא הנקודה שבה את צריכה באמת לנתק איתו את היחסים. אל תתני לטיפשות וסמרטוטיות של בן זוגך לשחק בך. תפרדי ממנו, תמצאי מישהו שיהיה איתך כנה ואמיתי. בלי קשר לנושא שלך, לדעתי האישית, חוסר כנות, אמון ולשקר לבן זוג, זה כמו בגידה, ובגידה זה הדבר הכי נוראי שאפשר לעשות בקשר. כנות בעיני זה הבסיס לקשר, ואם זה נפגם, אז הקשר מת. דעתי בלבד.

Paranoid Eyes

New member
תעיפי אותו

עזבי שהוא משקר, ואת בעית חוסר האמון וכל זה.. זיוף התאבדות? הוא מאלה? היה לי אחד כזה, רצוי שתתרחקי מזה כמו מאש. עשו לי את זה פעמיים ופעמיים האמנתי שהוא רציני, אני מדברת איתך על זה שפתאום הוא נעלם ולא עונה לטלפונים ב1 בלילה אחרי שהוא איים התאבד.. וזה סתם, זה תשומת לב, יש לו איזה משהו דפוק שם במערכת. שלחי אותו לטיפול ותעברי הלאה.

1סטולה

New member
זה ממש לא פשוט

אחרי כל כך הרבה זמן חוץ מזה שיש סיבות לזה שנשארתי עד עכשיו, אני חושבת שאני באמת אוהבת אותו אבל אני לא מסוגלת או רוצה להתמודד עם כל השקרים והעיגולי פינות זה קשה, במיוחד שאתמול גיליתי על עוד שקר הכי גדול ! בקיצור זה ממש עצוב ואני לא בדיוק יודעת איך להתמודד עם זה והוא ממש מנצל את זה

Paranoid Eyes

New member
מתוקה,

בואי לא נהיה קיטשיים אוקיי? אהבה לא פותרת הכל. ועל אהבה מצליחים להתגבר מתישהו. איך תמשיכי איתו כשאן לך אמון בו? כשהוא משקר המון? כשרק גילית אתמול עוד שקר גדול? את יודעת מה לעשות, תעשי את זה.

עצה

מסתבר שאי אפשר לשנות אנשים, מסתבר שאהבה נותנת וגורמת לנו לפעמים להפוך משהו מאד רע למשהו מאד כשר וטוב. לפעמים, שאתה מגיע לייאוש, של חוסר אונים, שנובע מכל מני סיבות, כולל העדר ביטחון עצמי. בן אדם משקר כי האמת לדעתו היא פחות טובה, בן אדם משקר כי בשקר הוא מסתיר דברים שלכאורה "עלולים" לפגוע יותר. הבן אדם הזה, התאהב בך בצורה חזקה ביותר. כנראה בצורה יותר מדי חזקה, תוצאה של עניין של מיקום וזמן. שניכם הייתם במקום הנכון ובמצב שעשה לכם הכי טוב וחום. כל אחד קיבל מה שחיפש, בעיקר אהבה, עצם העובדה שבהתחלה לא רואים ישר את כל המגרעות, גרמה לדבק להדבק בצורה חזקה. חזקה מדי. הגבר שלך פיתח תלות בך. שרצית להיפרד הוא שיקר, כדי לשכנע אותך לא לעזוב אותו, או לצייר מציאות אחרת, בו הוא חושב לדידו שהוא מספיק טוב בשבילך, כי במציאות של עולמנו הוא חשב שהוא לא. זה לא תירוץ ולא לגיטמציה לשקר, וזה בטח לא הופך אותך לאשמה במצב הזה. אני מניח ובטוח בעצם, שהוא מבין את הרגל שהוא שם לעצמו, או במונחים צבאיים, את הניצחון פירוס שהיה לו, אחרי כל שקר, שבו נשארת איתו, בסופו של דבר, כלל המעשים הטובים שלו, והגורמים שגרמו לך להתאהב בו, כבר לא שווים כלום, שיש הפסד מרכזי, ומובס עיקרי - אמון. אי אפשר לבנות אמון אחרי כל כך הרבה דברים רעים. בכל מקרה, את לא יכולה לעשות כלום, כי כל מה שייצא לו מהפה, כל מילה שיגיד, היא שקר, אלא אם כן הוא יוכיח אחרת. תדעי לך שהגבר הזה אומלל מאד. הוא נשאר בלי כלום. בלי אהבתו, בלי אמון בו ובהרגשת תסכול שלא מבינים אותו. בעצם, מה שהוא לא הבין עד עכשיו, זה שאין לגיטמציה או הבנה לשקרים שלו, כמה שלדעתו היו חיוניים כדי לתת לך את המציאות הכי טובה. אני לא יודע אם תזרקי אותו או לא, אבל אם אני נכנס לנעליים שלו לרגע, אני בטוח שהוא לא יכול לישון בלילה, וכל בוקר שהוא קם הוא חושב עלייך. אני בטוח שהוא היה מת להיכנס לך לראש ולמחוק את כל השקרים, קנאה ושאר הדברים הרעים שעשה לך. אני גם בטוח שהוא מבין, מאוחר מדי, שהוא כן היה טוב בשבילך, ושהמציאות שהיתה, וזאת שהוא העניק לך, היו מספיק טובות. הוא רק דופק את הראש בקיר, איך לא האמין בעצמו קודם, או איך לא הבין את זה מוקדם, שעוד היה אפשר מה לעשות. אהבה לא מספיקה. אבל לדעתי היא כן. כמה שאת מציירת את הכל ברע, ובטוח שזה ממש רע, תמיד איפשהוא יש את התקווה ואת האפשרות לממש אותה עד הסוף, למרות הכל. אם הגבר שלך הוא רציני, הוא בטח עכשיו באמצע הטיפוס על האוורסט כדי למצוא את הסיכוי הזה. ככה זה אהבה.

למעלה