עצה בנות

Cat79

New member
עצה בנות

תמיד חשבתי שאין חכם כבעל נסיון אבל טעיתי. מדובר בידיד טוב שלי שהיה חי בארה"ב במשך 4 השנים האחרונות ככה שלא יצאתי להכיר את המשפחה שלו, הייתי בקשר רק איתו דרך המסנג'ר. הוא חזר ארצה בשבוע האחרון כדי להיות עם אמא שלו ברגעיה האחרונים. בשבוע הזה גם לא הספקתי להכיר אף אחד מהשפחה ולא הייתי אצלו בבית למרות שהוא רצה שאני אכיר את כולם. ביום שישי בערב דיברנו, הוא אמר שכנראה אני לא אשמע ממנו השבוע הקרוב כי הוא חושש שזה הסוף שלה. אני מן הסתם הכנתי את עצמי להלוויה ולשבעה ולהיות שם בשבילו למרות שאני לא מכירה שם אף אחד. הוא אמר שהוא לא רוצה שאני אכיר את המשפחה בנסיבות כאלה והוא לא רוצה שאני אבוא ללוויה או לשבעה והוא ידבר איתי מתי שהוא יוכל. ובאמת באותו לילה אמא שלו נפטרה. הוא שלח לי הודעה שהיא נפטרה ואמר שידבר איתי או ביום כיפור או אחרי שבוע. השאלה שלי היא מה אתן מייעצות לי לעשות? לכבד את בקשתו ולהעלם למשך השבוע או בכל זאת לקיים את המצווה של ניחום אבלים ולהתייצב אצלו בבית.

אדומה2

New member
שאלה קשה- אבל....

נראה לי שהכי נכון יהיה לכבד את בקשתו. מדובר בהתמודדות שלו והחוויה שלו את מות אימו, וזה מאוד טרי, ואני בטוחה- כפי שכולנו יודעות- שהוא מבולבל ולא ממש יודע מה, איך ואיפה. אני מכירה את הצורך הזה להיות שם עבור אדם קרוב, הרי זה הכי טבעי- אני עברתי את זה, ועכשיו מישהו קרוב אליי עובר את זה, זה ברור שאתייצב! אבל יכול להיות- ופה ידידך אמר לך במפורש- שהוא צריך משהו אחר. ואני חושבת שהצורך שלך (וגם שלי אגב) להיות שם בשבילו, באיזה שהוא מקום גם משרת אותך, ועל כן אני אומרת לך- תקשיבי למה שהוא אומר לך. זה מה שאני הייתי עושה, עם כל הקושי. את גם לא צריכה להיעלם, את יכולה לשלוח לו SMS פעמיים במהלך השבוע, לתזכר אותו שאם הוא צריך אותך את שם בשבילו- כל דבר.

Cat79

New member
תודה

אז את חושבת שלשלוח הודעת טקסט זה מספיק? זה לא יראה כאילו אני מנדנדת? גם לא מדובר בפלאפון שלו, עוד אין לו, יש לי את הסלולרי של אבא שלו.

hartuvim

New member
כרגיל אני מסכימה עם האדומה...

יותר מאשר לגבי קבלת בקשתו של ידידך באופן טוטאלי, לגבי יצירת קשר במהלך ה"שבעה" כדי לשאול לשלומו וכדי לבדוק האם אולי רצונותיו השתנו. גם זה קורה. לדעתי זה בסדר גמור להתקשר לאבא שלו ולבקש לדבר איתו כדי לבדוק מה שלומו וזה לא כמו להופיע לשבעה כשהוא ביקש לא לעשות זאת. בהצלחה. שירה.

אדומה2

New member
תשמעי

לא כדאי לשלוח כל יום הודעה, אבל אם תשלחי או תתקשרי פעמיים במהלך השבעה, או תתקשרי לבית המשפחה- לא, לא נראה לי שזה מנדנד. החשוב הוא שתכבדי את בקשתו ותהיי שם בשבילו כשהוא צריך אותך.

למעלה