עצה בנוגע לבני

ספי5י

New member
עצה בנוגע לבני

חג שמח לכולם !! כנראה שזה לא מקרי שבחרתי להצטרף לפורום שלכם וכי אני חשה אהדה מיוחדת ליללדים הלוקים בהפרעות קשב עימם אני עובדת . התלבטתי רבות ולבסוף החלטתי להתייעץ איתכם בנוגע לנושא אשר מטריד אותי זמן מה. יש לי ילד מדהים בן 10 ושמונה חודשים ,תלמיד כיתה ה' , אשר מאז ומתמיד הגדרנו אותו בחיבה כ"מרחף". הוא ילד מאוד רגיש לסביבה חכם ואהוב על כולם , אלא שמפגין סממנים מסויימים אשר קשה לי להתעלם מהם , בעיקר השנה כשאני לומדת חינוך מיוחד ועובדת עם ילדים הלוקים בקשיי קשב . בני מתקשה מאוד בהתארגנות בעיקר זו הקשורה בלימודים, הוא מפגין סימני מצוקה כשאמור להתרכז בעבודה הדורשת כתיבה רבה בביה"ס , הוא שכחן כרוני - מסוג הילדים שעשוי לחזור מביה"ס ללא ילקוט , לשכוח חפצים שונים בעיקר הקשורים לציוד לימודי . בהקשר רמת הקשב שלו , הרי שמסוגל להתרכז בנושאים האהובים עליו כחשבון , מחשבים , אך מתקשה מאוד במקצועות אחרים כשרמת העניין שלו פחותה יותר . פעמים רבות נראה לי וכך גם למורים בבית ספרו כאילו אינו מרוכז כשמדברים אליו . לעיתים , הוא יכול להקשיב לי בתחילת דבריי ואז אני שמה לב כי בהמשך , הוא כבר "לא איתי". מורים העירו לי בהזדמנויות שונות , אך אני השתמשתי בהשפעתי כעובדת סוציאלית ולא איפשרתי לאיש לרמוז לי בכיוון של אבחון . למען האמת , התייעצתי עם אנשי מקצוע בתחום , ונאמר לי כי אמנם הוא מפגין סימנים של הפרעת קשב אך כיוון שאין זה מפריע במידה משמעותית להסתגלותו ותפקודו היומיומי התקין , אין טעם לערוך אבחון מקיף בהקשרו . יש לציין , כי בביה"ס ציוניו גבוהים ביותר , אך הוא מרבה לעשות טעויות בשל חוסר יכולת למיקוד קשב לטווח ארוך , כמו במבחנים . בני מאוד דומה לאביו בהקשר זה . עד היום , השתמשתי במיומנויות מקצועיות שלי בכדי לסייע בידו לרכוש אסטרטגיות התארגנות שונות , אך עדיין הוא זקוק לעזרה רבה בתחום זה . דבר שמעט "מבלבל" אותי בהקשרו , הינו יכולתו המדהימה להתרכז במשחקי מחשב שונים לאורך זמן , לעומת קושי ניכר בריכוז במשימות לימודיות שונות . שאלתי היא : איך ניתן לדעת האם יש צורך באבחון וטיפול לעומת תפקוד אשר ניתן לטפל בו באמצעים התנהגותיים , כפי שאני מיישמת איתו ? אני יודעת שאולי זה נשמע מוזר כי אני כעובדת סוציאלית מהססת כל- כך בנוגע לאבחון בני , אך ייתכן שזה קשור בכך שאני יודעת כיצד המערכת פועלת "מבפנים" ומנסה להימנע מתיוג מיותר שעשוי לפגוע בו בעתיד . באותה מידה ייתכן כי בני באמת מתפקד ברמה אשר טיפול התנהגותי יעיל דיו עבורה . אשמח אם תוכלו לייעץ לי מניסיונכם האישי והמקצועי . מצטערת על אריכות הפרטים , זה פשוט נושא אשר מטריד אותי מזה זמן מה ואני חשה בפורום זה מקום בטוח "לפרוק" חששותיי אלה . בתודה מראש , ספי.

דליה.ד

New member
שלום ספי וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

הסנדלר הולך יחף? אני מאוד מקווה שלא ושבמהרנ תמצאי לבנך את זוג הנעליים ההולם. את תיארת הרבה סימפטומים המאפיינים הפרעת קשב: קשיי התארגנות, טעויות טפשיות, הכנסות למצוקה, מוטיבציה רק בנוגע לתחומי עניין שלו, חוסר ריכוז, שיכחה כרונית ואפילו יכולת ריכוז מדנהימה במחשב...(כן!). אבל...אנחנו לא מאבחנים דרך האינטרנט - כמובן ולכן אני בהחלט ממליצה על אבחון במיוחד כשנדובר בילד מוכשר, חכם ומקסים כפי שתיארת. כי עלול להגיע יום בו הוא לא יוכל לשאת יותר את הקשיים (והאמיני לי, הייתי שם!) וחבל. איני יודעת אם רק טיפול התנהגותני יהיה מספיק זה נושא להתייעצות עם הרופא המאבחן, המחנכת, פסיכולוג ואתם ההורים. כאן אנחנו ממליצים על טיפול מערכתי, כוללני משולב של תמיכה לימודית, עיצוב התנהגות, הדרכת הורים, תמיכה רגשית (לפי הצורך), פרארפואית (לפי הצורך) ו - כמובן טיפול תרופתי - לפי הצורך! בהצלחה.

דליה.ד

New member
סליחה על פליטות המקלדת יש בעיה עם

האות נ............

ספי5י

New member
תודה + שאלה נוספת

דליה תודה על התגובה המהירה . אכן , גם זה קורה לעיתים ש"הסנדלר הולך יחף " . הרבה יותר קל לי לאבחן קשיים של אחרים ולסייע להם במציאת הטיפול היעיל ביותר עבורם , מאשר להודות כי ייתכן ולבני יש קושי כלשהו . אין ספק שזהו קושי שלי , אשר פעמים רבות מאפיין אנשי מקצוע טיפוליים .אני שמחה כי מצאתי מקום בו אני יכולה לשתף אחרים בקשיי . אני מתכוונת לפנות לאבחון בהקדם , עלי לבדוק אנשי מקצוע מומלצים בתחום . ייתכן כי זה נראה לך טריויאלי מעט , אך עצתך למרות שברמת המודעות קיננה בי זמן מה - עזרה לי ביותר לגבש החלטה סופית בעניין . ייתכן כי חשבתי שיש לי את הכלים להתמודד עם בעיה זו בעצמי וכואבת לי המחשבה שייתכן כי הזקתי לבני בתהליך זה. יש לי קצת קושי עם מהירות האבחנות השונות ומתן הטיפול התרופתי הידועים לי מהיותי חלק מתוך המערכת . אך , כעת אני בטוחה שאוכל להפעיל שיקול דעת מתאים גם ביחס לאבחנות אנשי מקצוע אחרים וביחד נגיע לשכלול האופטימלי ביותר עבור בני . הקושי המרכזי שלי בהקשר זה הוא כיצד להסביר את הצורך באבחון לבני מבלי לפגוע בדימויו ובטחונו העצמי? אשמח אם תוכלו לתת לי עצה בנושא זה . תודה וחג שמח לכולנו ספי.

דליה.ד

New member
אבחון ודימוי עצמי

ובכן, גם אני מהמקצוע (מורה לחינוך מיוחד ומאבחנת דידקטית) וגם אני הייתי באותו מקום כמוך, לא בגלל המקצוע אלא בגלל שלכל אמא קשה לקבל שהילד המושלם, המדהים החכם שלה מתקשה קצת... בקשר לאבחון והסבר לילד, במיוחד אם מדובר בילד חכם אני מניחה שהוא מרגיש מתי קשה לו ומתי קל לו יותר, חשוב לשוחח איתו מספר פעמים ולהסביר לו שבגלל שהוא כל כך חכם ומיוחד חשוב לברר את הקשיים כדי לעזור לו ושיוכל להרגיש טוב יותר בקשר לעצמו. רק לפני שבוע בני סיים אבחון פסיכו דידקטי שאני דרשתי למרות שהוא מתמודד יפה בבית הספר (מטופל תרופתית) אך המורה "הרגישה משהו". כשהגענו המאבחנת שאלה אותו אם הוא יודע לצורך מה האבחון: "כן, זה נועד לאיתור לקות למידה" ענה בן ה8 וחצי (היא כמעט נפלה מהכסא...) "ומה זו לקות למידה?" שאלה "זה כשאתה מתקשה בלימודים צריך לבדוק מה הסיבה" ענה לה. הילד התברר כחכם מאוד (122 iq) וכן, לקוי למידה (דיסגרפיה במקרה שלו). הוא הבין שאין קשר בין האינטלקט ללקות ויודע שעכשיו נערכים לסייע לו. אפרופו רוב הקשיים הם על רקע של הפרעת הקשב ולא על רקע של אי רכישת קריאה. אצלינו בבית מדברים על adhd צוחקים על על זה, מתבדחים ויודעים להפיק גם את הדברים הטובים (הסדר שלנו היה כל כך שמח שהרמנו ת'קיבוץ באוויר, ארוחות ערב זה סטנד אפ קומדי). יש לי ילדה בי"א עם adhd ודיסלקסיה, מוצלחת שחבל על הזמן, מגבירה ביולוגיה ומתמטיקה (נו בטח, לא צריך לקרוא) וקיבלה תעודות הצטיינות על חריצות בלימודים והישגים לימודיים. צריך ללמוד איך לדבר עם הילדים, איך להעניק להם תחושת כח ומסוגלות להתמודד ואז הדימוי העצמי עולה ועימו המוטיבציה זה הרי קשור בקשר אמיץ....

ספי5י

New member
תודה דליה ../images/Emo140.gif

כל-כך כיף לקרוא כיצד את מתארת את החיים עם ילדיך ואת יכולת ההכלה והאהבה הרבה שיש לך כלפיהם . אני חושבת שאת צודקת - גישה מתאימה שלי תעצב את ההכנה לסיטואציה האבחונית כמתאימה לקבלה טובה יותר של בני את קשייו כמו גם את כל האיכויות הרבות שיש בו .יש ביננו קשר מאוד חזק ואוהב ואני יכולה להשתמש בזה כ"מנוף" למציאת מענים מתאימים עבורו . אני חשה אשמה על כל האנרגיות הרבות שהשקעתי במשך השנים במטופלים שלי מבלי לשים לב שייתכן כי אין לי את כל הכלים המתאימים לסייע לאדם הקרוב עבורי ביותר . אין לי דרך להודות לך על התמיכה מלבד להבטיח לך כי אפעל בדרך בה הצעת וכי אני תמיד מוכנה לעזור בהקשר הפורום הזה ולא רק להיעזר . אמנם הסנדלר הלך יחף הפעם אבל הוא עדיין סנדלר . שוב - תודה על הכל . ספי

esty104

New member
לספי5

בני בן 8 עבד בתכנת SHARPERBRAIN ואחרי שבועיים הרגשתי שיפור ב"ריכוף" שלו. הוא ילד עם הסגים טובים בבית הספר, אבל קצת מרכף, היה מכין שיעורים בקושי כי הכל היה מפריע לו ויש לו 2 אחים קטנים בשנתיים. זה עובד על גלי המוח. עפילו ליפני כמה ימים עשה בדיקת TOVA והתוצאה הייתה +1.74 כאשר ליפני חצי שנה התוצאה הייתה מיתחת לנורמה. קשה לאתר ADD אבל אני חוששת שיש לו ADD או היה לו. בכל מקרה, התכנה הזאות עזרה לו המון בריכוז. אשמח לעזור אם יהיו לך שאלות.

zivadina

New member
כדי למנוע פרסום בפורום

אני מבקשת להעביר פרטים על הטיפול במסרים אישיים. בפורום הציבורי אנחנו מתמקדים בהעברת מידע מתוך נסיון אישי.

ספי5י

New member
בוקר טוב esty104

תודה על ההתייחסות לבעיה שלי . יש כל- כך הרבה שעלי ללמוד בתחום זה . אשמח לשמוע פרטים על תוכנת sharperbrain - איפה ניתן להשיג אותה ? , איך בדיוק היא פועלת ? וכל פרט אחר שקשור בעניין זה . מצפה לפרטים נוספים ושוב- המון תודה ספי.

למעלה