עצה בבקשה!

סיון b

New member
עצה בבקשה!

בעיה קטנה שמציקה לי... אני עדיין נפגשת עם האקס שלי (המבוגר ממני בכמה שנים טובות) מדי פעם (כל אחד מסיבותיו "האנוכיות"...), ואני מרגישה בסדר עם זה... אני אוהבת אותו פחות ובאמת נהנית מהפגישות שלנו בלי שזה יכביד עלי ריגשית. הוא גם נוהג לספר לי על ידיות שלו (חלקן כאלה שהיה לו רומן איתן), ואני יודעת עליהן ואין לי שום בעיה - תמיד סמכתי עליו שהוא אמר את האמת, וידעתי שאין כלום ביניהם. אתמול נפגשנו ודיברנו (גם עליהן) וכששאלתי אותו על ידידה מסוימת, שיצאו יחד ונפרדו, ועכשיו היא רוצה אותו חזרה, אז הוא לא רצה לדבר עליה. הוא אמר שהם בקשר טלפוני, אבל אין ביניהם כלום! מצד אחד אני מאמינה לו (אני מכירה אותו ואין לי סיבה שלא להאמין לו), אבל מה שמטריד אותי עדין זה למה הוא לא רצה לדבר עליה, כשעל אחרות הוא דיבר... שאלתי אותו שוב, והוא אמר שבאמת אין ביניהם כלום, רק קשר טלפוני. האמנתי! זה מעצבן! אני לא יודעת מה לחשוב. אני יודעת שאני לא אמורה לחשוב על זה, ולא אמורה לקנא כי סה"כ אנחנו כבר לא יחד, ושזה טבעי והגיוני שתהיה לו מישהי... הודעה קצת מבולבלת, אבל מה אתם חושבים??? אני באמת מרגישה כלפיו הרבה פחות! למה עדין מדאיגה אותי השאלה אם הוא כן נפגש איתה או לא? הצילו!!! לא מפסיקה לחשוב!

אורלי_ל

New member
למה זה מטריד אותך?

אתם כבר לא ביחד. נפגשים כדי לבלות (כל אחד מסיבותיו ה"אנוכיות"). החברות שלו הן עניינו הפרטי, ואם הוא לא רוצה לשתף אותך זכותו, בדיוק כמו שזכותך לעשות כטוב בעינייך. האם את מרגישה עדיין מחויבות מסוימת אליו, ולכן את מצפה ממנו שינהג כלפיך בצורה מסוימת? (ישתף אותך בסיפורים על חברות שלן). אולי את מרגישה אליו פחות ופחות, אבל עדיין יש רגש. וזה אולי קצת פוגע שהוא מצא לך תחליף... מה עמדתך כלפי הקשר הזה? אם זה בילוי נטו, לכי על זה בכיף כל עוד בא לך. אבל אם זה מעכב אותך בצורה כלשהי (להשתחרר ממנו ולמצוא אהבה חדשה) אז אולי שווה לסיים את הקשר... מקווה שעזרתי במשהו אורלי

סיון b

New member
אורלי

תודה על תגובתך.... אני לא מרגישה כלפיו מחויבות מסוימת, אנחנו מספרים דברים אחד לשני... ובאמת טוב לי עם זה, כי אני מרגישה ויודעת שאני עדין חלק חשוב בחייו, וכרגע גם הוא חלק חשוב בחיים שלי. אני לא חושבת שזה מעכב אותי ריגשית, מהסיבה שאני מחפשת מישהו אחר. הגיע הזמן להמשיך הלאה, ואני יודעת שגם מבחינתו זה ככה (למרות שאני יודעת שטוב לו לבד כרגע, והוא לא מחפש מישהי - תמיד הוא אמר, וגם אתמול אמר את זה...), ולא כ"כ מפריעה לי העובדה שהוא יהיה עם מישהי, כי סה"כ גם אני אהיה עם מישהו ברגע שאני אכיר וארצה בו, מה שמציק לי זו העובדה שאם הוא נפגש איתה, אז הוא שיקר לי... יכול להיות שזה כדי לא לפגוע בי, אבל הייתי מעדיפה שיהיה כן איתי... בכל אופן, מצד אחד אני מאמינה לו כשהוא אומר שלא, מצד שני.... אני משתגעת או מה? אשמח על עצתך....

אורלי_ל

New member
יקירתי ../images/Emo13.gif

אז מה שמפריע לך זה שהוא לא מספר לך עליה? או שהוא לא כן במאה אחוז איתך? או שניהם...
אולי הקטע שלו עם אותה בחורה הוא כל כך אישי ופרטי, שהוא מעדיף לא לדבר עליו. ובואי ניקח את האפשרות הכי קיצונית, שהוא שיקר לך. נניח שכן, זה בכלל לא משנה, אבל זו זכותו... זה עניינו הפרטי. מה שחשוב זה איך את מרגישה. ובמקרה הזה את קצת לוקחת שליטה עליו (לא מילה הכי טובה אבל זה מה יש), כשאת קובעת שהוא חייב לענות לך על שאלה שאת שואלת אותו על חייו הפרטיים. נסי להעמיד את עצמך במצב הנגדי, שלך יהיה סוד פרטי משלך. חמודה, זה עניין שלך עם עצמך - מה את מצפה ממנו ועד כמה הוא חייב (בעינייך) למלא את הציפיות האלו. מישהו חכם אמר פעם שציפיות יש רק על הכרית
אורלי

סיון b

New member
אורלי

תודה! מה שמפריע לי זה שהוא לא כן איתי. שוב, יכול להיות שהוא באמת לא רוצה לדבר עליה וזה לא אומר שהוא נפגש איתה, אבל הייתי מצפה שיגיד לי את האמת. אף פעם לא נעים לחשוד שמישהו משקר לך, במיוחד בן אדם שאכפת לך ממנו... אבל... דיברנו על זה פעם וקבענו שלא נספר אחד לשני על מישהו שנכיר (לפחות לא בתקופה הקרובה...) - הוא ביקש! לא יודעת, אני מבולבלת.... אני יודעת שהוא לא חייב לי כלום, וכך גם אני. זה פשוט מציק. לא מפסיקה לחשוב אם כן או לא. פעמיים הוא אמר שאין כלום - להאמין לו??? אני לא יודעת איך להפסיק לחשוב על הדברים האלה. אני כל הזמן מנסה לנתח את זה ולחשוב... לא יודעת איך לצאת מזה... וזה רק אתמול היה... והיחס שלו כלפי אתמול היה אחלה! אולי אני אשאל אותך, את אובייקטיבית. מה נראה לך??? ו... אורלי - תודה על התיחסותך!!!!

אורלי_ל

New member
אז... אולי תדברי איתו על זה

אם זה כל כך מציק לך. לי באופן אובייקטיבי זה לא נראה כ"כ נורא. אבל מה שחשוב זה שאת תבררי עם עצמך את מה שאת מרגישה. בהצלחה! אורלי

סיון b

New member
אורלי יקירתי,

זה בדיוק מה שעשיתי... כתבתי לו מכתב במייל ופירטתי בדיוק את מה שאני מרגישה... מקווה לקבל ממנו תשובה. אני אעדכן אותך כדי שתדעי מה קרוה.... תודה על הכל!!!

סיון b

New member
אורלי ../images/Emo26.gif תשובה ../images/Emo13.gif

אורלי, קיבלתי ממנו תשובה... הוא כתב ככה: שמה שהוא אמר אתמול נכון גם לגבי היום, ונכון לעכשיו אין לו קשר עם הידידה ההיא. הוא גם כתב שלעולם הוא לא יסתיר ממני דברים, ושאם הוא ירצה לנהל מערכת יחסים עם מישהי בזמן שאנחנו מתראים, אז אני הראשונה שאדע... אורלי, אני מניחה שזה מה שהייתי צריכה לשמוע. בכל מקרה אני צריכה לעבוד קצת על הקנאות שלי, כנראה, למרות שאומרים לי שזה טבעי... אז מה את אומרת. נשמע טוב בינתיים, לא? אני מרגישה בסדר עכשיו. ו... כנראה שאכפת לי הרבה יותר ממה שחשבתי... אורלי - תודה תודה תודה! על הכל!!!! סיון

גיל.

New member
וואו! ../images/Emo12.gif

לא נכנסתי כמה שעות וכבר... אז אני מבין שאני מיותר? סיוון, בכל מקרה, טבעי שתקנאי לו קצת! סך הכל הוא היה "שלך" ומאז עדיין לא היה "שייך" לאף אחת אחרת, פלא שאת חשה קצת
רכושנית?
זה ממש טבעי! אל תרגישי לא טוב עם זה, פשוט תני לעצמך להחשף לזה! יכול להיות שהוא ימצא מישהי, ויכול להיות שהוא יהיה מאושר איתה! כנ"ל כמובן גם לגבייך... נכון? אז אין לך מה לדאוג... אם את מרגישה כלפיו משהו עדיין, זה מתכון נפלא כדי לסיים את זה ולנעול את זה מאחורייך... בהצלחה!
גיל.

סיון b

New member
גילוש (מותר לי???) ../images/Emo8.gif

לא, אתה לא מיותר! חיכיתי לך, ומכיוון שאיחרת (?) לבוא, שמחתי על תגובתה המהירה של אורלי... שמחתי לקבל את תגובתך על "המקרה" שלי. עודדת אותי נורא עם התגובה שלך. אני שמחה לדעת שאני לא יוצאת דופן בקנאה שלי. שמחה לדעת שזה נראה לך טבעי! אבל... איך אני יכולה שלא להרגי רע? זה מציק, זה כואב, ומסתבר שאכפת לי יותר ממה שחשבתי. ראיתי אותו אתמול והבנתי שהאהבה שלי הולכת ופוחתת, וכל גם המשיכה המינית, למרות שהיא עדיין קיימת.. אנחנו נפגשים כל אחד מהסיבות שלו (מבחינתי - להרגיש עוד קצת מההרגשה הכיפית של להיות עם מישהו, מתשומת הלב....
אז, גיל, איך נועלים את זה מאחורה? הרי זה כ"כ כיף להרגיש שלמישהו אכפת ממך... זה מה שהחזיק אותי "בחיים", רק ככה נשארתי בן אדם שפוי אחרי הפרידה... אשמח לקבל תגובה! תודה, סיון

גיל.

New member
לך אני מרשה... ../images/Emo8.gif

סיוונוש, ברור שקשה לך לקבל את זה שהוא עלול להיות "של" מישהי אחרת, אבל מצד שני, הרי התגרשתם! גירושין (לא שניסיתי, אבל ככה אני מבין אותם) הם סגירת פרק וניסיון להתחיל פרק חדש! יכול להיות שהגיע הזמן להתחיל למצוא אובייקט חדש! איך נועלים את זה? לא נועלים את זה! פשוט מתרחקים מזה! זה לא לוקח רגע אחד, אבל זה יקרה בסוף! אני לא מכיר את סיפור הגירושין, אבל בסופו של דבר גירושין הם הודאה בכך שאתם לא מצליחים לחיות כזוג נשוי. זה לא נעים, אבל עכשיו הזמן לעשות כמוהו! להמשיך הלאה! זה שהוא המשיך הלאה לא אומר שלא אכפת לו ממך! מה פתאום! את אומרת בפירוש שנשארתם ידידים טובים וזה דבר נפלא! את יכולה להיות איתו בקשר, את יכולה לספר לו מה קורה איתך, אבל את גם צריכה להגיד לו שלום בהקשר הזוגי... אם זה נגמר, אז זה נגמר. אם שניכם הייתם רוצים לתת לעצמכם הזדמנות שניה, זה היה סיפור אחר, אבל ממה שאת מספרת, אתם ידידים טובים ולא ממש נראה שתחזרו לזוגיות... נכון? מה את אומרת סיוונוש? תמשיכי הלאה? את נשמעת לי כמו אדם מקסים! תמשיכי הלאה! יש לך עוד חיים שלמים לפניך! תסתכלי קדימה! גיל.

סיון b

New member
גילוש.... ../images/Emo24.gif

אי הבנה קטנה, נראה לי... לא היינו נשואים, (או שככה אתה מגדיר את זה...) בסה"כ יצאנו יחד כמה חודשים, מה שלא עושה את יותר קל... נכון, מערכת היחסים הסתיימה, וזה קצת מסובך, אבל לא נחזור להיות יחד. אני יודעת שעכשיו אין לו אף אחת, אבל אחרי הדיכאון מאתמול (רק מלחשוד שיש לו מישהי ועוד האקסית), אני פוחדת ממה שיהיה כשבאמת תהיה לו מישהי. אני יודעת שנורא אכפת לו ממני, והוא אמר שאני אחד הדברים היפים ביותר שקרו לו בחיים, וכמה שאני נפלאה וכו´ (לא צריך לפרט, נכון?), הוא גם אמר שהעלתי לו את הקריטריונים, ושהבאה שתהיה לו צריכה להיות לא פחות טובה ממני, ושהוא לא בטוח אם הוא ימצא אחת כזו, וכו´ וכו´... הוא ממש השאיר אותי speachless ואחרי כל הדברים היפים האלה שהוא אמר - קשה לחשוב שהוא יחזור לאקסית... טוב, זה סתם דיבורים, הוא אמר שאין לו אף אחת... אבל אני פוחדת מהרגע שבו הוא כן ימצא... פוחדת שהוא ימצא לפני, וזה ישבור אותי. פתאום הרגע הזה שהוא ימצא מישהי נראה כ"כ קרוב (או שאני מדמיינת, הוא אמר לי שהוא לא מחפש ושטוב לו לבד). ואני מרגישה, עכשיו, חודשיים אחרי הפרידה, בדיוק כמו שאותו יום שנפרדתי ממנו, את הרגשת הבדידות, כאילו איבדתי אותו, כאילו אין לי אותו יותר. (ואני יודעת זה לא נכון...) - אנחנו ידידים! גיל, סליחה על ההודעה המבולבלת, מרגישה שאיבדתי את השפיות או משהו. בעיקר מרגישה רע!!! תודה לך על תשובתך, וכן על המחמאות!!! אני בת 24, ומקווה למצוא מישהו במהרה. מישהו שאני באמת יהיה מושרת איתו. חושב שמצפים לי ימים יפים??? תודה! סיון

אורלי_ל

New member
סיוון יקירתי את בתחרות?? ../images/Emo8.gif

את נפלאה כמו שאת, גם אם רק האקס שלך אומר לך את זה בינתיים... תגידי את זה לעצמך. זה לא ישתנה אם הוא ימצא מישהי לפנייך
יאללה, חיוך גדול והחוצה

סיון b

New member
אורלי... ../images/Emo24.gif

וואוו, באמת תודה! אני מרגישה קצת יותר טוב עכשיו, מהסיבה שיש אנשים מעודדים ומקסימים (כמוך לדוגמא). אני כאן בעבודה, והאנשים כאן אוהבים אותי, וגם מבלי לדעת מה עובר עלי, אומרים לי שאני נפלאה, ושאני מקסימה. זה נחמד! ובואי נגיד, עכשיו כשאני קצת יותר "בסדר", אני יכולה להזכר בחיוך בכל המחמאות שהוא נתן לי, לקחת את זה איתי, ולהאמין שזה לא ישתנה (כמו שהוא אמר....), בדיוק כמו שאני אמשיך לאהוב אותו(בצורה שונה) ולהעריך אותו... אני יודעת שהייתי משהו נורא מיוחד בשבילו, וזה גורם לי להרגיש טוב. אני רק מקווה שאני לא אשבר מחדש כשבאמת תהיה לו מישהי אחרת. מקווה לאזור את הכוחות ולהמשיך הלאה! אומרים שיש עולם נפלא בחוץ, ומחכים עוד המון ימים מאושרים, עם אהבות חדשות. יהיה בסדר, לא??? אורלי, תודה שוב, את מקסימה!

גיל.

New member
אז איך הגעתי לזה ../images/Emo35.gif

ממש מוזר... בכל אופן, זה היה תרגול "יבש" טוב לפני התרגול ב"רטוב" כמו שאומרים בצבא! עכשיו את יודעת שמצב כזה ייתכן וגם יודעת מה תהיה התגובה שלך לזה! התשובה שלי על הזוג הנשוי, מתאימה (חלקית...) גם אם אתם רק חברים! את צריכה לשחרר... ללכת קדימה! להסתכל על העתיד! אם אתם חברים טובים מספיק, תסבירי לו איך הרגשת ותבקשי ממנו שיספר לך אם יתחיל לקרות משהו. תגידי לו שחשוב לך לדעת! הוא יבין... מצפים לך ימים מקסימים! מאושרים וטובים! את צריכה פשוט ללכ לקראתם ולא לצעוד לאחור... גיל.
חייכי!

סיון b

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif

גילוש, תודה על הכל!!! מרגישה קצת יותר טוב, וזה גם תשובה לתגובה שלך על התמונה ששלחתי. אני מתכונת לתת לעצמי קצת זמן. לא לדבר איתו כמה שאני אוכל, וכמה שאני אוכל גם לא לראות אותו... נראה אם אני אחזיק מעמד! בכל אופן, אני חייבת להכין את עצמי לאפשרות שתהיה לו מישהי. ולדעת שזה לא אומר שהיא יותר טובה ממני (אפילו אם זו תהיה האקסית???). ניתן לעצמי קצת זמן. מקווה שיהיה טוב! שוב, תודה!
סיון

גיל.

New member
בטח שהיא לא יותר טובה ממך!

איך היא יכולה להיות
קחי את הזמן... עכשיו את מוכנה הרבה יותר להתמודד עם זה אם הוא יחליט שהוא רוצה להתחיל לצאת איתה על בסיס של יותר מידידות... סיוונוש! תמשיכי גם את! העולם מחכה רק לך! אביר החלומות נמצא שם ומסתכל בשעון בקוצר רוח, מתי כבר תגיעי? תמשיכי לחפש אותו! גם הוא מחפש אותך.... גיל.

סיון b

New member
וואוו ../images/Emo12.gif

גיל, אתה מקסים!!! תודה. מרגישה קצת יותר חזקה להתחיל להתמודד עם זה. אתה צודק, אנסה להתחיל לחייך אל העולם שוב. אולי הוא יחייך אלי בחזרה בקרוב... ואם הוא כן, מבטיחה לספר לך גם על זמנים יפים יותר! תודה שוב! אתה נהדר!
סיון

למעלה