עצה בבקשה

eyaller

New member
עצה בבקשה

אני וזוגתי גרים בדירה ברעננה שעברה עלינו בירושה. הדירה בת כ 20 שנה ושוויה כ 200,000 דולר. אנו מעוניינים לעבור לדירה חדשה יותר בהרצליה ששוויה כ 260 אלף דולר. ההתלבטות היא - האם למכור את הדירה הישנה להוסיף חסכונות ולרכוש את הדירה החדשה ללא משכנתא, או לקחת משכנתא על רוב הסכום ולהשכיר את הדירה הישנה - בתקווה שדמי השכירות יכסו את רוב המשכנתה של הדירה הישנה. מה אומרים המומחים? , תודה.

כהדיוט אומר לך כך

במקום להניח בדוק וספר לנו מה יהיה גובה החזר ההלואה כמה שכירות הנך יכול לקבל וכן שכנראה התכוונת משכתא לדירה החדשה ואילו הישנה פטורה מחוב ומשכנתא עקרונית מימון עצמי הנו זול ממימון חיצוני

eyaller

New member
כן התכוונתי למשכנתא לדירה

החדשה - על הישנה אין משכנתא. אני מעריך את השכירות ב 700-750 דולר (4 חדרים במקום שקט ברעננה) עם נלך על אופציית המשכנא נצטרך לקחת כ 200 אלף דולר הלוואה.

משכנתא ...

ראה בשורת הקישורים שרצה למעלה לרוחב המסך את הדיון בנושא רכישת דירה ללא כסף מול שכירות ... כדאי להבין שהבנקים מוכרים לציבור אשליה ... כמה טוב וכמה פשוט לקחת משכנתא ... ממש כיף. למי שאין ברירה אז אין ברירה - אך להכנס לזה מבחירה חופשית זה נראה לי קצת מוגזם. על פי רוב, עלות הכסף בבנק גבוהה בהרבה מההכנסה משכירות ולכן אין הגיון כלכלי לקחת בבנק כסף יקר ולהשקיע אותו בנכס שנותן תשואה (שכירות) נמוכה. ההחזר החודשי על $200,000 ל-25 שנה ב-6% הוא כ-1,300 $ לחודש ולא נראה לי שדמי השכירות מתקרבים לסכום הזה.

שכירות מול החזר משכנתא

בסיטואציה שתוארה, היא אכן הפסד מובטח. אבל אם השואל מאמין שיוכל לממן הפרש תשלומי המשכנתא ללא קושי מיוחד, יש לקחת בחשבון שמחירי הנדל"ן יעלו אי שם בעתיד. אבל, זו בהחלט ספקולציה ולא הנחה ודאית.

לדעתי עליכם לגור בשכירות

ולמכור את הבית ברעננה ולקנות ארבע דירות בבאר שבע עם הכסף ולהשכיר אותן. דמי השכירות בבאר שבע יכסו את הוצאות השכירות שלכם ועוד יישאר לכם כסף לבוטנים וגרעינים.

למעלה