עצה בבקשה

nuganuga

New member
את בטח חושבת שאנחנו איזה עשירים

ושסתם מתקמצנים על הכסף. אנחנו משפחה רגילה. עם הכנסה של כ-12,000 ש"ח. אם תורידי מזה 1500 ש"ח של המזונות, 2500 ש"ח של משכנתא זה משאיר אותנו כבר עם 8000 ש"ח - וברור שיש עוד המון הוצאות מעבר לילדים. אז אם תחלקי את זה לעוד שני ילדים שיש לנו את תראי שזה לא משאיר לי כ"כ הרבה כסף לגדל את ילדיי. ותרשי לי לציין שהם בגיל הגן ובגלל עלות הגן לתאומים שזה בין 3000 ל- 4000 ש"ח אני לא יכולה להרשות לעצמי להכניס אותם בינתיים לגן. אז איפה ההוגנות פה? ובקשר לבעלי הוא עובד 12 - 13 שעות ביום בעבודה פיזית מאוד קשה + עוזר לי בבית עם התאומים - תאמיני לי שהוא עושה את המקסימום. הילדה הגדולה שלה אף פעם לא הרגישה שחסר לה משהו - כי יש לה אבא מדהים שמאוד אוהב אותה ואני מאוד אוהבת אותה וזה הדדי לגמרי. היא תמיד קיבלה אצלינו - הכל, כל מה שהייתה צריכה או סתם רצתה. אז התגובות המגעילות שלך ממש לא במקום בסיפור הספציפי הזה. את ציירת לעצמך תמונה מוטעית של איזו אישה שנייה של האבא - מגעילה ורעה וזאת ממש לא אני.

stam120

New member
אלוהים ישמור אנשים!

את דווקא נראית לי אחלה אישה ובחורה והדאגה שלך לגיטימית וגם משפחתך צריכה כסף והתאומים שלך זקוקים לכסף ו1500 ש"ח לילד זה דיי והותר!!!!!!!!!!!!!! ואל תתייחסי לכל החיות בסרט האלו שיודעות לדבר יפה מאוד על 4000 ש"ח לילד.. נחשי למה - הן לא משלמות מזונות.. הן רק מקבלות.. כמה נוח. ואני מאוד מקווה בשבילך ובשביל בעלך שהגרושה לא מתכננת על עושק נוסף גם לילדייך מגיע לחיות בכבוד ואני מניחה שיהיו לכם אולי אפילו עוד ילדים בהצלחה!

נעם34

New member
מוזר לי

אני מגדלת ילדה בפחות מ4500 ש"ח לחודש וכך גם חברותי ויש לי חברה שמגדלת שלושה ילדים מ7500 ש"ח ולא מקבלת שקל מזונות ולילדה שלי וגם לילדיה שלה לא חסר כלום. הכל עניין של סדר עדיפויות וכמה אתה יכול לתת המשכורת שלי היא 6000 ש"ח בלבד זה מה יש (יותר ממשרה) אין מזונות זו עובדה (ונעזוב אם אפשר או אי אפשר לגבות אותם ולא תמיד אפשר) שכר דירה צריך לשלם? רכב במקום שאין תחבורה ציבורית והוא חור חייבים להחזיק? יש חשבונות שחייבים לשלם? אוכל? בגדים? (הילדה גודלת בקצב מסחרר ולא תמיד יש מאיפה לקבל) מה שנשאר אם יש כזה זה מותרות לכן יש רק חוג אחד וזול מאוד וכשלא היה כסף לא היו חוגים בכלל משחקים קונים רק ליומולדת או מקבלים מתנות אין בכלל מותגים משום סוג ספרים מחליפים בספריה נופש-מה זה בכלל? ותתפלאי חיים ואפילו טוב

nuganuga

New member
לא הבנתי אם כתבת את זה לי או לא?

אם זה היה מופנה אליי אז אני לא מבינה איפה בדיוק הסתירה בין מה שאני אומרת למה שאת אומרת?

אני משוכנעת שאת מגדלת ילדה בהרבה אהבה

ואין לי ספק שעדיף לגדל ילדים באהבה וחסר כלכלי מאשר בעושר וחסר רגשי, כך שאין בינינו ויכוח או אי הסכמה. כולנו מתמודדות באותו קונפליקט וצריכות לתעדף צרכים קיומיים לפני צרכים אחרים. לא פשוט לפרנס ילדים לבד. תקציב כזה מייצר בהכרח חסרים אחרים, כפי שגם את מתארת. לו היו לך 2000 ש"ח מזונות - היתה אפשרות נוחה יותר להעניק לילדה חינוך משלים (חוגים והעשרה) ועוד דברים חיוניים להתפתחותה (גם אם לא קיומיים) ש...עולים כסף. בהחלט יש לי דיעה לגבי כל התערבות שהיא בזכות הילד/ה לקבל את מה שמגיע לו/ה - ועל כך הגבתי לכותבת, שגישתה המתנשאת והמתעמרת לגרושתו של בן זוגה ולביתם המשותפת - לצנינים בעיני. אני לא מקנאה באותה גרושה, שזו המציאות שנוצרת סביבה. הכותבת המקורית כאן מספרת בסאב טקסט על התעללות סביבתית באותה אם - חשדות, צרות עין, התנשאות, נסיונות להיכנס לטריטוריה האמהית-ריבונית שלה וכד'. הכל בטקסט של זו שקובלת כאן שלא מבינים את הטקסט שהיא עצמה גוללה. אמא טובה היא אמא שטוב לה, ואושרה ובריאות נפשה של הילדה כרוכה לא מעט במצבה של האם. לא קל לשמר חוסן רגשי ונפשי במצב כזה. רק אם הכותבת המקורית 'תתפוס את עצמה' ותשנה גישה, ניתן יהיה לדעת מי צריכ/ה לקחת אחריות על מה בסיטואציה מורכבת שכזו. אין מדובר באשמה, אלא בלקיחת אחריות (שכאן - לא באה לידי ביטוי..."היא אשמה").

spring9

New member
noganuga

לא מבינה אותך, בעצם כן. אסביר: אני כן מבינה שבתור אישה שנייה את רוצה שבעלך ישלם כמה שפחות מזונות עבור ילדתו מנישואין קודמים. אבל את ידעת שיש לו ילד כאשר החלטת להתחתן אתו ולהביא עוד ילדים. אז אל תבכי היום. מצטערת, לילד הראשון מגיע כל מה שמגיע לילדים המשותפים שלכם. לשאלתך מי אמר שאבא צריך וכו.. אז לידיעתך כמו שתפקיד האם הוא להרות ללדת ולהניק, תפקיד האב הוא לפרנס. ככה זה היה במשך כל ההיסטוריה האנושית וככה זה גם היום. ככה גם אומר החוק. בשביל זה מזונות מטלים על האב ולא על האם. למה שהגרושה תלך לעבוד, אולי את תלכי לעבוד?

ספרינג די לסחיטת הגברים

תראי הגבר צריך לתת מזונות לפי מפתח מספר הילדים עים יש לו 3 ילדים לכול ילד מגיע 1/3

גזילת כבשת הרש

תראי יש קבוצות כדורסל ששוות כפול ומשולש ואפילו מרובע ממכבי ת"א כדורסל אבל מכבי לא נופלת מהם אף על פי שבכול המשחקים יש להם 5 שמשחקים נגד ה5 האחרים וכסף לא קונה הכול מינימום מזונות היום לפי בית משפט מחוזי 1260 ש"ח כולל מידור מעל גיל 5 אם קראת שרשורים קודמים על עלותם של ילדים עפ"י דרכי בנוסף אני חלוק עלייך חנה כי לאשת גרוש יש זכות מלאה להתערב ולדאוג לרווחת ילדיה ולמנוע ממנה כאישה לסחוט אותו שכן אם הילדה שוהה במשמורת משותפת ולכן גם עלות שווה אז גם כ800 ש"ח שילכו לרווחת חייה של האם זה הרבה כסף ושתלך לעבוד ושתתמסד ובכך יקטנו הוצאותיה שכן בית אחד לזוג יותר זול משתי בתים נפרדים אני בעד ערכי משפחה חנה נקווה שבשם חופש ביטוי וכן בשל חילוקי דיעות שלך עלי לא תמחקי מודעה זו כי זו דיעה לגיטימית

את טועה

כשיש זוגיות כול משותף ויש לה בהחלט זכות להתערב וחוץ מזה היא גם מגדלת את ביתו אני הייתי בכלל ממליץ לו על משמורת ושיפסיקו לסחוט אותו

spring9

New member
לדרוש מאבא לפרנס את ילדו זו לא סחיטה

כשתבין את זה, זה יהיה סימן שהתבגרת.

למעלה