עצה בבקשה!

ha1231

New member
היי אנדי הכל מבולבל אך דברים הסתדרו לך../images/Emo2.gif

לגבי הזריקות אלה הם זריקות לגירוי שחלתי לריבוי זקיקים (בציות) ולפני כן דיכוי של המערכת ההורמונלית כדי לשלוט בגוף שלנו. כדי להגיע ל-IVF צריך להגיש בקשה לקופת החולים להוציא אישור ולפנות לבית חולים או לגורם פרטי אצלו את רוצה להיות מטופלת שם יסבירו לך את כל התהליך. לכל אישה בונים פרוטוקול שמתאים לה בפעם הראושנה מנסים משהו ולפי זה בונים את ההמשך. אני מאחלת לך שתצליחי בפעם הראשונה. אחוזי ההצלחה של IVF הם בן 20-30%. זו תקופה לא קלה אך כולנו באותה קלחת ועוברים את זה ועומדים על הרגלים וממשיכים הלאה כל אחת לוקחת את זה בצורה שונה. מאחלת לך הצלחה בהמשך ואנחנו כאן לרשותך לכל שאלה.

טשומפי

New member
אלטרנטיבות וסיכונים

האלטרנטיבות של נשים שונות ומגוונות, ויש בפורום דוגמאות לחלופות שונות. אני לא בחרתי בדרך הזו ולכן קשה לי להרחיב אבל האפשרויות השונות של אימוץ והאפשרות של תרומת ביציות הן החלופות המרכזיות. אני בטוחה שאם תחפשי בפורום תמצאי סיפורים של נשים שבחרו באפשרות האלו. הסיכונים - אנדומטריוזיס זו מחלה שיכולה להתלקח בקלות, להוסיף עוד מוקדים ועוד ציסטות עוד הדבקויות ועוד כאבי אגן. ההורמונים שגורמים לצמיחת הרירית והזקיקים הם ההורמונים שמלבים את המחלה. זה הסיכון העיקרי והסיבוכים מהאנדו' נעים מהחמרת הכאבים הכרוניים למוקדים שיכולים ליגרום לנזק במקומות אחרים בגוף כמו הכליות ומערכת השתן או אפילו הריאות (כמו שלא מזמן קרה לז'ק...). נזק נוסף יכול לנבוע מהעובדה שנשים עם אנדו' בסיכון מוגבר לחטוף דלקות באגן בעקבות פרוצדורות רפואיות כמו השאיבה. עוד סיכון הוא העובדה שיש לך ציסטות ורופא לא מיומן עלול לפגוע בציסטה ולגרום לדימום שלה לתוך השחלה או הבטן מה שעלול להחריף כאבים והידבקויות (לכן לפעמים מציעים לשאוב את התוכן של הציסטות לפני התחלת הגירוי ההורמונלי, אחרי שאת כבר בדיכוי - צריך להתייעץ עם הרופאים כי מדובר בפרוצדורה בהרדמה מלאה שגם לה יש סיכונים). חוץ מזה יש את הסיכונים הרגילים של הטיפול שהם - סיכוני הרדה וגירוי יתר. מציעה לך לשאול את הרופאים מהם בדיוק הסיכונים ולקבל הסבר מה המדיניות שלהם כדי למנוע סיכונים של גירוי יתר. יש עוד המון מידע שאת צריכה לדעת לפני שאת מתחילה בתהליך. תקראי ותעשי חיפושים בפורומים השונים או במאמרים באינטרנט. אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לשאול. אני עכשיו חייבת לחזור לעבודה שוב - בהצלחה טשומפי.

ליאל ד

New member
לאנדי

אני הזדעזעתי מהסיפור שלך, ומרופא מנתח שלא רצה לנקות לך את הההידבקויות והמוקדים. אני גם בת 24 וחדשה באנדו (נותחתי ואובחנתי לפני 3 חודשים). נושא הילדים עדיין לא עומד על הפרק (לפחות לא בשנה הקרובה). ואני רק רוצה לאחל לך המון הצלחה, שתהליך ה-IVF יעבור בקלות ושבמהרה תחזרי לעדכן אותנו בבשורות ההריון!!!!!!

אנדי 22

New member
תודה רבה../images/Emo187.gif

תודה רבה שטומפי על הפירוט ! קיבלתי קצת אינפורמציה שההיתי צריכה לפני הביקור בבית חולים רציתי לשאול אם מישהי מכירה את המחלקה של הivf באסף הרופא , או אם מישהי עברה ivf במקום אחר ורוצה להמליץ לי, תודה רבה אנדי.

חלי80

New member
היי אנדי

אני נמצאת במצב מאוד דומה לשלך יש לי שאלה אישית לשאול אותך, ואת לא חייבת לענות לי. האם את שומרת שבת? אם כן, יש לי משהו להציע לך. חלי

למעלה