עצה או טיפ...

פולינה10

New member
עצה או טיפ...

אני בחורה בת 30 יש לי בעיה שחוזרת על עצמה במשך כל חיי. האופי שלי הוא שקט ועדין ותמיד בחברה חדשה,עבודה חברים לימודים... אני מתחברת לבחורה החזקה בחבורה זו שתמיד כולם הולכים אחריה מפחדים ממנה ועושים מה שהיא רוצה.. הבעיה היא כשצריך להגן על עצמי ולהתעמת מולה הדבר קשה לי וגורם לי לבלוע לשון. אני מרגישה שאני נבלעת מחוסר ביטחון להרים את קולי וולהגיד את דעתי. היום אני נמצאת בעבודה שאני אוהבת מאוד אבל מבחינה חברתית קשה לי מאוד!!!כולם פה נשים חזקות ואני לא מצליחה להתמודד מולם מבקשת עצה או טיפים להתמודדות מול האיום האירני תודה

עשית כמצוות חז"ל

שלום פולינה במסכת אבות, ד פסוק טו נכתב - "רבי מתיה בן חרש אומר, הוי מקדים לשלום כל אדם; והוי זנב לאריות, ואל תהי ראש לשועלים." כוונת האמירה שמוטב להיות אחרון בקבוצה של טובים ושל חכמים (וללמוד מהם), מאשר ראשון בין רעים או בין טיפשים. היותך שקטה ועדינה ומתחברת לבחורה החזקה עומדת בקנה אחד עם אמירת חז"ל ויש עימה הרבה יתרונות. כעת את נמצאת בשלב שבו את רוצה להיות אריה. זה טוב כי זה מראה על שאיפה לצמוח ובעתיד אולי גם להיות ראש לאריות. מאידך - את פוחדת מהמלחמה על טריטוריה שתהיה עם האריה השליט... קשה לתת טיפים מה לעשות מול ה"איום האיראני". קל יותר לכוון אותך למצוא בך את הביטחון ואת היכולות שעזרו לך להיות מובילה ומשפיעה בסיטואציות שהיו בעבר, כדי להפוך מגור אריות לאריה בוגר. את הכיוון הכללי את רואה (להיות אריה). אימון יוכל לעזור לך לגבש את הביטחון ואת האמונה בעצמך, ליצור תמונה עתידית של המקום אליו את שואפת ולגבש תכנית פעולה להגשמתו. אגב - גם אחרי שתגבשי תכנית פעולה, זכרי שלממש את התכנית ולהפוך לאריה כרוך במחירים שנמנעת מהם עד כה. בלהקת האריות, האריה שרוצה להיות עצמאי ומתעמת עם השליט מוצא את עצמו לפעמים מגורש מהלהקה. עבורו זו רק תחילת הדרך - הוא מקים לבסוף להקה משלו או מגרש אריה ותיק מלהקה אחרת. בהצלחה (אגב - למרות הציטוטים, אני חילוני אדוק)

אימון עובד על שינוי תפיסה

שלום לך אישה יקרה
כל עוד את רואה את הנשים הללו כ"חזקות" וכ"איום אירני", ואת עצמך כשקטה ועדינה - אני מניחה שהקשרים ביניכן יהיו לא מספקים. זו תפיסה מוגבלת. הן לא רק חזקות (בטוחה שבחדרי חדרים יש להן נקודות רגישות) ואת לא רק שקטה ועדינה.בטוחה שבתחומים מסוימים של חייך יש לך הרבה עוצמה. באימון עובדים על הרחבת התפיסה שלך. כך שתוכלי לראות אותן כאנשים, כנשים, שכנראה רב המשותף על המבדיל ביניכן. ומשם הכל יהיה קל יותר. לפעמים יש עבודה רגשית שיכולה להכנס פה - אם יש לנו מטען כבד עם אנשים דומים בעבר, לא נראה את הנשים האלה כפי שהן, אלא נחווה חויה ישנה שממסכת את המציאות. גם על זה אפשר לעבוד. טיפים? לנושא שחוזר כל חייך? מגיע לך יותר

ordanco

New member
טיפ

לחפש בגוגל: "נלסון מנדלה - נאום ההכתרה 1984" לקרוא שוב ושוב

למעלה