עצבני על הציצי

n o a p

New member
עצבני על הציצי

בימים האחרונים התינוקי (בן חודשיים וחצי) עצבני בזמן היניקה. הוא מתחיל בתפיסה טובה יונק קצת ואז , משחרר קצת, לא עוזב לחלוטין את השד אבל תופס חצי מהאיזור הכהה וממשיך לינוק, אני שומעת שיש זרימה ל חלב ושהוא בולע ולא כואב לי אבל בכל זאת זה לא נראית לי תפיסה טובה, אז אני משחררת אותו ומתחילים שוב, זה גורם לו להיות עצבני, ובנוסף יש מקרים שאחרי כמה יניקות הוא בוכה או מתלונן ואז אני מעלה לגרפס. עכשיו אנחנו אחרי הנקה מעייפת כזאת שבה הוא בכה, התלונן, עלה לגרפס שלוש פעמים ובסוף נרדם (נראה לי שגם הוא היה מותש מההנקה, או שהכל קרה כי הוא פשוט היה עייף) מה לעשות?

אם הוא יונק ובולע ולך לא כואב

עזבי אותו. נורמלי שתינוקות מרפים מעט במהלך ההנקה. אם מלבד איך שזה נראה אין שום בעיות והוא מקבל את החלב ולך לא כואב - אין שום צורך לתקן אותו. נשמע שזה רק גורם לו לתסכול. יכול להיות שהוא מתלונן מסיבה אחרת ולא מגרעפס? האם את מיניקה כי "הגיע הזמן" או כי הוא ביקש? יכול להיות שלא היה רעב אם הוא כל כך לא רצה לינוק...

n o a p

New member
תודה על התשובה

אני אנסה לא לתקן אותו, זה לא מכאיב לי. יכול להיות שבזמן האחרון אני מניקה יותר ולאו דוווקא כי הוא רעב (זאת אומרת שכשהו מראה סימנים של חוסר מנוחה אני מניקה) כי הוא ירד באחוזונים של המשקל (נולד 3300, חזר למשקל לידה אחרי שבועים ובגיל חודשיים שקל 4170, אכל כל 4 שעות ובלילה פתח פער של 6 שעות) הרופא ביקשה לנסות להאכיל אותו יותר כי הוא לא אוכל מספיק ארוחות, אז אני מנסה, נראה בשבוע הבא בשקילה.

michalattia

New member
עוד עניין...

האם קולות הבליעה שאת שומעת חזקים? האם זה נשמע כאילו יש זרם חזק של חלב?

אושינקה

New member
האם הרופא משתמש באחוזונים החדשים

של ארגון הבריאות הבינלאומי? אם לא, אז האחוזונים שלו מבוססים על תינוקות הניזונים מתמ"ל ולא מראים את התמונה האמיתית. עפ"י המשקלים שכתבת, בנך עלה בממוצע 140-150 גרם בשבוע! שזה תקין ומצויין!!
זה נכון שלרוב תינוקות יונקים אוכלים לפחות 8 פעמים ביממה אך יש גם כאלו שמתפתחים מצוין עם פחות הנקות. זה גם יכול להסביר את העצבנות שלו - יכול מאוד להיות שהוא לא ממש רעב ולכן הוא מתרגז.

n o a p

New member
לא יודעת באיזה אחוזונים היא משתמשת

לשמחתי היא לא אמרה לי באיזה אחוזון הוא (כי זה ממש לא מענין אותי) הדאגה שלה היתה שהוא ירד/עבר מאחוזון לאחוזון שזה לפי הסברתה לא מומלץ. המצחיק הוא שמהרגע שהתחלתי לתת לו לאכול יותר פעמים במהלך היום הוא פשוט ישן יותר בלילה, אז יוצא שבסופו של דבר הוא אוכל אותה כמות של ארוחות, כנראה שזה מה שהוא צריך ואני מפסיקה להלחם איתו, הוא יודע מה טוב בשבילו. היום בלילה הוא ישן 9!!! שעות ברציפות, שכח לקום לאכול. טפו טפו טפו. והיום גם נתתי לו לינוק כמו שהוא רוצה בלי להלחם על האחיזה, וגם גיליתי שכשהו אוכל שהוא לא רעב הוא באמת עצבני על הציצי. תודה על כל העצות המועילות שלכן. אה וכן, אני שומעת אותו בולע ולפעמים הוא גם נחנק כשהוא לא מרוכז או מתלהב מידי מהיניקה.

אושינקה

New member
את רואה? הבן שלך יודע מה הכי טוב

בשבילו - ואני שמחה שאת מקשיבה לו (ולא לאף אחד אחר
)

למעלה