עצבנית ביותר!

עצבנית ביותר!

למנהל הפורום שלום רב! יש לי בעיה נורא מציקה, מהיום שאני זוכרת את עצמי,אני אישה נורא עצבנית, מתעצבנת מכל דבר הכי קטן, את העצבים אני נוהגת להוציא בעיקר בבית על הילדים המסכנים (בני שנתיים ושלוש) או על הבעל . מיותר לציין שאין אפשרות להמשיך לחיות בצורה כזו. רציתי לברר בבקשה לדעת עם איזה טיפול אתה מייעץ לי להתחיל (אם ניראה לי שצריך)? יש אפשרות להתחיל עם כדורי הרגעה, זה לא גורע במידה מסוימת. תודה מראש.

iris45

New member
היי

אני אומנם לא מנהל הפורום אבל יש לי כמה עצות למרות שגם אני מתעצבנת מכל דבר קטן. 1-לספור עד 10 בלב 2-להירגע בכל מיני דרכים,אולי את צריכה למצוא תחביבים לעצמך,להנות. *לפי דעתי כדורי הרגעה זה מוגזם. תחזיקי את עצמך זה לא שווה את זה.ולדבר על מה שמציק לי ולנסות למצוא דרכים לשפר זאת.

תודה לך איריס, אבל

מה שכתבת לי- נכון מאוד. אך ישנם בי פעמים שפתאום ככה בלי התראה של שניה מראש, העצבים עולים לי בטירוף ולצערי אני ישר מתפרצת, מה אז יש לעשות?

גרא.

New member
קישקשתא המקורית,מיידית, בכל פעם

שאת רק מתחיל הלהרגיש שאת נכנסת לקריז, כלומר מתעצבנת,והולכת להוציא את העצבנות שלך על בני משפחתך,כווצי מיידית את אגרופי שתי ידייך.בחוזקה, עוד יורת בחוזקה, עד ששרירי ידייך (האמה והזרוע),ירעדו מהלחץ, ואז שחררי לאט לאט את המתח מזרועותייך..שחררי את אצבעות כפות ידיך בתנועות קלות של האצבעות..תחושת ההרפייה, ההקלה שתבוא, אל רק שתבלום את תגובתך הנוראית שכיוונת לפני 3 שניות להתיז על ילדייך,או בעלך..תעלם..תוכלי לחוש הרבה יוצתר רפוייה, פחות מתוחה ללא עצבים..והתגובה? תהיה אחרת..את כבר תראי. לגופה של השאלה. אפשר כמובן לשאול, למה את כל כך עצבנית..כדברייך מהיום שאת מכירה את עצמך..כלומר לנבור דרך טיפול פסיכולוגי בסיבות להתנהגותך העצבנית מימים ימימה..אבל את יכולה לטפל רק בסמפטומים, כלומר בהתנהגות עצמה..ואז יתכן שכדורי הרגעה הם הפתרון..מאחר והתנהגותך העצבנית,תרוסן. ללא כדורים, את חייבת לרכוש/ללמוד את היכולת לשלוט על עצמך ותגובתך.ויש כמה דרכים.כמובן דרך מדיטציה,יוגה,הרפייה עצמית..ואם את מאמינה בטיפול האלטרנטיבי,דרך טיפול הומהופטי, פרחי בך, או אפילו דיקור במחטים סיניות.

למעלה