עצבנות וגמגום

VirtualBoy

New member
עצבנות וגמגום

האם בזמן שאתם עצבניים אתם עדיין מגמגמים ? האם חל לכל הפחות שיפור בשטף הדיבור בזמן העצבנות ? (אצלי בהחלט כן, וברור לי גם למה)

stkachov

New member
בהחלט

כשאני אני עצבני או כועס, אני יותר חד בדברים שלי, החלטי ולרוב גם אומר אותם בטונים גבוהים. זה בהחלט משפר את השטף.

thesword

New member
גם אצלי חל שיפור משמעותי..

עד לדיבור ממש שוטף בזמן שאני עצבני ומדבר בקול רם.

shuky63

New member
כמה הצלחתי לעצבן את המעביד הקודם

שלי בגלל זה. הוא היה אחד האנשים היחידים בחיי שנתתי לעצמי לריב איתם והרבה. ביום יום כשדיברתי איתו תמיד גימגמתי,אבל כשהתחממתי והטורים עלו,הדיבור שלי שטף לגמרי.הרבה פעמים הוא זרק לי בשעת ויכוחמה קרה שכל יום אתה מגמגם ועכשיו מדבר אוטוסטרדה?

לא התעצבנתי

לא רצו להגיע הרבה אנשים אבל היו אנשים מהצפון שדווקא רצו לבוא. אני בטוח שנקים עוד פגישה במקום יותר טוב ונוכל להיפגש,אני כן מאוכזב מהאנשים שמפחדים מהגימגום.

stkachov

New member
תבוא לערב החוויתי של אמב"י

ביום חמישי בקרית מוצקין, ב 20:00 בערב. אני וTHESWORD כנראה באים. דברתי עם אריק ויכול להיות שהוא יגיע. חיים מארגן את המפגש הזה אז הוא בטוח יהיה. כבר חמישה אנשים ואני בטוח שיבואו עוד. לא נראה לי שיהיו שם קלינאים או סטודנטים, רק מגמגמים.

thesword

New member
למה שלא תגיע למוצקין ביום חמישי?

אני מגיע למפגש של אמב"י במוצקין ביום חמישי, וזאת תהיה הפעם הראשונה שלי שאני מגיע למפגש כזה בפרט והפעם הראשונה שאני אפגוש אנשים מגמגמים בכלל.. תנסה להגיע גם אתה, מה אתה אומר? מצד שני אני מקווה שנצליח לקיים מפגש רק לנו, כמו ההוא שתיכננת לקיים ולא יצא לפועל.. אני מוכן לעזור לך בזה..

VirtualBoy

New member
אני יסביר למה בעצם שאלתי את זה

שאלתי את זה כי ניסיתי לפתור את בעיית הגמגום עם סרוקסט הידוע בשוק בשם "פקסט" שמגביר את הבטחון העצמי וזה ממש עזר לי, הפסקתי לגמגם לחלוטין אבל נהייתי עצבני בצורה לא נורמלית, זה פשוט גרם לי לכ"כ הרבה עצבנות עד שנאלצתי להפסיק את זה ולהתחיל להיות מחדש אני ואגב זה לגמגם כמובן...חבל. בכל מקרה, מדהים איך יכולתי להיפטר מהגמגום תוך שבועיים אבל כמו שאומר הסיפור עם השועל הרעב "כרם כרם, מה שווה אתה, רעב נכנסתי ורעב יצאתי ! ". נותר רק לבחור בין להיות עצבני ולדבר בשטף לבין להיות אני ולגמגם. (אני צריך אישור מהכחולים...)

stkachov

New member
לא הבנתי

סרוקסט הרי זו תרופה להרגעה לא? איך זה הפך אותך לעצבני? אני גם חושב שכל העיין הזה של להפסיק לגמגם הוא תמיד יבוא לנו כל חשבון משהו אחר. גם אלו שמפסיקים לגמגם אחרי הקורס של הדסה או ברברה דם, הם תמיד חייבים להיות בשליטה עצמית מקסימלית על מנת לדבר שוטף כמו שהם תרגלו. תמיד משלמים מחיר על מנת להגיע לשטף, השאלה היא מהו המחיר והאם הוא שווה את זה. נראה לי שבמקרה שלך הוא לא.

shuky63

New member
אני לוקח סרוקסט כבר 3 שנים.ההשפעה

על הגימגום קימת אבל מיזערית.אבל שלא כמו לך אין לכדור שום תופעות לואי עלי אז אני ממשיך לקחת אותו.העצבנות היא באמת תופעת לואי מוזרה.אני נעשה עצבני אם אני מפסיק לקחת את הכדורים בפתאומיות לכמה ימים(זה קורה לי כשאני בנסיעה רחוק מהבית ושוכח לקחת איתי כדורים או שנגמרים לי הכדורים לפני שהספקתי לקחת מרשם חדש מהרופא).

גם לי זה קרה

הייתי מאד עצבני בעבודה שלי והיה לי מתח נוראי גמגמתי המון וממש מוזר איזה יום החלטתי לקחת רגיעון על הבוקר והייתי ממש רגוע וזה עזר לי מאד, יש הרבה מתח על הדיבור של מגמגם אני לא ממליץ שכל מגמגם יקח כדור אבל במקרים נדירים אפשר לסמם את עצמך אם אתה חושב שיהיה לך הרבה מתח,אולי יש דרך אחרת להרגיע את המתחים. גם אומרים שהספורט קשור לזה,אם אתה עושה כושר אתה יותר רגוע,לכן אריאל שרון עצבני עשכיו אנ י מבין למה

שוקי נשמע כאילו אתה מכור...

אולי אתה כבר לא יודע להתמודד עם עצבנות "נורמלית" ללא כדורים? אולי פשוט שכחת איך? האם אתה מתכוון ליטול כדור כימי כל החיים? ומה כאשר המינון הנוכחי יפסיק להשפיע, תגדיל מינונים? לדעתי כדאי לך להוריד מינונים בהדרגתיות ולהתמודד עם החיים בדרך הרגילה, כל התמכרות לכדור כלשהו לא בריאה, לא לגוף ולא לנפש.

shuky63

New member
מירב ,אם למישהו יש בלוטה בגוף שלא

פועלת כנידרש ויש לו תסמינים פיזיים לא נעימים כתוצאה מזה אבל אם יתאמץ ויסבול הוא יוכל לחיות עם התסמינים האלה(נניח חולשה,עיפות וקוצר נשימה לפעמים)גם אז תגידי לו לחיות אם התסמינים ולא לקחת כדור אפילו כל חייו שיאזן את פעילות הבלוטה? עם הסרוקסט זה אותו דבר.גיליתי שצבים בהם אני חרד שאני הולך לגמגם מביאים אותי למצב שאני לא יכול להיות בשליטה כמו אנשים אחרים.זה קשור לאופי הפעילות הכימית במוח שלי.אז אם הסרוקסט יכול לאזן קצת את הפעילות הכימית ולאפשר לי לא לברוח ממצבים הקשורים בדיבור(לדוגמה פעם היו לי חרדות מלהשתמש בטלפון בעבודה והיום אין לי)ואין לו תופעות לואי עלי למה לא להשתמש בו. שמעתי דיווחים לא ממקור ראשון(פורומים שונים באינטרנט)על אנשים שסרוקסט העלים להם את הגימגום אבל מדובר לדעתי על אחוז אפסי.לרוב יש שיפור קל מאד כמו לי עד חוסר שיפור.

רגע רגע רגע רגע

אתה רוצה להגיד לי שבאמת יש תרופה/כדור ממשית שעוזרת לגימגום? מה זה הסרוקסט הזה ?? שמעתי הרבה על כדורי הרגעה או סירופים אבל זה נראה לי הכל עקיפי כזה, באמת הסרוקסט הזה מועיל ?? ומה שונה בו בעצם משאר תרופות ההרגעה..???

stkachov

New member
סרוקסט

זה לא תרופה לגמגום. זה נגד דכאון, פניקה וכל מיני הפרעות טורדניות לפי מה שאני יודע. יכול להיות שזה משפיע בעקיפין על גמגום, אבל זה ממש לא תרופה שנועדה לטיפול בגמגום.

VirtualBoy

New member
פעילות רפואית של סרוקסט

מדובר בתרופה שהיא לא רק נגד דיכאון אלא גם נגד חרדה חברתית שכנראה אצלי זה מה שגורם לגמגום. לי זה באמת עזר אבל גם הביא אותי למצב שקראו לו הפסיכיאטרים "מאני", כך שהיום במגזר הציבורי אף אחד כבר לא רוצה לרשום לי בגלל מה שהיה. ת'כלס אני חושב שמי שלא ניסה את זה אז זה כדאי לו לנסות, מה גם שזה לא עולה הרבה כסף כך שההפסד הוא לא הכי גדול שבעולם.

younatan15

New member
כל אדם יכול לקחת את התרופה הזאת ללא

מרשם??. זה בריא לכל אחד לקחת את זה או רק לאנשים שהם בחרדה???.

stkachov

New member
לא!!!

אל תיקח תרופות כאלו על דעת עצמך! אתה צריך מרשם, נדמה לי מפסיכיאטר, אבל אולי גם רופא משפחה יכול לרשום את זה.

younatan15

New member
אבל אם אני אקח את התרופה

זה לא יהיה בשביל החרדה או משהו כזה אלא בשביל הגימגום לראות אם התרופה תשפיע לטובה על הגימגום שלי

למעלה