עצבים...עצבים...

ו י ט ל

New member
עצבים...עצבים...

סילחו לי מראש על הטון העצבני של ההודעה אבל סבלנותי פקעה כבר מצרות מוחם של אנשים. אני מתחילה תואר שני באוניברסיטת תל אביב והם לא מוכנים לקבל את האיבחון שלי מהאוניברסיטה הקודמת שם למדתי לתואר ראשון. הבנתי שיש לכל ממכללה/ אוניברסיטה מכרז בו זוכה גוף שעורך את האיבחונים, אבל זה פשוט שערוריתי. להגיד לי שזה ממש לא רלוונטי שפסיכיאטר קבע שאני ADD ושהם רוצים לבדוק בעצמם. אה... ותמורת 500 ש"ח אחרי הנחה. ולא רק זה, מסתבר שהבדיקה שהם עושים היא ללקויות למידה ולא בודקת במיוחד הפרעות קשב. אחרי הבדיקה של ה-500 ש"ח הם רק "ממליצים" אם צריך שאני אעבור אבחון "טובה". ואז כמובן שזה ידרוש תשלום נוסף וגם יש להם גם תור של שלושה חודשים. אני פשוט עצבנית כל כך. האוניברסיטה פשוט מניחה למכונים לגזול כסף מהסטודנטים. מילא מאלו שעוד לא אובחנו וגם ככה צריכים לשלם על האבחון, אבל מאלו שכבר אובחנו? אובחנתי רק לפני שנה על ידי פסיכיאטר וזה לא מספיק להם. החצופים אומרים שהם רוצים "ליישר קו" בכל האיבחונים של הסטודנטים. כן בטח. זה כמו שאני אעבור קופת חולים והרופא משפחה החדש שלי יגיד "אה...זה שאת חולה בסכרת ולוקחת כדורים כבר 10 שנים זה בכלל לא משנה, אני לא יודע מי זה הרופא הזה שאיבחן אותך אבל כאן זה לא תופס. את צריכה לעשות את כל הבדיקות מחדש" אני רוצה להילחם בהם, אין מצב שאני נכנעת לשטות הזו.

zivadina

New member
התאמות במוסדות להשכלה גבוהה

מסכימה עם כל מילה שלך. בתי חוותה את זה על בשרה. אבל את צריכה להבין, שאת ההתאמות ללימודים ולבחינות בכל מוסד להשכלה מתיכון ומעלה מקבלים לפי אבחון דידקטי או פסיכודידקטי, ולא לפי אבחון רפואי.

מבאס, אבל זה ככה

לויטל, מסכים עם כל מילה של תלונתך.אבל זו המדיניות והיא מבאסת. אבל, לא בטוח שאתה צריך איבחון מלהץ במעבר שלי ממכללה (BA) לבר אילן (MA) עברתי התאמת תנאים שעלותה הייתה 250 שח ולר איבחון מלא מחדש. תברר זאת. אתה יכול לברר את זכויתיך בעניין גם ב"עמותת לשם". בהצלחה, גיל

ו י ט ל

New member
תודה רבה

לשניכם, באמת אבדוק בעמותת "לשם" וגם בבר אילן. 250 ש"ח זה ממש סביר תודה על ההתיחסות.

למעלה