עצבים על הבוקר...

want a baby

New member
עצבים על הבוקר...

היום גיליתי שלא רק שאסור לילדים להתקדם בחוברות (שנגיד עוד איכשהו מובן לי...), גם אסור להם להתקדם לדפים של שעורי הבית.
נגיד בכיתה עושים את עמוד 5, ואמרו שעמוד 6 יהיה לבית - אסור לעשות את שניהם ואז להישאר ללא שעורי בית.
זה ממש מקומם אותי, גם ככה החומר שהם לומדים עכשיו ממש מיותר (חזרה על כיתה א) וגם ככה הילד שלי קיבל כבר חוברות מתקדמות מהמורה בשנה הקודמת, למה הוא צריך לחזור אחורה ועוד להשתעמם בשיעור כי סיים מהר מדי ואז בבית להכין שעורי בית. זה לא מאפשר לי לקנות לו חוברת מתקדמת לבית כי יחד עם החוגים ושעורי הבית פשוט לא ישאר לו זמן, ואולי אף יביא למצב של שעמום והפרעה בכיתה.
אוף!
ביקשתי מחברה שלי שהבן שלה לומד איתנו בכיתה, לדבר על זה היום עם המורה - נראה מה היא תגיד.

נראה לי שהשנה הם פחות מאורגנים על עצמם, לא יודעת מה קרה אולי אני כבר יודעת למה לצפות או אולי הם עוד לא התעוררו.... אבל אני מוצאת את עצמי מתעסקת בענייני בית ספר כל היום.

לפחות בגזרת כיתה א' הכל זורם (אבל זו לא הפתעה - המורה התותחית של הבן שלי מהשנה שעברה עכשיו מלמדת את הבת). הקטנה קיבלה אתמול המון שעורי בית, ישבה ועשתה אותם בשקדנות ובאופן עצמאי לחלוטין. קיבלה מדבקת "נקי ומסודר" על כתיבה ממש מסודרת של האותיות ב' ו-ש', שומרת על הציוד ועל הסדר בתיק ומוקפת חברים בבית הספר. (מי אמר לא מוכנה לכיתה א?)

ומה קורה למי שמתקדם?

מכות עם סרגל?

גם אצלנו שנה שעברה ממש בקשו שלא להתקדם (נראה לי די בצדק כי אחרי זה ילדים ישבו בכיתה חסרי מעש ויפריעו)
מודה שמידי פעם כן התקדמנו עמוד אחד או שניים, בדרך כלל זה היה בדברים שידעתי שקצת קשים לו ושהוא לא יעשה או יתעכב עליהם בכיתה וגם ידעתי שהמורה שלהם לא ממש מסבירה ונותנת לשבור לבד את הראש או שמגלה את התשובה וזהו

הבן שלי לא היה היחיד שהתקדם מידי פעם, היו לא מעט ילדים שהיו מתקדמים, מידי פעם כשהיה נושא שחשוב למורה שלא יתקדמו לבד היא היתה מתזכרת את הכיתה ואנחנו היינו משתדלים להתאפק.

לגבי שיעורי בית- זה כבר באמת לא עניינה- אם זה השיעור האחרון באותו נושא והוא רוצה לשבת בהפסקה ולסיים את השיעורים אז בעיה שלו והיא אפילו לא חייבת לדעת מזה.
אני מבינה שהילד שלך זריז במיוחד ומסיים המון זמן לפני כולם ולכן אני לא חושבת שחברה צריכה לדבר עם המורה באופן כללי- את! צריכה לגשת למורה, להסביר לה שהבן שלך ככה וככה ושנה שעברה קיבל ככה וככה ולבקש ממנה או לתת לו להתקדם טיפה (לפחות לעשות את השיעורי בית) או להביא ספר שרוצה מהבית ולקרוא אחרי שסיים משימה.

מבינה את האיסור להתקדם

לגבי שיעורי הבית מבינה גם אבל לא מסכימה
מה הוא אמור לבהות בה עד שיהיה צילצול
אם היא לא רוצה שיכין את שיעורי הבית שתתן לו משימה
נחמדה

מה את מבינה לגבי השיעורי בית?

אני למשל לא מבינה....

מה אכפת לה שהוא סיים את עמוד 5 ויש עוד 10 דקות לצלצול אז הוא גם יעשה את עמוד 6 במקום שיהיה לו לבית?
אצלנו דווקא מי שסיים כן יכול לעשות שיעורי בית בינתיים.

עדיין לא הבנתי

מה הלמידה שאת רושמת שהם צריכים ללמוד לעשות? לשבת ליד השולחן שבבית?
נגיד שבכיתות אחרות הם לא יספיקו בכיתה, אז?
לשבת בבית זה תלוי בחינוך של ההורים\בילד, לא נשמע לי כמו משהו שצריך לדאוג ללמד, תכלס בית או כיתה צריך לשבת ולעשות שיעורים! זאת השורה התחתונה.
מצידי אם זה נוח ויוצא מסודר ונכון אז שיעשה שיעורים גם בשירותים או בתחנת אוטובוס או בבית או בכיתה, זה לא באמת משנה (בדיוק כמו שיש בתים שעושים את השיעורים על הרצפה\מיטה\שולחן סלון והם יוצאים לא פחות טוב).

לדעתי שיעורי בית במינון נמוך

ולא כל יום
יש בהם ללמד את הילד אחריות
וגם שיש לפעמים שיעורים שצריכים להשלים בבית
ואז הוא צריך למצוא זמן ולעשות אותם בריכוז

אבל כמו שאמרתי

האחריות היא לעשות שיעורי בית, אם הוא עושה אותם בריכוז ואחריות בכיתה והם נכונים אז מה הבעיה?
אם הוא לא יעשה בכלל אז הוא חסר אחריות, אם הוא יטרח ויעשה בהפסקה או בזמנו הפנוי בכיתה אז נהדר, הוא יזם אחריות מוקדמת
כדי שיהיה לו יותר פנאי אחר הצהריים.

אבל ממילא הם לא משלימים אותם בבית אלא בצהרון

אז מבחינת הילד אין הבדל. אצלי לרוב סיים אותם בזמן השיעור

אצלנו תמיד מרשים להכין את ש"ב בכיתה למי שכבר סיים הכול. עד עכשיו - תחילת כיתה ג' - הבכור כמעט ולא הביא ש"ב כי סיים הכול בכיתה. לא נשמע לי הגיוני לא לאפשר את זה. זה ממש להעניש את הילדים המתקדמים.

want a baby

New member
זה קצת מורכב....

אני מאוד מקווה שאין מכות עם סרגל

הבן שלי אוהב חוקים והוראות ומאוד צייתן, לכן כשהחבר הזה שלו מתקדם חופשי והוא לא כי אמרו שאסור.
הסיבה שביקשתיט מהחברה לדבר זה כי שניהם מאוד מאוד זריזים בכיתה ושניהם קיבלו חוברות מתקדמות, וחוברות כפל וחילוק בשנה שעברה וכבר סיימו אותן, אז הנושא הזה רלוונטי לשתינו (או יותר נכון לשני הילדים).

לא מאשרים להם לעשות שעורי בית בהפסקה (גישה בית ספרית) הם אומרים שיש תועלת בתרגול בבית ולעשות 10 עמודים בחשבון בכיתה או 5 בכיתה ו-5 בבית זה שונה.
אפילו אם אני מסכימה איתם, זה נכון רק אם הילד לומד משהו חדש ולא כשסתם מנסים לשגע אותו עם חומר של כיתה א.

אני הבנתי שהמורה לחשבון כבר ראתה את הרמה שלהם בשעור הראשון שהיה להם כשהחליטה לעשות להם תרגול בעל פה, אבל מה התועלת אם הם יודעים על הפערים ולא מטפלים בהם.
נשבעת לכן שאני ממש לא מקדמת את הבן שלי בבית בכלום, רק במה שבא מבית הספר, אז למה הם התחילו עם משהו בכיתה א' ולא ממשיכים ברתף בכיתה ב'? ממש משגע פילים (ואמהות).

יש מצב שהמורה החדשה לא מודעת לזה?

רק התחילה השנה, תראי מה היא אומרת אחרי השיחה ואם זה לא ישתפר פשוט הייתי קונה לו חוברות או ספר אהוב ומציבה למורה עובדה שאם היא לא מרשה לו להתקדם אז ברגע שהוא מסיים הוא שולף את קפטן תחתונים\דוד אריה\חוברת שקנית לו וקורא.

נוRית

New member
השנה רק התחילה... סבלנות...

זו מורה חדשה, יש ילדים שלא נגעו בחומר בחופש, וחייבים לעשות חזרה ותרגול ויישור קו.
לא הייתי צתעצבנת ןמתפוצצת כבר בשבוע (החלקי) הראשון של בית הספר.

אני ממליצה לך (הדגש - לך!!!) ליצור קשר עם המורה, להבין את הבקשה שלה, ולנסות שתבין את הצד שלך. להגיע לאיזו פשרה - חוברת אחרת, ספר מהבית וכ"ו

אני כן מבינה את הבקשה להשאיר משהו לבית. אם הוא כזה תותח, זה ממילא יקח לו 5-10 דקות בבית, מה הבעיה? זה מלמד אותם הרגלי למידה, ועוזר להם ולנו (ההורים) לתרגל את הדבר הזה שנקרא שעורי הבית.

אני הייתי מחכה עוד קצת ורואה איך הם מתקדמים בחומר. אל תשכחי שהשבוע הבא גם יהיה קצר, וגם אח"כ, עד אחרי סוכות, אין אפילו שבוע אחד של לימודים מלאים.

want a baby

New member
הבעיה היא שיש לפעמים 5-6 דפים כאלה

וזה כבר לא לוקח 10 דקות ולו רק כי לוקח זמן לכתוב את התשובות שחלקן במשפטים "לרותי היו 5 סוכריות" ואז זה כבר ארוך ומעצבן...
ושוב, אנחנו במהלך שנה שלמה עשינו תמיד את כל השיעורים כמו שביקשו ומבלי לעשות בעיות. פשוט השנה הם כאילו לא הסתנכרנו ולקחו אותנו אחורה.

want a baby

New member
בואו נבהיר משהו - יש לו המון שעורי בית

כך שאת תהליך הלמידה מה זה שעורי בית הם כבר למדו. זה בית ספר שממש אוהב לתת שעורי בית כך שיוצא להם לשבת גם 40 שדקות ויותר על השיעורים וזה עוד בהתחשב במהירות הביצוע שלו כנראה טוב.
לא את כל השיעורים הוא בין כה וכה יכול לעשות בכיתה כי באנגלית צריך לקרוא ולחתום, בעברית צריך להכין עבודה וכו'. אני מדברת על סיום של דפי עבודה בחשבון/קריאה... לא נראה לי בקשה מוזרה.

כן, אכן מורה חדשה ולכן אני אמתין קצת. הוצאתי קיטור כאן.

אין מצב שיתנו לו לקרוא ספר בזמן ההמתנה - האמת, אני גם חושבת שזה לא רצוי (מה יחשבו הילדים האחרים שלוקח להם זמן להכין דפים אלה...), נראה לי הרבה יותר נכון לסיים את המטלות שלו בשקט.

<מה גם שאני לא הצלחתי להנחיל את הרצון לשלוף ספר ולהתנדב לקרוא אותו.... ולא משנה שבהקראה מוכן להקשיב לסיפורים במשך שעות>

אפשר גם עצבים על הבוקר

עד אתמול הכיתה הייתה מסודרת בקבוצות של 3 שולחנות מחוברים,
היום הגעתי והכיתה מסודרת שורות שורות של שולחנות, אני מחפשת את השם של הקטנה ומאתי את השם: בשורה האחרונה בקצה

אני יודעת שמישהו צריך לשבת שם, אבל האמא שבי מבואסת נורא מזה,
זה נראה לי רחוק, לא נראה לי שיש את אותה רמת קשב וריכוז בשורה האחרונה מהשורה הראשונה או השנייה.
שאלתי את המורה והיא אמרה שאם תהיה בעיה להגיד לה, שנגמר היום שאלתי את הקטנה אם היא ראתה טוב והכל בסדר (מתביישת להודות שרציתי שתגיד שלא היה נוח), אבל היא אמרה שראתה טוב.
אז בחוץ שמחתי, אבל בפנים אני עדיין מבואסת מהמקום הזה.

השבוע חשבתי עליך

מה שלומך?...
זואי בכיתה א?....

לגבי המקומות, המורה עוד תחליף המון פעמים
ולפעמים להיות בסוף זה לטובה כי כל המפריעים יושבים בהתחלה ליד המורה

איזה כיף שחשבת עלי

הרבה זמן עבר והמון השתנה, אבל זה לשרשור אחר

המורה גם אמרה שהיא מחליפה מקומות הרבה, אני מקווה שתשנה לה, סתם עושה לי רע הפינה הזו, גם ככה היא נורא ביישנית ולוקח לה זמן לצאת מהקונכייה שלה.

יאאא איך זואי כבר בכיתה א?!

קודם כל שיהיה לה בהצלחה!

אני לגמרי מבינה אותך.
למזלי
הבן שלי היה קצת בשורה השניה (פעם אחת לכמה ימים היה בשלישי) ושאר הזמן תמיד בראשונה.
הייתי מתחרפנת אם היה יושב באחרונה.

ודווקא בניגוד למה שלהעלות ליגה אמרה- הבעייתים לא ראשונים אצלנו, דווקא הבן שלי חנון ותלמיד טוב, נראה לי שהיא אוהבת לידה ילדים שקטים, את המופרעים היא כל הזמן זורקת למושבים האחורייםכי גם ככה הם לא לומדים
וכנראה שככה הם פחות מוציאים אותה מריכוז.
ככה כשהבן שלי קרוב אליה היא גם יכולה לקחת לו את המחברת\חוברת ולהדגים ולהראות לשאר הכיתה.

בכל מקרה אצלנו היה משחק הכיסאות כמעט כל שבוע, היא היתה מזיזה אותם המון המון פעמים (הבן שלי לרוב נשאר באותו המושב ורק היתה מזיזה את זה שלידו) תנסי אחרי החגים לפנות אליה שוב ואז היא תזכור אותך ובשינוי מושבים הבא היא תזכור לקדם אותה.
בהצלחה

למעלה