עץ תאנה

עץ תאנה

האם נתן לגדל בונסאי -תאנה בבית ליד חלון שפונה לצד מערב.. אם כן היכן באזור המרכז נתן לרכוש.

minigan

New member
תאנה בבית

לא מומלץ בלשון המעטה. עדיף בחוץ בצל חלקי. לתאנה עלים ענקיים ולטעמי אין לה את הפרופורציות המושלמות לבונסאי. כמו כן רגישה מאוד למחלות ומזיקי עלים. אם אין לך צורך קיומי בעניין עדיף ללכת על צמחים מתאימים יותר:זית, אלה, רימוןוכיוב'. בהצלחה

אולמוס

New member
תאנה

התאנה אומנם לא מומלצת לגידול בבית,שתילי תאנה רגילים שמוכרים במשתלות אינם מתאימים בדרך כלל לבונסאי בשל גודל העלווה. אך לשם שינוי- מצאתי בעבר אצל מספר חובבי בונסאי טיפוסי תאנה עם עלים קטנים יחסית וגם כאלה שהוקטנו בטכניקה מיוחדת לענין זה. התרשמתי גם מבונסאי תאנה נאה למדי שראיתי אצל חובב מקומי בעל נסיון רב שנים בתחום. אני מטפל כרגע בטרינינג של 2 טיפוסי תאנת בר עם עלים קטנים יחסית שנראה לי שעשויים להתאים למטרה זו.

minigan

New member
תאנה ננסית?

אני נתקל מידי פעם במשתלות ב"תאנה ננסית". תאנה זו מנוננסת באמצעות חומרים כימיים ולאחר זמן מה מהרכישה ההשפעה חולפת.

סן תאי

New member
תאנה כבונסאי

גם לי יצא לראות תאנה כבונסאי - יפהפה ויש פוטנציאל, מובן שאי אפשר להקטין את עליה לגודלם של עלי הדס נניח, אבל בטכניקות בונסאי וללא כימיקלים אפשר להקטינם משמעותית, והתוצאה מרהיבה. בכל מקרה בבית היא תיצלח.

אולמוס

New member
תאנה לבונסאי

השימוש בחומרים כימיים לנינוס עצים כידוע לנו זה בהחלט לא בונסאי, כאן מדובר בטיפוס תאנה עם עלים קטנים וצרים יחסית וישנם כאלה בטבע, אם כי נדירים. בנוסף קיימת טכניקה לקבלת עלים קטנים יותר שנוסתה בהצלחה יחסית ע"י חובבי בונסאי, בגפן ותאנה. הטכניקה המבוססת על גיזום מיוחד של העלים, מתאימה בדרך כלל לעונת צימוח אחת ויש לחזור עליה במהלך העונה הבאה.

minigan

New member
שלכת

לטעמי בונסאי תאנה נראה במיטבו בחורף בשלכת ובאביב כשהעלים המלבלבים עדיין קטנים. בלבד.

למעלה