עץ של ספירות' | Tree of Sephiroth

AceMagician

New member
עץ של ספירות' | Tree of Sephiroth

שלום, שמי גיא, תלמיד בן 17 ולומד במגמה הומאנית בביה"ס חוף השרון בשפיים. אני מאוד אוהב אנימות (אנימציה יפאנית...), ולמה אני מספר את כל זה? בחלקן אני נתקל ברמזים מן הקבלה ואיזכורים מאפוסים בבליים או אפילו תכנים מתוך הקבלה. למשל, קיימת אנימה אשר שמה הוא, גילגמש ומגוללת בעקיפין את האפוס הבבלי. ישנה אנימה אותה אני הכי אוהב, ששמה הוא NEON GENESIS EVANGELION, שם אני נתקלתי באיור אשר זוכה לשם "Tree of Sephiroth", רציתי לשאול אם יש לכם הסבר עליו ועל מקורותיו, ולא כמה שורות של מי עשה מה ובאיזו שנה, את זה יש לי, אני צריך משהו יותר מעמיק. אודה לכם על העזרה, ואני צירפתי תמונה של האיור. עוד רציתי לשאול, אם למילה EVANGELION יש פירוש ספרותי או היסטורי. תודה רבה על העזרה, --גיא

Y. Welis

New member
אוונגליון = שליח (דומה לאנג'לוס -

שלקוח מהמובן העברי העתיק ל'מלאך'). בנצרות נודעו מספר שליחים, שהידוע מכולם הוא פטרוס הקדוש, שהפיצו את הנצרות ברחבי איזור הים התיכון (יוון, רומא ועוד). אגב הסידרה נחמדה, אבל ההתחלה שלה קצת מבולבלת לטעמי.

AceMagician

New member
שאלה נוספת בקשר לסדרה

ותאמינו לי שהיא פשוט רצופה ברמזים מיתולוגיים המוטמנים חלקם בעלילה וחלקם ב"שגרה" של הסדרה. למשל, קיים דו"ח מסויים לפיו נבחרים ילדים בעלי יחוד בשביל תוכנית האבנגליון, שמו של הדו"ח הינו Marduk Report, ואם הינכם מוכרים עם המיתולוגיה הבבלית (למדתי את סיפור הבריאה הבבלי
) תוכלו להבחין כי זהו שמו של האל מרדוך או מורדוך מבין שאר האלים אשר בראו את העולם. אבל מה שאני הכי אוהב בסדרת האנימה אבנגליון, הוא שלכל איזכור (וכדומה לו) ישנה משמעות. מטרתו של הדו"ח המסויים הזה היא למצוא ילדים מסויימים מאוד מאוד שרק הם יוכלו להפעיל את האבנגליון שלהם. אני יודע שבמיתולוגיה הבבלית, ככל האל צעיר יותר, כך הוא חזק יותר, או משהו דומה לזה אם לא ניסחתי טובה; אבל אני פשוט לא מצליח למצוא את ההקבלה שבין מרדוך וסיפור הבריאה הבבלי לבין החלק המסוים הזה שבסדרה. למשל, קיים "כלי נשק", או שיותר נכון לקרוא לו באנגלית Instrument, ששמו הוא "הכידון של לונגאינוס" או באנגלית, "Lance of Longinus", אשר תפקידו הוא להתחיל שרשרת אירועים מסויימת (לא עלאה בפרטים...
), ומה ש"יפה", שאותו כידון היה הכידון אשר פגע בישו בעת צליבתו ע"י החייל לונגאינוס - הקבלה נחמדה ואף יפה הייתי אומר. ישנו באתר שנתתי בהודעתי הראשונה קטע המפרט בעקיפין על הדו"ח המסויים הזה, ורציתי שתעזרו לי למצוא את אותה הקבלה - אם תרצו
...ותצליחו
...
The persons picked by Marduk, the consultative body directly under the Human Complementation Committee (in fact NERV is Marduk) who can pilot Evangelions. According to the order of being chosen, the persons are called First, Second, Third etc. What is common to all of them is that they are all young boys and girls who do not have mothers. The candidates of Children are grouped in Class 2-A of the First Municipal Junior High of Tokyo 3.​
ממש שוב תודה לכם על הזמן, --גיא ^_^"

Y. Welis

New member
חניתו של לונגינוס הופיעה גם בסיפור

הגביע הקדוש, בגירסאותיו השונות (במאות ה-12 עד 13 בצרפת). נאמר שגם היא השתמרה והופיעה לצד הגביע.

למעלה