עץ "נים" בארץ

thedrs

New member
עץ "נים" בארץ ../images/Emo70.gif

האם מישהו פעם ראה עץ "נים" בארץ, זהו עץ הודי בעל סגולות רבות. האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא זרעים ובאיזה סביבה ניתן לגדלו ? -תודה

alon666

New member
קיבוץ קטורה שבערבה.

עץ ה"נים" = האזדרכת ההודית (Azadirachta lndlca). בקיבוץ קטורה שבערבה מגדלים צמחי תועלת מכל העולם, לשימוש מסחרי. לאחרונה החלו לגדל שם גם עצי נים להפקת תרופות. טוב נגד יתושים, מלריה ועוד המון... ע"פ ההודים: תרופה ל-40 מחלות במקרה קראתי על זה באתר המצורף (טבע הדברים, מאמר בנושא המלריה) אלון

alon666

New member
לחפש תחת השם Neem tree

מצ"ב קישור לעץ שמנוע החיפוש GOOGLE תמונות

שרי מרי

New member
לפני שנה בדיוק קניתי עץ נים

שלום! אני חדשה כאן. הניק של הבת שלי ולא הצלחתי להחליף אותו.
אני גרה בצפון הנגב, בישוב קטן על ההר. יש לי גינה שאני מנסה לטפח. את עץ הנים קניתי במשתלה של מושב נבטים. לדעתי הוא היה קטן מדי ולא שרד את החורף הקשה שלנו (קר ורוח קשה בחורף). אני מחפשת שוב. בינתיים במשתלה של נבטים אין להם עוד. מכרו את כל המלאי שלהם לאיזה קיבוץ בערבה (!?!)

thedrs

New member
אם מישהו ימצא מקום שמוכר זרעים

אם מישהו ימצא מקום שמוכר זרעי עץ נים נא לפרסם כאן תודה.

שרי מרי

New member
מצאתי משתלה בחו"ל שמוכרת

ישנה משתלה בקנדה שמוכרת זרעים. הבעיה היא שהם אומרים שחיי בזרעים מאד קצרים - כ-30 יום. עולה 11 דולר לחבילה. הבת שלי נוסעת בדצמבר ואולי אוכל להזמין אז, כך שיגיעו טריים לכאן. מי שמעוניין מוזמן להצטרף להזמנה. חוץ מהחבילה הקטנה יש להם חבילות של 10 גרם ב-28 דולר, ואפשר לקנות קילו זרעים בשביל 170 דולר. אגב, זו משתלה מאד ידועה מאד, אני קניתי אצלם בעבר והייצי מרוצה מאד.

alon666

New member
עדיף לקנות שתילים מאוקלמים בארץ

שעכבר עברו את הסינון של הצמחים של ממש מתאימים לאקלים הישראלי. חבל להשקיע בצמחים חלשים אם תוכלו לקנות צמחים חזקים יותר שכבר הוכיחו את עצמם. אלון

thedrs

New member
זמן חיים קצר

אז זאת הסיבה שכשהייתי בהודו ושלחתי לאבא שלי זרעים בדואר יבשה הם הגיעו אחרי 6 חודשים ולא יצא מהם כלום ! טוב בכל מיקרה אני מעוניין להצטרף אליך להזמנה אם לא נימצא בארץ. צריך גם לשאול בקיבוץ קטורה...

Lord bigfoot

New member
וולך הוא אכן מעולה, אבל לא מופיע

אצלו שום איזכור על נים או אזדרכת הודית. ולמעוניינים, מצורף האתר שלו שהוא יפה ונוח.

למעלה