עץ מחפש עצה:

amihaye

New member
עץ מחפש עצה:

שלום לכולם. זהו עץ שברשותי, לצערי איני זוכר את שמו, אך ברור לי שמתאים לבונסאי. קצת הוזנח אבל הגיע זמן לטיפול.בשלב ראשון אני מחפש לזהות אותו,ושלב שני שיפור תנאים ועיצוב. אשמח לדעת אם למישהו יש רעיון או כיוון להתחלת עיצוב. בתמונה: העלים לזיהוי

עצה לעץ

אשמח לעוץ עצה - אבל לעוץ עצה הוגנת יש צורך בצילומים יותר ברורים. כדאי לצלם על רקע נטרלי - שמיכה ישנה (או חדשה) בריסטול ניר או פלסטי, או יריעת בד, רצוי מאוד בצבע כחול או שחור. כדאי לצלם צילומים נוספי מקורבים של הגזע ומבנה הענפים. כמובן שאפשר להביא את העץ לאחד ממפגשי הפורום או החוג. משה.

minigan

New member
זיהוי עץ 2

גם לי נראה דומה לאולמוס. סובל ממחסור חמור בברזל (עורקים ירוקים ועלה צהוב). שבת שלום

minigan

New member
זיהוי עץ 3

ואולי זלקובה Zelkova serrata שהיא גם ממשפחת האולמוס. לזלקובה שלכת אדמדמה.

אולמוס

New member
לדעתי זלקובה

העלווה מעט גדולה יותר מזה של האולמוס (גם מזה של הזן בעל העלוה העלוה יותר).

tanei 1

New member
זהוי עץ

, בוקר טוב לכולם ושבת שלום,מתוך הנחה שהעץ צולם בימים אלו,סביר יותר להניח שזהו אחד ממיני האולמוס-וזאת מן הסיבה הפשוטה ש-ZELKOVA SERRATA אמורה עדיין להיות בשלכת ,היא עצלנית במקצת, והיא לא ממהרת ללבלב, על כל פנים ,עלים בגודל שנראים בצילום ,יתכנו לדעתי בתקופה זאת אולי בבקרת אקלים.כלומר- מיקרו אקלים. כל טוב -איתן

amihaye

New member
עוד פרטים:

העץ היה בתנאים מאד גרועים הרבה שנים.האדמה כבר הפכה ללבנה. בדקתי מול שני אולמוסים אחרים,צבע גזע דומה,צורת העלים מעט עגלגלה יותר מהאחרים אולם יתכן בהחלט שצודק מיניגן ומחסור בברזל ועוד גרמו לשינוי. הוספתי צילומי העלים של האולמוסים השונים. (תודה למשה על העצות לצילום).

עוד טיפ לצילום

בצילום מסוג זה, הדורש הצגה מדויקת של הפרטים, ואינו בהכרח אומנותי, יש לאלץ את הפלש להבהיק, ללא קשר ל"רצון" של המצלמה, כך ימנע הסתרת פרטים ע"י צל.

udiraz1

New member
צילום בפלאש

לא שעד ככשיו צילמתי תמונות כאלו יפהפיות של בונסאי, אבל מנסיון בצילום כתחביב, הפלאש יכולליצור כמה בעיות: קודם כל, טבעיות הצבעים, שקצת מתקלקלת עם פלאש, ושנית, הצללים החזקים על הרקע עלולים מאוד לבלבל. לדעתי הכי טוב, זה לצלם בתאורה טבעית (דהיינו שמש, או אפילו מקור אור חשמלי חזק מספיק) חזקה, ללא צללים.

oferez

New member
צילום

אודי אי אפשר גם לצלם בשמש וגם ללא צללים, אם אין פלש הייתי ממליץ לצלם בחוץ באזור מואר הייטב אם אפשר ליד קיר או קירות לבנים בזמן שהבונסאי נשאר בצל והקיר המואר עיי השמש לא יהיה הרקע לצילום. החזר האור מהקיר יעזור כתאורה נוספת.

udiraz1

New member
צילום

אפשר גם אפשר לצלם בשמש ללא צללים - במידה והשמש אינה ישירה על האובייקט. כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, ומה שהתכוונתי הוא פחות או יותר מה שאתה אמרת - צילום באזור מואר היטב (כאן נכנסת השמש לתמונה), אך לא בשמש ישירה. מתנצל אם בלבלתי מישהו.

למעלה