עץ למקיוורה

yontanbn

New member
עץ למקיוורה

ובכן, רציתי לבנות לעצמי מקיוורה בדשא. והלכתי והורדתי הסברים מהאינטרנט. והבנתי שאני צריך חתיכת עץ ארוכה שהחתך שלה הוא 10 ס"מ על ס"מ (אפשר גם 10 ס"מ על 7.5 ס"מ), ושאורן הוא העץ הכי גרוע למטרה הזאת, וארז הכי טוב. הלכתי לכמה נגריות בירושלים, ושאלתי. אמרו לי שארז בגודל כזה לא ניתן למצוא בארץ, ולאף אחד מהן לא היה עץ חוץ מאורן. אז התפתיתי לקחת את האורן בכל זאת. שילמתי עליו 100 שקל, אבל ניחא. אם מישהו יודע איפה אני יכול להשיג ארז במימדים האלה (האורך הוא 2.1 מטר), ובכמה כסף, אני אודה לו. קיימת גם האפשרות של להדביק כמה פיסות אחת לשניה. מישהו יודע אם זה טוב?

yontanbn

New member
הקפצה

מפתיע אותי... אף אחד לא ניסה לבנות מקיוורה בארץ?

yontanbn

New member
קרש לאימון אגרופים

זה בנוי מחתיכת עץ שתקועה עמוק באדמה, כלומר חלק שלה באדמה וחלק שלה בולט החוצה, והחלק שבו אתה אמור לתת את האגרופים מצופה במשהו כמו קש, בד, ספוג וכו´

TheWho

New member
דרך נוספת...

זה לא בהכרך צריך להיות תקוע באדמה, אם רצונך להתאמן על חיזוק האגרופים אזיי במאה ש"ח שהשקעת על רכישת העץ כבר היית יכול לרכוש מקיוורה מוכן בגודל של 20*30 ס"מ שתולים על הקיר, זה גם הרבה יותר נוח לאימון וזה לא מצריך אותך לצאת מן הבית. כמו כן ניתן להזמין כאלו מחו"ל (המחיר הוא בסביבות ה 30 דולר (רק שעלות המשלוח יכולה לנוע בין 10 - 50 דולר).

yontanbn

New member
מקיוורה תלויה מול רגילה

כן, אני מכיר מקיוורות תלויות ואני גם כנראה אשכנע את המאמן שלי לשים אחת בדוג´ו. אבל לפי הבנתי, יש יתרון למקיוורה מהסוג הישן, אני לא מבין בזה מספיק אז אני לא יכול להסביר יותר מזה... אבל אני חושב שהגמישות הטבעית של העץ שונה מגמישות מלאכותית שתספק המקיוורה התלויה... וזו גם אווירה אחרת... כיף לדעת שאתה מתאמן כמו היפנים שהמציאו את הרעיון :)

למעלה