עץ חדש

zagee

New member
עץ חדש

היום עשיתי סיבוב בחצר וחפשתי חומר גלם להתחיל בונסאי ראשון ומצאתי עץ (אין לי מוסג איך קוראים לו) מתאים חתחתי ממנו חלק מהגזע עם שורשים יפים ועלים ושתלתי מה הצעד הבא שאני צריך לעשות (אני רוצה שהגזע ימשיך להתפתח)

סן תאי

New member
הצעד הבא

ראשית דבר - קח בחשבון שזהו לא חומר הגלם המוצלח ביותר לבונסאי (בלשון זהירה מאוד). שנית, אם נתייחס לזה כאל ניסוי בשתלנות - קצץ משמעותית את הענפים הארוכים, התאזר בסבלנות ונראה קודם כל שהעץ ניקלט. אחרי שייקלט נחשוב הלאה. המלצתי היא שתנצל את זמן ההמתנה לאיתור חומר גלם טוב באמת. בהצלחה.

zagee

New member
מכל דבר לומדים

ואני ממש בהתחלה... למה העץ הוא לא חומר גלם טוב? עד כמה לקצר את הענפים? האם הקיצור של הענפים לא יפגע בקליטה של העץ? איזה עץ זה? סליחה על הכל השאלות אבל הנושא הזה מאוד מעניין אותי וממש לא ברור לי

איתןem

New member
מכל דבר לומדים- חומר גלם

שלום ,מצאתי לנכון לרענן קצת את הכללים לבחירת חומר גלם לבונסאי. בתאוריה ,כל עץ ,שיח או מטפס יכול לשמש ליצירת בונסאי. כמובן שהצמחים חייבים להתאים לתנאי האקלים של סביבת גידולם,והווי אומר:עצים המתאימים לאזור מסויים לא בהכרך מתאימים לאזור אחר,כגון: צמחי מדבר לא יתאימו לאזורים הרריים מושלגים ,או להיפך, וכן הלאה... תמיד רצוי לבחור בצמחים בעלי עלים קטנים, שכן מדובר בעצים קטנים וזעירים. המינים שופעי הענפים ,קלים יותר לעיצוב וכן גם אלו המפתחים ענפים צעירים חדשים בגזעים מבוגרים ,כגון:ערער זית ועוד'... השיטה הקלה ביותר למתחילים, ואפילו למתקדמים,היא לפנות למשתלות- יש לחפש צמח בעל גזע מענין וענפים המסתעפים נמוך בגזע ,דבר שיאפשר להתאים ולהקטין את גובה הצמח למידות המתאימות באופן פרופורציוני לקוטר הגזע. דבר חשוב נוסף הוא - להתחיל בעץ עם הרבה ענפים בצורה היקפית מסביב לגזע דבר אשר יאפשר לבחור בתכנון העיצוב-איזה ענפים להסרה ,ואיזה ענפים שיבנו את העץ המתוכנן. גזע חסון עם שרשים מםועפים וגלויים , מהווה אף הוא יתרון בתכנון, כמו כן -עצים בעלי קליפה מחוספסת,יראו מבוגרים יותר מעצים בעלי קליפה חלקה. כמובן שאפשרי גם גידול מזרעים, דבר שאורך יותר זמן, ושיטה נוספת אחרת לריבוי היא- מיחורים או הברכות שאלו כבר שיטות המתאימות וטובות יותר לבעלי נסיון. כמובן שאלו הם הכללים רק על "קצה המזלג" שמטרתם לתת הכוונה ראשונית למתחילים. בהצלחה איתן

galiamos

New member
לדעתי השיח הוא סולנום .

לא מתאים לבונסאי ,אך אתה יכול לנסות.

אולמוס

New member
אכן סולנום הוא...

כפי שזיהה משה זהו אכן סולנום( השיח עם הפריחה הסגולה) שלאחר קיצוץ ענפים יגיב בפריצות רבות לאורך הגזע אם נקלט. אך קשה יהיה לקבל ענפים עבים במהלך תקופה סבירה מאחר והתפתחותו עפ"י נסיוני, אינה תואמת ציפיות לעיצוב מניח את הדעת לבונסאי. גם אני בספק אם זה חומר גלם מתאים לבונסאי, אך יש להמתין ולראות וכפי שציינו קודמי - ראוי לשקול לעסוק בחומר גלם נוח יותר... עדיף להתחיל עם זית, ערער או אפילו פיקוס כלשהו- כמובן לאחר בחינה ובחירה מושכלת.

zagee

New member
עיצוב חדש

תודה לכם על היעוץ, כנראה שהשיח שבחרתי הוא לא חומר גלם הכי טוב אבל השתילה כבר נעשתה ולכן אני לוקח את השיח הזה כ"בונסאי" ראשון ונראה מה יצא... אז לפי מה שהבנתי (למרות שהבחירה שלי היתה נפילה) צריך לגזום לו את הענפים... מישהו יכול ליעץ לי עד כמה? אם להשאיר עלה באותו ענף או שזה לא חשוב..? *אם למישהו יש זמן ויכול לציר על התמונה שהעלתי מה הוא היה עושה לשיח הזה זה יעזור לי הרבה! תודה לכל מי שהגיב זה ממש לימד אותי הרבה

למעלה