עץ חדש

RayGun

New member
עץ חדש

שלום, אני חדש בענף הבונסאי, כבר הרבה זמן רציתי להתחיל וסופסוף מצאתי עץ מתאים (אני חושב....). קניתי אותו ממש אתמול, עץ מסוג ברכיכיטון כסוניה, אך מלבד כמה הוראות בסיסיות להשקיה בתווית שהוצמדה למיכל לא הביאו לי פרטים נוספים לגידול. אשמח מאוד אם תייעצו לי לי קצת איך לפעול, ופרטים על הזן הזה ואיך להתנהג אליו. העץ הוא בגודל קטן-בינוני, בעל 5 שורשים באוויר ומעל מעט עלים. אני בחדר במקום שיש בו די אור, אך אני חושש שהוא לא יספיק, ולכן אני מעביר אותו בבוקר-צהריים קרוב לחלון היכן שיש שמש ישירה (הבעיה היא שאני לא יכול להשאיר אותו שם, כי מצאת שם מיטה...), ושמעתי שלא טוב להעביר צמחים ממקום למקום, האם זה נכון? תודה מראש, דניאל

סן תאי

New member
שלום דניאל

טוב, זהו לא ממש בונסאי, הברכיכטונים הנפוצים במשתלות עם השורשים הנפוחים הגלויים הם לא בונסאי, אם מעניין אותך הנושא, כנס לדף הראשי של הפורום, תמצא שם מאמרים וצילומים שיאפשרו לך הצצה מעט יותר מעמיקה אל אמנות הבונסאי. ובכל זאת לעניין הברכיכטון שלך, אם לא תאפשר לו שעות אור ושמש מרובות סיכוייו לשרוד דלים, אין בעייה להעביר צמח ממקום למקום כל זמן שהתנאים בכל אחד מהמקומות נכונים לו. בהצלחה.

RayGun

New member
תודה!

חח תיארתי לעצמי שזה לא ממש בונסאי........ זה לא ממש נראה. משתלה מאפיונרית....... ראיתי הרבה ספרים על בונסאי ממש, ותמונות, עצים יפהיפיים מיניאטוריים.......

למעלה