עץ זית

אדם ק

New member
עץ זית

לפני כשנתיים הועתק מן הטבע והיו לו שלושה ענפים באורך חצי מטר בערך, לפני כ-9 חודשים התחלתי בקיצור הדרגתי ולבסוף הגעתי למצב בו נשאר גזע מנופח ושלושה ענפים ראשיים באורך סנטימטרים אחדים (כל אחד...) את הפריצות החדשות עיצבתי בעיקר ע"י גיזום... העץ הועתק מכלי האימון אתמול לכלי אימון חדש וקטן לשם הכוונת השורשים בכיוון אופקי... לצערי תמונות יש לי רק מאתמול ומלפני כשלושה חודשים בערך אך כאשר אמצא את השאר אעלה גם אותן. גיבה העץ נכון לעכשיו עומד על 16 עד 20 ס"מ. הנה תמונה מלפני כמה חודשים טובים:

אדם ק

New member
תמונה נוספת

מאתמול, לאחר חשיפת השורשים וקיצור קל של השורשים העבים

עץ זית

אדם שלום, קצת קשה לי להבין מה העץ "רוצה להיות כשיהיה גדול" אולי אתה יכול להסביר מה כוון העיצוב? כרגע נראה החלק של ה"גזע" ישר זקוף וארוך מידי. נראה לי שקיצרת יותר מידי את השורשים העבים - נראה כי בעתיד הם אמורים היו להיות ניבארי מרשים, לאחר שהיית חושף עד אליהם. בהצלחה בהמשך,

wuten

New member
אם בזיתים עסקינן..

העץ האהוב עלי. העתקתי אותו היום לעציץ חדש,יפה ומתאים יותר לטעמי,שיניתי גם קצת את זווית החזית שלו ,מתוך כוונה לתת לו יותר "עומק". כמובן,יש עדיין מה לשפר מבחינת המראה והעיצוב,תוך כדי עונת הצימוח הבאה עלינו לטובה. אני לא צלם טוב כול כך ,יש לקחת זאת בחשבון...

wuten

New member
מצטער שלא פתחתי שרשור נפרד...

טעות שלי ,לא יקרה שנית.

סן תאי

New member
זיתים

שלום אדם, אני מסכים עם משה שהגזע ישר 'משעמעם' ובעייתי. הייתי מסיר אותו ומתחיל מחדש לעצב את הנוף עם הפריצות החדשות מהגזע, ייקח זמן אבל התוצאה תהיה טובה לאין שיעור. שלום זהר, עץ עם פוטנציאל טוב, הייתי שותל אותו נמוך יותר בעציץ כדי למנוע את ההתחדדות ההפוכה שבבסיס הגזע, ראה צילום מצורף.

זיתים

שלום זהר, שני העצים שהעלת בתחילת דרכם, פרה בונסאי, בעלי פוטנציאל, חשוב לנסות להסביר מה כיוון העיצוב אותו אתה מתכנן. חשוב לתכנן עץ זית ולא אורן. לעץ השני עתיד בסגנון "סומו" (חפש מידע באינטרנט). כדאי כבר בשלב זה לתכנן גם את הניבארי, בדרך כלל הוא בעיתי בזיתים מסוג זה. בהצלחה, משה.

wuten

New member
עיצוב הזית

בוקר טוב. זהו הכיוון הכללי,כרגע,יכול להיות שיהיו עוד שינויים. מסכים לגמרי לגבי עיצוב העצים כפי שהם בטבע,גם לי נראה קצת לא מתאים ולא אותנטי לעצב עץ מסויים על פי צורה לא טבעית לו. לגבי הסומו: ניבארי כבר לא יהיה לו,רוב שרשיו העבים נגזמו בזמנו(ממילא צורתם לא היתה נותנת ניבארי מוצלח),וכמו שציינת גם צורת העץ באופן כללי קצת מקשה על יצירת ניבארי כפי שניבארי צריך להיות.. תודה על ההערות וההמלצות!

galiamos

New member
זית

דעתי נטיה קלה קדימה וימינה יפתרו אותך אדם מלחתוך את הענף הימני(לקצר) .המשחק עם זוית הנטיה של העץ יענק לך עץ יותר קומפקטי ומלא. משה מישל אמרגי

אדם ק

New member
תגובה

הענף הימיני אולי יקוצר, אך הנוף עוד דל וכאשר יהיו פריצות ממרכז הענף הכל יראה אחרת. כרגע הענפים יוצאים מקצהו בלבד! העץ באימון ודרך ארוכה עוד לפניו. כרגע היה נכון לקצר את השורשים כי הם היו אחדים (3) עבים שנראו כמו שלושה מקלות מטאטא שנתקעו בתחתית הגזע וחסרי כל חידוד. לי ולעץ יש עוד זמן... ניבארי יתפתח לאיטו מהשורשים החדשים. משה- לא הבנתי כלל איפה הגזע ישר? הגזע הינו בעל התחדדות לא רעה כלל ומה שנראה לך כגזע הינו ענף אחד (ישר שיקוצר מעט) מתוך השלושה המרכזיים שנותנים את הנוף לעץ. הנה ניסיון הדמיה כללית של הכיוון שלי...

אדם ק

New member
לפני כשנה

ענפי העץ היו בדיוק כמו הענפים של העץ הזה ארוכים אפילו יותר. והעץ לפני שנה היה נראה דומה מאוד בצורתה לעץ הזה (שהועתק גם לפני כשנתיים בערך) אני מזכיר שהזית בתמונה הזאת אינו אותו הזית בתמונות הקודמות. זהו זית שאני מעלה כדי להראות מצב דומה ביותר למצב בו היה העץ לפני כשנתיים, לפני קיצור הענפים.

אדם ק

New member
הנה הרעיון הכללי

ואולי הקרוב ביותר למה שאני מנסה להגיע לא מעתיק ולא מנסה להגיע לאותו הדבר "כמו בספר" אלא מצאתי את השרטוט הזה בספר "Charles S Ceronio \ "Bonsai Styles Of The Wprld ולדעתי הוא מסביר את מה שאני מנסה להגיע אליו בהמשך...

למעלה