עץ זית

צור82

New member
עץ זית

חיפשתי בארכיון, אך לא מצאתי את מבוקשי. אני רוצה לנטוע עץ זית (באזור ירושלים)- השימוש הוא בעיקר לנוי ולאו דווקא לפרי. רצוי זן שלא זקוק להשקיה, ומסתדר גם באזור בו כמות האדמה מעטה (כלומר מסלעה רבה- ואי ספיגת מים) אילו זנים קיימים/ מתאימים? היכן ניתן לקנות וכיצד ניתן לדעת שהעץ מתחיל בצורה "בריאה" ?(עץ קודם שנקנה לא גדל ועליו החלו נושרים...) תודה לכל העוזרים

סודA

New member
זית סורי בעל, אמור לענות על בקשתך

השקייה נדרשת רק בשנתיים הראשונות, אחר כך הוא כבר מסתדר לבד. רק חשוב לוודא במשתלה שזה אמנם "בעל". אני השגתי שתילים כאלו במשתלה בגליל בתחתון (מול דוברת בערך), סביר שיש במקומות נוספים, בכפר שיבלי למשל.

צור82

New member
תודה

האם אתה מכיר משתלות כאלה גם במרכז/ירושלים? כמו כן, כיצד ניתן לדעת בזמן הקניה שהעץ אינו חולה?

סודA

New member
לצערי לא מכיר באיזור שלך, לגבי מצב

העץ, המראה זה הדבר הקובע. מראה יפה, רענן, עלים ירוקים ללא פגמים משני הצדדים. בקיצור נראה טוב.

סודA, מתי מייחרים זית?

אולךי הפתרון הוא פשוט לעשות ייחור- יקח יותר זמן עד שתקבל את המראה ה"זיתי", אבל העץ בטוח לא יהיה נגוע במחלות שורשים.

סודA

New member
לא ידוע לי מתי מיחרים אבל שותלים

בדרך כלל בסתיו ובאביב

צור82

New member
העץ המקורי....

העץ זית המקורי (בגובה מטר וחצי) נשתל לפני כשנתיים, אך מאז עליו אט אט נשרו (כיום יש עליו לא יותר מעשרים). כמו כן לפני כחצי שנה התחילו "ניצני" עלים לכל אורך עניפיו וכבר חשבנו שהוא בסדר, אבל הם לא גדלו ליותר מס"מ והם מאוד דקים. כיום רוב הענפים יבשים ועל החלקים שעוד חיים יש מעיין נקודות לבנות רבות- האם העץ בעל יכולת שיקום או כבר להחליף (אגב- בכל מקרה מצאתי משתלה במרכז שמוכרת את הזן הסורי-בעל, ליד שילת)

נראה לי שזה ענין לעודד שלף.

בכל מקרה, אם אתה מחליף את הזית- אל תשתול זית שוב באותו מקום, אלא אם אתה יכול לחטא את הקרקע. ייתכן שהנקודות הלבנות הן כנימות מגן, ואז קונפידור יפתור את הבעיה הזו- אבל נראה לי שיש לך גם בעיה של פטריה או נמטודות או כנימות קמחיות בשורשים. איני יודע איזה מזיקי קרקע פוגעים בזית, אבל הם יפגעו גם בזית הבא שישתל שם. בכל מקרה, כדי לקרוא בקלות את תגובותיו של עודד שלף אם יועיל להגיב, לחץ על כפתור "תגובה להודעה".

למעלה