עץ זית

עץ זית

שלום קניתי בונסאי של עץ זית אשמח מאד עם תוכלו לומר לי מה התנאים האידאלים לגידולו. המקום שאני מיעד אותו להיות מלא בשמש במשך רוב שעות היום המוכר אמר לי שזה לא טוב לו יותר מידי שמש. זה ניראה לי מוזר מאחר ובטבע הם חשופים כול הזמן לשמש. בקיצור אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי. בתודה איתן

סן תאי

New member
בונסאי זית

שלום איתן. זית אכן זקוק למנת שמש נכבדה. יחד עם זאת עלייך לשקול עוד קשת רחבה של שיקולים בבואך לבחור את מיקום העץ. אם נניח הוא שתול בעציץ נמוך מאוד, או קטן מאוד - דהיינו דל במצע, יהיה מסוכן למקם אותו בתנאי שמש מלאה. בימי הקיץ החמים המצע יתייבש תוך פרק זמן קצר מאוד ויסכן את העץ. כנ"ל לגבי הרכב המצע - אם המצע הוא מצע מנוקז היטב, בעל אחיזת מים נמוכה - הוא יעצים את הסיכון לעץ תחת שמש מלאה. בתנאים מהסוג הנ"ל רצוי לא לחשוף את הזית ליותר משעתיים-שלוש שעות שמש מלאה ביממה. מומלץ להעלות צילום של העץ עם העציץ, כך נוכל לקבל רושם מלא יותר ולייעץ בהתאם. בהצלחה עם הזית.

המשך לעץ הזית

תודה על התשובה . אין ברשותי מצלמה לכן אני לא יכול להעלות אותו. המקום שחשבתי לשתול אותו בו זו אדנית בגודל של מטר על חצי מטר והיא ממוקמת בצד דרום מערב מה שאומר שבמשך רוב שעות היום יש שם שמש.אני רוצה להשהיר את הצמח שם למשך תקופה ארוכה כדי שהוא יגדל ויתפתח ואז להעביר אותו לעציץ קטן (לכמה זמן כדי לי להשאיר אותו שם. שנה או יותר ?). דבר נוסף יש לי באדנית הזו 3 עצי פורטולוקריה שגדלים שם כבר שנתיים. אשמח מאד לקבל עזרה ויעוץ. בתודה איתן

סן תאי

New member
המשך

לשתול אותו באדנית גדולה זה רעיון מצויין לתקופה של שנתיים או יותר. אתה תבחין לבד עם חלוף הזמן בהתעבות של הגזע. לכשיגיע למימדים הרצויים עבורך - זה יהיה הזמן להעתיקו לעציץ קטן יותר. הבעיה היא שלא ניתן לשתול אותו במשותף עם הפורטולקריות או כל צמח אחר לצורך העניין. הצמחים יתחרו ביניהם על מים ומזון,מה שיפגע בשניהם ובמיוחד בזית שנכנס לאדנית שבה כבר "שולטות" פורטולקריות. עלייך לארגן עבורו אדנית או מיכל נפרדים. כמובן שבתנאים אלו, אין כל מניעה למקמו בשמש מלאה.

המשך

תודה רבה אני מקבל את העצה ואני אחפש לו מיכל גדול לתקופה של שנתיים.

elonliberman

New member
היתי ממליץ להעתיק כל עץ לכלי נפרד...

ועדיף לכלים גדולים באמת סביבות 10 ליטר ומעלה (תלוי בגודל העץ) ובשנים הקרובות תקבל קצב צימוח ועיבוי טובים יותר. בנוסף חשוב מאוד - התערובת או המצע שבו תשתול את העצים הללו, יש להכין תערובת בעלת ניקוז טוב (חלחול מהיר), ובעלת חלקיקים בעלי אחיזת אוויר ונוזלים גבוהה.- ממליץ לעבוד עם אחוזים גבוהים (מעל 50 אחוז) של טוף גרוס מסונן - יש לנפות את החלקיקים הקטנים ביותר (0.0מ"מ עד 0.2 מ"מ לערך) את אבני הטוף הגרוסות ניתן לשלב עם מספר שילובי מצע שונים ולצרכי גידול אפשר אפילו להוסיף את אבני הטוף המסוננות לתערובת אדמה מצויה אשר ניתן לרכוש בכל משתלה... שיהיה לכולנו שבוע טוב...

למעלה