עץ ופרספקס

shayke123

New member
עץ ופרספקס

היי

אני רוצה לבנות משהו דיי דומה למה שיש בתמונה.

מישהו מזהה את סוג העץ שבתמונה? אני חושב שזה אותו הסוג שקונים דברים מוכנים בחנויות יצירה על מנת לצבוע וכו', אבל עוד לא יצא לי לראות איפה אפשר לקנות כזה עץ.

לגבי הפרספקס - היו פה דיונים בעבר על איפה אפשר לקנות - מישהו יכול להמליץ לי על חנות במרכז שאוכל לקנות בה חתיכה קטנה.

ושאלה אחרונה - האם צריך מקדחים מיוחדים לפרספקס?

תודה רבה

שי

knappertsbusch

New member
צפצפה / poplar או לבנה / birch

ה-poplar רך בערך כמו אורן, בלי עיניים, בלי הבדלי קושי בין טבעות גדילה.
אם אתה לא מוצא צפצפה, קח חתיכה של אורן נטולת עיניים, יתאים באותה מידה.

shayke123

New member
תודה!

לגבי סוגי העצים (מלבד אורן) אתה יודע אם הם נמכרים במחסני העצים?

שי

knappertsbusch

New member
אני יודע שכן, אבל לא איפה

איך שהוא תמיד הסתדרתי עם שאריות של רהיטים - הפרויקט הזה נראה בדיוק כמו פרויקט ניצול שאריות.

shayke123

New member
אכן מיועד לשאריות.. :)

אתה יודע אולי לגבי הפרספקס? האם צריך מקדח מיוחד ואיפה אפשר לקנות לפי מידה?

תודה,

שי

yuvaleitan

New member
קידוח בפרספקס

בניגוד למה שאולי אנטואיטיבי לחשוב, חיתוך פרספקס עם ג'יגסו או מסור סרט עושים עם מסורית יחסית גסה, וכמה שיותר מהר. למה? כי ממילא החיתוך לא יוצר "נקי" כמו בעץ, ויש צורך לנקות. אבל אם התקדמות החיתוך איטית מדי, נוצר חיכוך מקומי שמתיך את הפלסטיק, ומכאן הכל מתחרבש.

מהנסיון שלי בקידוח פרספקס - אין בעיה עם מקדחי bradpoint. לא ניסיתי פרפר. מקדחי פורסטנר קצת יותר בעייתיים, אם אין שן מובילה לחיתוך ההיקף. עיקר החיכוך הוא בהיקף, ולכן - אם החיתוך מהיר (מקדח איכותי) - זה בסדר. אם הולך לאט, רצוי לעשות באינטרוואלים, אחרת שולי הקדח ניתכים, נדבקים למקדח - MESS!!

shayke123

New member
תודה לכם!

אתם מכירים אולי מקום שבו אוכל לקנות לפי מידה?

GILY 1

New member
יובל כמה הבהרות

חיתוך פרספרס עם משור סרט מתבצע עם להב המתאימה למתכת - בימטל ובמהירות איטית כלומר במהירות היותר נמוכה של המסור
מקדחי עץ אינם מתאימים לפרספקס כי הם חדים מידי יש צורך לשנות את צורת ההשחזה עבור פרספקס על מנת שהמקדח לא יהה חד מידי ...

shayke123

New member
היי גילי

במידה ואני חותך עם מסור נימה, ומשתמש בלהב מתכת, מה הדרך המומלצת כדי לנקות את השוליים?

ולגבי הקידוח - מקדח וידייה יעשה את העבודה?

תודה

שי

קניית פרספקס

פוליקריל, סמטה מרחוב שוקן בתל אביב. שים לב, ברחוב שוקן עצמו יש אולם תצוגה בלבד. בית המלאכה נמצא ברחוב הקטן הניצב לשוקן ממש מול אולם התצוגה, ושם יחתכו לך ברצון במקום חתיכה קטנה. יעלה לך משהו כמו 20-30 ש"ח. אין לי ניסיון בקידוח בפרספקס, מציע לנסות מקדח ספירלי רגיל עם הפסקות לקירור הפרספקס ולטבילה בכוס מים של המקדח. לפי התמונה מנחש שקוטר הקדחים קטן, עד 10 מ"מ. קדחים מעל נניח 20 מ"מ עושים עם מקדח כוס ופה תצטרך כאמור לדאוג היטב להפסקות קירור אחרת יידבק כמו שיובל כתב. מציע שתתאמן על חתיכת פרספקס נוספת לניסויי קידוח עד שתהיה בטוח איך קודחים נקי. לגבי שיוף היקף הקידוח, אם פעם אחת שרטת פרספקס בשיוף לא נכון, גמרנו והוא יהיה אטום. שים לב לשייף ידנית עם חתיכה קטנה של נייר לטש סביב אצבע, דיבל, שופין עגול, ולא ללטש את פני המשטח.

GILY 1

New member
שלום שי

לאחר חיתוך פרספקס יש צורך לעבור עם בד שמיר על בסיס מים או נייר מיים וללטש אם אתה רוצה גימור מבריק אז לאחר הורדת סימני המשור עם ניר לטש מבצעים ליטוש עם בד מסתובב עם חומר הברקה מוצק השאלה עם יש לך את הבד ניתן גם לישם עם בד מסתובב על מקדחה רגילה , לגבי הקידוח ניתן לקדוח במקדח HSS של מתכת אך לעשות זאת בהדרגה לדוגמא עם הקדח 12 יש לקדוח עם 4 לאחר מכן 7 ואז 12 או שילוב דומה והכי חשוב לרתום את הפרספקס המלחציים או קליבה ...

shayke123

New member
תודה גילי :)

עזרת לי מאוד

אנסה במהלך השבוע...

שבוע טוב

שי

yuvaleitan

New member
הבהרות להבהרות

לגבי מסורית למתכת/עץ - יש דיעות לכאן ולכאן, ראיתי סרטונים שמראים ביצועים בסרט עדין למתכת ובסרט לעץ (יחסית עדין יותר, אבל עדיין עם SET של השיניים, 12TPI אם אני לא טועה). בשני, החיתוך רץ מהר יותר (המסור עצמו בשני המקרים היה במהירות נמוכה יותר, כמו שכתבת).

לגבי למקדחים החדים מדי - לא הבנתי. אם אתה יכול להסביר טיפה.
רואים אותך ביום שישי?

lunatick

New member
פעם שיחקנו הרבה עם פרספקס

אם אני זוכר נכון השתמשנו בנפט לסיכה של כלי החיתוך. היום אני מעדיף פוליקרבונט. יואב

yuvaleitan

New member
אם יש לך טיפונת סבלנות ליום שישי

ואתה מגיע לצלח, אוכל להביא לך חתיכה 5מ"מ עובי. כזו שתספיק לך גם לייצר שתיים שלוש יחידות כאלה, וגם להתאמן קצת בניסורים וקידוחים...

shayke123

New member
אכן מגיע, אבל לא להדרכה

משום מה פספסתי את ההרשמה..

אשמח מאוד לקבל חתיכה..

תודה רבה! :)

shayke123

New member
אין שום בעיה,

תודה רבה יובל!

הזדמנות להכיר אותך אחרי כל כך הרבה זמן בפורום, אבל טרם יצא לי לקשר פרצופים לשמות...

למעלה