עץ הפאולוניה - paulownia

arsar

New member
עץ הפאולוניה - paulownia

נשאלתי במייל על טיבו של העץ ועל התאמתו לגילוף! ובכן - בסין - ארץ מולדת העץ - וכן ביפן משתמשים בו לתעשיית רהיטים, כלי נגינה, גילוף ועוד. בסין הם צובעים בשחור לוח עץ ומגלפים ואז מתגלה העץ הבהיר מתחת לשחור! יצירות נפלאות! אני עצמי טרם התנסיתי בעץ זה.

yulevi

New member
בארץ זה כשלון למגדלים

העץ לא התפתח כשם שהבטיחו,הוא קל מאוד במשקל וברוב הגידולים העצים היו רכים,כיום יש כריתה מסיבית שלהם ,ומכשירים את השטחים לגידולי אחרים

arsar

New member
ואגב-בבדיקות מעבדה שנעשו בחו"ל:

העץ חזק ביותר ביחס למשקלו!!!

arsar

New member
עיקר שכחתי בנושא האפולוניה:

בארה"ב העץ מככב בגילוף מקלות הליכה!!! מה שמעיד על חוזקו והתאמתו לגילוף זה.

Martok

New member
נסיון שלי עם העץ הזה

העץ המקומי קל משקל (יותר קל מאורן) ובעל מרקם חלק. קל לעיבוד אבל גם רך יותר מאורן. החסרונות - במרכז הגזע יש חור חלול לכל האורך מה שגורם לכך שלא ניתן לנצל את מרכז העץ במקום הכי רחב. לכן ניתן להוציא ממנו רק לוחות דיי צרים ברוחב. לא ברור לי אם זה קורה רק בארץ או שכך זה בכל מקום. ראיתי גם לוחות שנשברו בקלות לאורך ההדבקה - שוב לא ברור לי אם זה תכונה של הגידול בארץ, חוסר יבוש מספיק או שזאת התכונה המקורית של העץ. לא היתי בונה ריהוט מעץ כזה.

yulevi

New member
פאוליניה

כל התכונות השליליות הן בארץ,לפני כ 7 שנים הרבה מאוד חקלאים וקיפוצים שוכנעו לגדל פאוליניה לתעשיית העץ,שיכנעו כי הגדילה מהיר וצריכת המים לא גבוהה ,הובטח שלאחר כ 7 שנות גידול הם יגיעו לגובה של 20 מטר ומעלה והקוטר יהיה בין 30 ל 40 סמ,הרבה מאוד קיבוצים ובעלי משקים חקלאיים השתכנעו,לאחר 7 שנים הרוב גילו שאכלו אותה.ליד כביש 6 היו הרבה דונמים של פאוליניה שנכרתו לאחרונה במחלף עירון ליד קיבוץ ברקאי ובמחלף אייל ליד רמת הכובש,מי שיגיע מחר למפגש חרטים תבקשו ממתי שיספר לכם מה הם עושים עם העצים שנכרתו,ותראו כמה כסף וכמה עמל ירדו לטימיון

arsar

New member
סיפור דומה - צפצפה

לפני כ-48 שנים היה בארץ סיפור דומה עם עץ הצפצפה. עץ זה - או לפחות זנים מיוחדים שלו - הוא בעל מהירות גדילה של כ-2 מ' לשנה! ואני אישית נוכחתי בזה. אלא שגם כאן הסיפור לא כל כך הצליח. עד כמה שידוע לי רק קיבוץ גונן המשיך בגידול זה ונדמה לי שהם ממשיכים בזה גם כיום. באזורנ - בדמשק היה גידול צפצפה, אלא שהם הכניסו כ-2000 עצים בדונם ובדרך הטבע קיבלו גפרורים! עסקתי הרבה בחריטת עץ זה - צבע קרם ולפעמים אדמדם. תענוג לחרוט בו.

למעלה