עץ הדרים ננסי

ארז56

New member
עץ הדרים ננסי

רכשתי עד לא עץ הדרים ננסי, אבל אף אחד לא ידע בחנות איך מטפלים בעץ הגמד. את העץ אנחנו שמים בבית ליד החלון ואנחנו רןצים להשקות אותו אבל אנחנו כמה מים לתת ואיך לטפל בו. עכשיו הוא התייבש כמה מים לתת לו. שנית איפה צריך לשים אותו בשמש ? או בצל? אודה לכם, אם תעזרו לי למצוא פתרון לעץ הגמד שלי.

wuten

New member
עץ הדר

שלום ארז. אני מניח שהעץ שרכשת הוא לימקווט או קומקווט-הדר ננסי. תנאים בסיסיים להם הוא זקוק: תאורה: רצוי חצי צל,לא שמש ישירה חזקה, כמה שעות בחלון שטוף שמש ואור יספקו אותו. השקייה: ברגע שפני המצע מתייבשים, להשקות. יש גם את כלל האצבע- דוחפים את האצבע כסנטימטר לתוך המצע,אם מרגישים שהוא לא לח ,משקים. חשוב להשקות עד שרואים מים ניגרים מהחורים שבתחתית העציץ. דישון: באביב ובסתיו- דשן בשחרור איטי הקרוי בדרך כלל "אוסמוקוט",כחצי מהמינון הרשום על האריזה,אפשר להוסיף גם הומוס איכותי ודשן אורגני ,גם כן בכמויות קטנות מאוד. לא להפריז בדישון!!!! אם אתה רואה שהמצע כרגע יבש , צריך להשקות את העץ כפי שהסברתי. אם מופיעים פירות על העץ רצוי לקטוף אותם או לפחות לדלל את כמותם(הפירות טובים לאכילה ולהכנת ריבות ,אגב). צריך גם להקפיד שניקוז המים מן העציץ הוא טוב,הדרים רגישים מאוד למצבים בהם הניקוז הוא לא אופטימלי. מקווה שעזרתי,בהצלחה.

למעלה