עץ הדעת שלי

עץ הדעת שלי../images/Emo22.gif

עץ -הדעת וחיבורו אל הנומרולוגיה הקבלית עץ- הדעת מה זה? סיפור התחברותי אל הנומרולוגיה היה חיבור אל עץ החיים שלי. חיבור דומה לעץ החיים אני מנסה ללמד את תלמידי. לא ניתן ללמוד נומרולוגיה אם לא מבינים את החיבור לעץ החיים, בצורה גשמית ומעשית . נשאלת השאלה כיצד מתחברים אל עץ- החיים, ומהו בכלל עץ הדעת. " היודע את סוד עץ החיים, יודע את סוד הבריאה כולה"… עץ החיים הגשמי, הוא הכלי שלנו, הוא גופנו, הוא מרכזי האנרגיה שנמצאים בתוכנו. עץ החיים מורכב מענפים המקשרים בין הספירות. בעץ החיים נמצאות עשרת הספירות: "כתר", "חכמה", "בינה", חסד, גבורה, תפארת, נצח, הוד, יסוד ומלכות. נשאלת השאלה היכן "ספירת דעת"? ספירת דעת היא הספירה המדומה… הזיכרון שלנו בנושא עץ הדעת מצוי בספור גן העדן, שם הנחש פיתה את חוה, שפיתתה את אדם לאכול מעץ הדעת. זה היה החטאו הראשון של האדם מאז ספור גן עדן. על פי האמונה היהודית אנו מנסים לתקן את הטעות של האדם הראשון בכל פרק הזמן שאנו חיים כאן- בגוף בשר ודם. לצערנו, בגלל אותו חטא קדמון נותקנו מספירת "דעת". מבחינה עקרונית, יש לנו את הספירה בזיכרונות העתיקים שלנו. יחד עם זאת ,אנשים לא יודעים איך להתחבר אליה וכל חיינו אנו מחפשים אותה, בדיוק כמו שאנו מחפשים את השקט, השלום, השלווה והמרגוע. בעזרת פעולה פשוטה ששמה התכוונות, מיקוד, ריכוז והתבוננות… קוראים לזה בשפה פשוטה: מדיטציה. בעזרת מדיטציה אפשר בקלות להתחבר אל ספירת דעת ואל עץ הדעת. במילה עץ- הדעת, מסתתרות להן המילים: דע, עד, דת, צד, צדה . עץ, הד, עת… ומכאן אפשר לומר שאם נקשיב להד שמהדהד לנו בראש, כי הגיעה השעה (העת), לקחת צידה,ולצאת למסע ההתחברות אל העץ- אל עצמנו. אם נדע לבצע את הבחירות הנכונות, יחשפו בפנינו, סודות וכלים איתם נוכל להשתמש בחיי היומיום. אני מזמינה אתכם להשתתף בקורס "נומרולוגיה קבלית", קורס חוויתי, ייחודי ויוצא דופן. מהי נומרולוגיה קבלית? תורה זו נגזרת מתוך "הזהר הקדוש"- הקבלה נשמתה של התורה היהודית. היא מבוססת על סוד כוחן של האותיות העבריות. כוח סוד האותיות כל אות מהווה ערוץ תקשורת בו מוצפן יידע המחבר אותנו לאנרגיה הקוסמית .על ידי הבנת הכוחות הסמויים המסתתרים בשמות האנשים , הצמחים והחפצים , נוכל להבין את הטבע האמיתי הטמון בתוכם.

תסלחי לי הא אבל לא הייתי מציע לך

להבא לנסות לפרש דבר מה שקשור בחכמת הקבלה . את עלולה להטעות אנשים ואת מוציאה לחכמת הקבלה שם של מיסטיקה מטופשת אשר בינה לבין מה שהתכוון המשורר אין שום דמיון. רשמת :"הדרך להתחבר לדעת היא התכוונות מיקוד ריכוז התבוננות:מדיטציה" ואם עוד לא הבנת אז כבר רשום בתורה מהי הדרך בה משיגים את המצב הנעלה,על ידי זכות המצוות. אני יודע שבשבילך המילים התכוונות מיקוד ריכוז והתבוננות זה פשוט אותה מילה בכל מיני דרכים, נכון? חבל. חבל גם שרשמת שהתנתקנו מספירת דעת. אם לא הבנת אז קראי שוב את ספר "בראשית" ותראי שהניתוק הוא מהחיים ולא מהדעת. אכילה מדעת היא חטא כי היא הצביעה אל ירידה מדרגת האמונה שבחיי הנצח של הבורא. לא אמשיך לתקן אותך אלא רק אסיים בכך שמי שקרא אז שלא יטעה ושיבין: העולם שלנו הוא בעצם תיקון מצב שנקרא "דעת". תיקון הדעת יוצר מדרגה שנקראת אמונה. ומדרגה זו היא מדרגה שנקראת :"אמונה שמעל הדעת" ורק כאשר הדעת מתוקנת מתבצעת התכלית. תיקון הדעת זה עבודה רבה וקשה שמחייבת קבוצה של אנשים שכולם הולכים אל אותה המטרה כי האגו לא נותן לאדם כשהוא לבד את היכולת להתגבר על יצרו. האגו חזק מהכל. האגו הוא הדעת. מראש נאמר לעם ישראל שהדרך לצאת מקליפות הטומאה ומחטא הדעת,עליו ליצור מצב של ערבות ,"כל ישראל ערבים". לא על ידי נומרולוגיה ומגיה אלא על ידי ערבות. הערבות היא כוח אדיר של אחים שבעתיד יחשבו לכלה. מטרת העולם היא הגעה למצב של חתונת הכלה עם בוראה. המטרה היא אין סוף אהבה כך שעד שזה לא יקרה יהיה רק סבל. ויש להבין שהסבל הוא לא של אדם פרטי שמחפש איך לסדר את חייו למען עצמו. הסבל נובע דווקא מזה שאדם מנסה לסדר את עצמו ואת חייו ולא רואה את המטרה של הערבות ושל הבורא. זהו אישה. למי שמעוניין בדבר האמיתי שלשמו קיים העולם כולו והחיים, יכול לחפש קבוצת לימוד, להיות רציני, לפתח מידת יראה ולזכור שמדובר בבורא עולם ולא בפורום של מלאכים שמשתעשעים באיך נעשה לבני האדם כלכלה טובה יותר ושלום עם אויביהם.(ההפך). אל תסכנו נפשכם בקורסים של שרלטנים שונים ומשונים (כסף וחכמת קבלה לא הולכים יחד). המילה "זוהר" היא גם מלשון אור שזוהר וגם מלשון זהירות בעיסוק עם האור. אז,בהצלחה.

איש איש באמונתו יחיה שיהיה לך חג שמ

חג שמח. אם סגנון הדיבור שלך לא היה כל כך מתנשא...??? אלו היית בא בגישה יותר חיובית ופתוחה היית מבין כמה אתה טועה. או יקירי כמה שאתה רחוק מאותו אור ואותו זוהר שעליו אתה מדבר. אתה בא ומתפרץ אל הבית בו מצויה השלווה והשקט השלום וההרמוניה ומביא את הסגנון הבוטא שלך, שמאופיין בכל מיני פורומים שראיתי אותך משתתף בהם. אני מאד שמחה שעזרתי לך לשחרר את הפסולת, הג'יפה והרעל. נשאלת השאלה מדוע עלי ומדוע בפורום הזה. כי? מי שהיא שהינה נקבה, באה עם גישה אחרת מגישתה של ההלכה והמצוות??? כי לעוד אנשים חוץ מלאותם מפרשים קדומים ומכובדים, ישנן דעות נוספות וזויות חשיבה קצת אחרות. כי אני ועוד כמוני מנסים לזרום באור ובאהבה ממנו התרחקו כל אלא שטוענים, לבעלות על התורה הקבלה האמונה והזהר. אוי ידידי כמה שאתה רחוק מכל אותם משפטים שציינת כאן בטכסט. אם היית משכיל לקרוא את המילים:":"הדרך להתחבר ל"דעת" היא התכוונות מיקוד ריכוז התבוננות ומדיטציה" אלו היית מתאמץ לקרב את מילותי אל עולמך היית מבין שכוונותי היו אל התפילה ואל הריכוז שבה ואל ההתכווננות שבה ואל הדיוק בכל אות ואות. היית מבין ששנינו מדברים על אותו דבר. ההבדל ביני ובינך הוא: שאתה מנסה לכפות את דעותיך ואמונתך על הזולת וככה מרחיק את החילוניים מלהתקרב אל האמונה. אני מגיעה בדרכי בסבלנות ובעדינות אל החילוניים ומעוררת בהם את הרצון להתקרב אל האמונה היהודית. או כמה שלמילים יש עוצמה באיזה קלות אפשר לחרב עולמות... עבודה קשה של שלוש שנים במחי פיך הצלחת להוריד לטמיון. ועוד אתה בא ואומר: "כל ישראל ערבים". זה לזה התכוונת??? אז איכן הערבות שלך בהכנסת ארס לדפי הפורום. מה קרה ידידי האגו השתלט עליך? ובעצם מי אמר שמה שאתה אומר הוא הנכון? הרי ברור שמה שלמדת עבר את המסננת של ההבנות שלך וקיבל את הפרושים על פי השקפת עולמך האישית. אתה הוא זה שזקוק לחברה של אנשים ולכוחה של קבוצה לעשות מעשה. האם חשבת לרגע שישנם אנשים בעלי יכולות גבוהות משלך שיכולים לעבוד את הבורא ולשנות דברים גם בהיותם לבדם. ראה את המקובלים... שבוחרים להתבודד דוקא, להמנע מלהפגש עם אנשים, "המזהמים" מידי יום את האנרגיות המטוהרות שלהם. אלו שכל שני וחמישי רצים למקווה להטהר. הם בעצמם יודעים את יכולתם ההורסת של האנרגיות השליליות שמיצרים אנשים, ולכן מקפידים כל כך להתרחק מאנשים ולחפש להטהר כל הזמן. המגע שלהם באנשים מצטצם למצבי תפילות ועזרה לזולת דרך התפילות. אלו הם המתבודדים הכי גדולים. אז על איזו עבודה קבוצתית אתה מדבר? ולגבי התגברות על יצרים? אני חושבת שזו בעיקר בעיה של גברים... לנשים אין בעיה להתגבר על היצר, אם זה במובן הפיסי של הענין ואם זה במובן הרוחני שבו. מי שצריך את התמיכה אלו הם הגברים. אז באותה מידה שקראת לי אישה אני חוזרת וקוראת לך גבר. הייה גבר על כל המגבלות שבעניין!!! ואני " ברוך שעשני אישה"ולגבי שאר המשפטים המלגלגים שלך הרשה לי לא להגיב... ולגבי קבוצות כאלו או אחרות, יצא לי להפגש בכמה מכל מיני סוגים ומינים שכולן מדברות בשם הקבלה, וראיתי טוב מאד לאן הן חותרות...לניצול והשתלטות. "(כסף וחכמת קבלה לא הולכים יחד)"?
תהייה בריא ושאלוהים ישמור עליך. חג שמח

צודקת בהרבה ממה שרשמת עלי

אבל זה לא משנה את העובדה שכתבת שטויות במיץ עגבניות והטעית אנשים. אני שמח שהצלחתי להוריד את עבודתך לטמיון,כנראה לשם כך שלחו אותי החיים אלייך. ונכון,אני בוטה,אני חריף,אני מניאק לא קטן, מרגיז,אחד בפה ואחד בלב. כזה אני. ואני שמח להיות אמיתי וחרא מאשר מזוייף. אגב את צודקת אני רחוק מאור כלשהוא בכלל ומכל מצב רוחני שיש עלי אדמות...נכון. מה לעשות שאני לא מתיימר...?! אגב כשאני אומר "כל ישראל ערבים" אז אם לא הבנת, הגוי לא נמצא שם, בתוך ערבות זו. הרצונות של הגוי והרצונות של היהודים התערבבו כך שכדי להגיע לערבות אדם חייב לברר בתוכו את רצונותיו ועד שכל רצון של גוי שקיים בו לא יתנדף ויתוקן,אין ערבות אמיתית ומלאה, אלא ערב רב. ואם חשבת ששנינו מדברים על אותו דבר,כמו שרשמת, אז טעית. אולי על אותו נושא אבל התפיסה שלנו מאוד שונה. אולי בגלל שאת אישה ואני גבר או אולי בגלל שאת חכמה נורא ואני לא או שאת רוחנית ואני גשמי נורא.... וגם וגם...בטח שיש לי אגו ענק ענק, אני מודה בזה. ובטח שרק בקבוצה מגיעים לתכלית. אני מסכים עם זה לחלוטין ממי. אבל זכותי להגיב לדברייך,עד כמה שהם מכעיסים את האגו העצום שלך,מצטער אלו החיים. ושוב אני אומר, הדרך והדברים שאת כותבת הם שמורידים אנשים לטמיון ולבלבול ולמקום שבו הם עלולים לחשוב בפיזור הדעת. כנראה שלא סתם, כמו שאמר, ישנם מקובלים שמלמדים,כי הם יודעים איך להניע את הנפש שמולם בלי לעשות נזק. את ודאי חושבת שאת נמצאת בהשגה כל שהיא של רוח, של מודעות גבוהה. כנראה שהגעתי הנה כדי להגיד לך שהשגת אשליה גדולה ורדידות אשר נדמה לך שהם מיים עמוקים והאמת עצמה. אגב המושג "לעבוד את הבורא" קיים רק כאשר אםד מגיע למצב רוחני מאוד גבוה וכל מי שעובד את הבורא לפני מצב שכזה, הוא כמו בני דודנו הערבים שעובדים את אללה. ו...את בטח אחת מאלו שיש להם יכולות גבוהות משלי,כמו שרשמת. אז שיבושם לך, אני לא רוצה חצי מהיכולת שיש לך גם לא שליש, כי אדם כמוני גם אם תתני לו יכולת הוא לא יעשה בה שימוש.יודעת למה? כי אני לא מאמין ביכולת עצמית, אני לא מאמין בלרצות להיות רוחני. אני חושב שמי שכן מאמין ביכולתיו ורצונותיו, עוד עלול לפתוח פורום ולרשום שטויות ולנסות לקרב אנשים ב"דרכי סובלנות ונעימות אל החילוניים ומעוררת בהם רצון להתקרב א להאמונה היהודית". חילוניים? ממי רק הבורא קדוש וכולנו חילוניים. את לא צריכה לרמות אנשים כדי להביאם או לכוונם אל המקום הנכון. את מה שנקרא "מעלה באוב",ערב רב. אגב, מה דעתך על הסוגייה הבאה: רשמת שגברים צריכים להתגבר על היצר לעומת נשים שקל להן יותר. זוכרת את החטא הראשון? האם חווה לא הצליחה לגבור על יצריה והייתה חייבת לגרום למי שכן שולט בהם גם לאכול? "מרה האישה ממוות" אמר שלמה המלך,החכם באדם,כי היא מביאת החטא והמוות אל העולם ומהות העולם הוא תיקון מצב זה. לדעתי אחרי שהאישה כבר דיברה פעם ועשתה את מה שעשתה , יהיה התיקון שלה כיום לשתוק...ולא להגיד את דעתה שוב.

אמן ואמן אחותי, כמה נפלא שיש

חילוקי דעות ולא ריב ומדון נכון? שרק אהבה תהא מנת חלקך ואושר ימלא חייך. הלוואי שגם בחיי שלי. חג שמח לך ולכל ישראל וסליחה אם פגעתי,באמת. מה אני יעשה?! אני משול לתולעת ולא לאדם, ככה שקשה לבוא בתלונות אל תולעת. אוף....מתי כבר אני אבנה לעצמי גולם? ביי...

עוד הערה קטנה...את לא קשורה

למצב של "ערבות ישראל"...גם אני לא... יש בנו רצונות של גויים ולכן כל עוד הדרגה הזו נמצאת בנו, אין קשר בין גרעין הערבות ואלינו. וערבות ישראל זה לא כל מיני מילים שאת חושבת כמו אהבה שלום ורוחניות מזוייפת, אלא יש בה כללים עליונים של הרוח האחת והאמיתית שכדי לעמוד בהם,חייב האדם בהשגה. ולעולם לא תמצאי אדם שנמצא בהשגה וגם רושם בפורום. מקווה שלא נפגעת מידי מדבריי,אלא תוכלי לעשות שימוש נכון ולמיין את האמת מתוכם . החלק בדברי שהרגיז אותך שייך לאגו שבך (שזה רוב רובך כמו כולנו),כך שכל תגובה שלך לדבריי וניסיון להשיב לי חזרה ולהקניט אותי יהיה ניצחון האגו על הרוח. מסוגלת להתאפק? לא נראה לי...אבל לא משנה לי כי אם זה מה שיביא אותך לתיקון,זה מה יש.

אני מודה לך על ההערות ועל ההארות../images/Emo8.gif

אין בי כעס איש יקר. זכותך לומר כל מה שעולה בדעתך, רק אלו היית מגיש את זה בעטיפה קצת יותר רכה היה לי הרבה יותר קל לקבל מיד את דבריך ובאמת להוציא במהירות את העיקר כמו שאמרת למיין את האמת. רשמת פה המון דברים ששווים התיחסות ומחשבה מעמיקה. אני לא מתווכחת על כללים עליונים הם קימים ואני מכבדת אותם. טוב שהם קימים ויהיו קימים לנצח נצחים. מעולם לא אמרתי שאני נטולת אגו- אני בשר ודם וככזו 80 % מהאישיות שלי לפחות אם לא יותר, זה אגו, אני מודעת לכך ומשתדלת להשאר בתודעה ולעבוד על העניין. לגבי התאפקויות אתה צודק אני מאלו שממהרים לענות, אלו שלא מחכים בסבלנות ומעבדים את החומר לפני שמגיבים. ותיקונים בוודאי יש לי המון תיקונים בדרך לא רק תיקון אחד. שיהיה לכולנו הרבה בהצלחה

למעלה