עץ האהבה

shiran48

New member
עץ האהבה

לפני כשבוע קיבלתי עץ ועליו רשום "עץ האהבה" הוראות הטיפול הרשומות עליו הם להשים אותו במקום מואר, לנקות אותו פעם בחודשיים עם מברשת קטנה ולהשקות אותו פעם בשבועיים בכך שאכניס אותו לתוך קערה ושהמים יגיעו עד למחצית הגזע למשך שעתיים.. הוראות ההשקייה של העץ לא נשמעות לי הגיוניות כל כך, האם זה נכון או שלא הבנתי כמו שצריך? עם איזה מברשום בדיוק לנקות אותו? עם מכחול? רק את העלים לנקות או עוד משהו? מה שמו של העץ הזה? ואיזה עוד דברים אני צריכה לעשות כדי שהוא יחזיק מעמד הרבה זמן? אני יודעת שיש לי הרבה שאלות אבל זה העץ הראשון שלי ואני לא מבינה בזה כ"כ. אודה לכם אם תעזרו לי... בתודה מראש שירן נ.ב מצורפת התמונה של העץ כדי שכך תוכלו להבין על איזה עץ מדובר

אולמוס

New member
עץ האהבה - ברככיטון

שירן שלום, אומנם העץ שברשותך אינו בונסאי אך הוא בהחלט נחשב כעץ נאה. זהו אחד ממיני הברככיטון הנפוצים החביבים על אנשים לא מעטים בשל מראהו ומערכת השורשים המיוחדת שלו אךמגדלי הבונסאי כמעט ואינם מתעסקים איתו - אותנו כבונסאי אינו מענין משום שכאמור בעצם אינו כזה. (אני מגדל אחד כזה כבן 20 שנה לפחות שקיבלתי לפני שנים רבות במתנה- לפני "עידן הבונסאי" אצלי) לגופו של ענין -ההשקייה אמורה להיות פשוטה יחסית - השקי את המצע כמו בכל עציץ רגיל והמתיני שהמצע יספוג את המים שעודפיהם יתנקזו מפתח הניקוז שבתחתית העציץ.(יש להקפיד על ניקוז תקין) יש להמתין לפחות עוד מספר ימים עד שחלקו העליון של המצע מתייבש קמעה ואז להשקות שוב. אחת לחודש או יותר אפשר לעשות לעץ "מקלחת" קלה ואז אין צורך להתעסק עם מברשות כלשהן. ניתן לגדלו בחצי צל או באור שמש של בוקר או אחה"צ. לא מומלצת עבורו קרינת שמש חזקה מדי. אחת לשנה ניתן להזינו בגרגרים ספורים של דשן בפירוק איטי (אוסמוקוט או דומה) בטיפול נכון - ישרוד לאורך שנים הרבה ויחזיר לך הרבה אהבה בדיוק כמו עצים אחרים שאנו מגדלים בכלים קטנים.... בהצלחה

למעלה