עץ גויאבה חלול

dadi1

New member
עץ גויאבה חלול

יש לנו בגינה עץ גויבות אדומות שנתן לאורך השנים פירות מדהימים. בשנים האחרונות הפירות התמעטו וגם הפכו קטנים והרבה פחות טעימים. בבדיקה שעשיתי גיליתי שכל הגזעים של העץ פשוט חלולים- כל הליבה שלו אכולה- אני ממש לא מבין איך הוא עדיין חי. ניקיתי את תוך העץ מהפטרייה שהיה עליו וכן מהחרקים שהיו בפנים ( ראיתי שם בעיקר את החרקים עם הזנב מספריים)ומיליתי את החללים בפוליאוריטן מוקצף. שאלתי היא האם ניתן להציל את העץ במצבו-? (אין ענף אחד שאינו חלול מלמטה. לעומת זאת יוצאים ענפים קטנים מבסיס העץ). אני מאוד אוהב את העץ העתיק הזה- השאלה אם זה לא קרב אבוד מראש. ( אגב- היה לנו פעם עץ חרוב עתיק ענק בחצר שגם את הליבה שלו אכלו ובנוסף היתה עליו פטרייה כזו משונה עד שיום בהיר אחד הוא פשוט קרס- זאת ועוד בכל עצי ההדר שלי יש עש המינהרות וכבר נמאס לי לשפוך כסף על הקונפידור שלא ממש עוזר אצלי ואם כן- זה היה רק לטווח קצר מאוד). תודה רבה ושב"ש. דדי

q a z 7

New member
זה נשמע לי סופני

וזה רק עניין של זמן עד שהעץ ימות סופית. אולי תנסה לייחר, כמה ענפים בריאים

תמי ב

New member
גנודרמה

זו פטריה שניזונה על עצים חיים, גורמת להם להרקב, מוציאה גופי פרי בצורת מדפים/פעמונים, ואני לא מכיר איך מצילים עץ נגוע. היא פוגעת בהדרים, וורדנים למיניהם, אבוקדו ובטח עוד כמה שאני לא מכיר. אני לא יודע אם גויבה בניהם. זה נשמע מתאים לחרוב האבוד.

עץ גואיבה

עץ וותיק זקן נתן פרי במשך שנים ולעץ שותפים התנחלות של מזיקים ומחלות זה לא פתאם ולא ביום אחד זה תהליך ארוך ראשית יפה עשית שניקית ועכשיו שלב שני הוצא במהירות את הפולאריטן מהחלל בעץ אכנס אותו בחזרה למיכל שם מקומו נקה היטב את הבור בעץ ייבש עצב את העץ הקטן את גודל המשא נקה סביב הגזע בדוק אפשרות שאת הגזע הרטיבה ממטרה תמיד חזק את העץ בעזרת דשן זרחני מסביב וספר לנו באביב האם נוצר קלוס בנושא הענפים מהבסיס שמור על 4 ענפים וראה מי בעונה הבאה יהיה החזק הענפים הצדדים או העץ ספר לנו ותקבל המשך הנחיה ולנושא החרוב גם שם זה מקצע והבנת העץ אפשר לשקם חרוב אני משקם עשרות עצי חרוב בקיסריה ובנושא הקונפידור ושאר חומרים נמאס לך בסדר לא צריך סתם לפזר חומרים צריך לקרא כאן בפורום יספרו לך על שיטות טיפול איטיות ויסודיות ללא חומרים רעילים ובכלל גינון וטיפול בעצים צריך המון המו סבלנות בברכה עודד יפה מנהל המעבדה

טסונמי1

New member
המחשבה הראשונה שלך על ניקוי

ומילוי העץ הייתה נכונה- אבל לא עים החומר שמילאת - מקובל למלא חללים גדולים בבטון כדי לספק יציבות לעץ הקונפידור במיקרה הזה היה מיותר הוא לא מטפל במזיק שתקף את העץ אים זו הייתה פיטרית הגנודרמה הייתה צריך ליראות פיטריה גדולה על הגזע הגנודרמה תקפת בדכ עצים חלשים מלכתחילה היא מעדיפה חומר בשלבי רקב שונים בהחלט יכול להיות שהעץ ניתקף עיי הסס שחפר בו במיקרה והעץ כן נגוע בפיטריה יש לחתוך החוצה את כל החלק יחד עים הפיטריה לנקות עד כמה שניתן - יש היום חומרים יעילים נגד פיטריןת [ מאוד יקרים] בהחלט כדאי לקצץ מהנוף אים הוא רחב מאוד כדי לתת לעץ אפשרות להכניס את מלוא המשאבים בריפוי ולא ביצירת פרי ואת הענפים התחתונים כדאי לשמר כמו שכתב עודד שיהיה דור המשך לקחת בחשבון שעץ חלול הוא מאוד מסוכן -הוא יכול ליצנוח .

dadi1

New member
האם יש טעם

להשאיר את הענפים החלולים בכלל? הרי הם לא יתמלאו מחדש. לא הבנתי בדיוק מה אתה מציע לעשות. כל העץ חלול למעט ענפים שיצאו מהתחתית שלו. האם לא כדאי לנסר את כולו עד הבסיס ולתת לו להתחדש לגמרי? תודה

מוטי בר

New member
גזע חלול יכול להתמלא שוב אם אין מזי

קים ומחלות כי יש רקמה יוצרת של קאמביום וזה אומר התרחבות כלפי שני הצדדים, פנים, וחוץ. השאלה היא מה מידות העץ ומסוכנותו לסביבה במקרה של קריסה, כי אם תתמוך את העץ הוא יוכל להמשיך לחיות עוד שנים רבות בתנאי שגורמי הריקבון יודברו. במצבים מסוימים כמו בחרובים למשל, יש התחדשות חזקה מאוד מצוואר השורש ולכן הם מצליחים לגדול שנית גם לאחר ניוון ממזיקים ומחלות ואף משרפות קשות. שנה טובה וגמר חתימה טובה. בידידות, מוטי.

למעלה