עץ אבוקדו צעיר וגרניום

Rorshach2

New member
עץ אבוקדו צעיר וגרניום

שלום לכולם.
יש לי עץ אבוקדו בן שנה וקצת לפני 3 חודשים נשתל באדמה,
הוא מקבל כ100 ליטר בשבוע,בזמן האחרון העליתי ל150
בתחתית הגזע התחיל כתם חום שלאט לאט מתפשט כלפי מעלה,
השאלה שלי האם זה פטריה ואם כן מה ניתן לעשות?

גרניום שנשתל לפני שנה חלק מעלים מתחילים להצהיב.
ריססתי בנימגארד ואין שינוי,מה עוד אפשר לעשות?
בנוסף אני רוצה גם לגזום אותו גיזום מאסיבי,האם עכשיו זה זמן טוב?

תודה לכם על העזרה.

מ ש ה 53

Well-known member
א. העלווה נראית יפה. נראה שההעתקה עברה לך בשלום.
ב. באבוקדו יש מזיק שנקרא אמברוזיה. תוודא, שלא מדובר בהתחלה של הדבר הנורא הזה. http://www.perot.org.il/Alon/201202/5.pdf
איני מומחה בתחום, ואולי תוכל לחפש כאן בהיסטוריה או שתפנה לאדם שמבין עניין.
ג. מוזר לי שמשתלה שמכבדת את עצמה מכרה שתיל על שני גזעים. זה בד"כ לא נהוג וזה לא רעיון מוצלח.
ד. לגבי הגיזום, חכה קצת. עוד כחודש. כשהימים יתקררו קצת.
ה. מה ולמה? קשה להשיב ללא תמונות ולא צירפת כאלה. אבל זה לא נורא. עדיין לא מאוחר מדי.

מ ש ה 53

Well-known member
אה. אופס. יש תמונה של הפלרגון והוא לא נראה רע בכלל.
תוכל לאסוף את הגזם ולייבש להכנת תה. בינתיים, חכה עוד כחודש עם הגיזום כפי שהמלצנו לך גם קודם.

drorim69

Active member
הצמח מרוסס.. אני מקצצת את הגזם ומפזרת על השביל

תוך כשבוע וחצי צבע הגזם הופך לחום כמו הבסיס (שהיה קליפות עץ), כשדורכים עליו הוא מפיץ ריח נעים ומכסה היטב את מה שהחתולים משאירים.

אורגניק

New member
איך את יכולה לדעת שהוא מרוסס?!

באותה מידה יכול להיות שהקרקע הוחמצה מסיבה כלשהי (אולי הפטריה שנלווית לאמברוזיה) אפשר גם לראות שעלי המנגו בצבע ירקרק, בהיר יחסית.

drorim69

Active member
רוסס בנימגארד ע"י השואל, תשובתי בהקשר לשתיה ממנו

אורגניק

New member
חשבתי שהתכוונת להדברה רצינית יותר. נימגארד נשטף במים

ותמיסה של 5% אקונומיקה לא תגרום צריבה לעלים

Rorshach2

New member
כמה הבהרות

קודם כל תודה לך על התשובות.
האבוקדו נשתל מגלעין של אבוקדו שהיה פי 3 יותר גדול מאבוקדו ממוצע.
אני מתכנן לעשות הרכבה שנה הבאה שהוא יתחזק.
בנוגע לאמברוזיה הקשירה הראשונה שעשיתי לא הייתה טובה ועם הרוח כמה ענפים "נשחקו" כנגד העמוד תמיכה עד שגיליתי היה כבר מאוחר מידי ואכן היה סימן לאמרובזיה, את הענף הנגוע גזמתי. שאר החתכים שנוצרו ריססתי אותם בתמיסת כלור של 0.5 אחוז ונראה שעזר הפצעים כבר נסגרו.

בנוגע לגרניום הוספתי תמונה מקרוב של העלים

ושוב תודה לך ושבת שלום.

מ ש ה 53

Well-known member
הרכבה עושים בד"כ כשהשתיל צעיר יותר. יתכן שתצליח גם כך, אבל
צריך להזמין מישהו שהתנסה בהרכבות כאלה. אבוקדו נהוג להרכיב "הרכבה ירוקה" אל כעת, כבר יש גזע מעוצה שאין עליו עלים.
לגבי הפלרגוניום, כשהוא צומח בצורה מאסיבית, הענפים מתרככים והופכים לנפולים. יתכן שהצהבהבות זה צריבה מהשמש או שאולי חוסר במינרלים. אל תשכח שיש גם תהליך של נשירת עלים ויתכן שמדובר בעלים וותיקים לפני נשירה. בעוד כחודש תוכל לגזום ולחכות ללבלוב חדש.

אורגניק

New member
נסה לרווח את ההשקיה ייתכן והאדמה כבדה מידי

השקיה תכופה שגורמת גם לאי ספיגת מינרלים אך ייתכן גם קרינה חזקה או סיבה אחרת. נראה שמופע הכלורוזה בגרניום (אגב, זו איננה טעות לקרא לצמח גרניום או פלרגוניום) מתחיל מהצד הסמוך לעץ, נסה לרווח את ההשקיה ולהשקות מעט לפני שהצמח מראה סימני צמא - זהו האומדן הטוב ביותר

drorim69

Active member
האבוקדו נראה חיוני מאד

נראה לי שהאזור החום הוא התעצות טבעית של הגזע שמתרחשת עם ההתבגרות, אלא אם פספסתי בצילום משהו שנראה ממש "כתם"..
זה עץ שגידלתם מגלעין?

גם בפלרגון החריף / גרניום לימוני לא מצאתי את העלים הצהובים. אולי קיימת בעיה ואולי מדובר בהזדקנות עלים טבעית לקראת נשירתם.
גם אני הייתי ממתינה עם גיזום חזק לסוף הקיץ, בערך עוד חודש, אז אין לצמח שום בעיה לשאת כל גיזום (את שלי גזמתי עכשיו אבל הוא בצל חלקי)

Rorshach2

New member
תודה

אכן האבוקדו נשתל מגלעין

אקח את עצתך ואגזום אותו שהמזג אויר יתקרר.

תודה רבה.

למעלה