עפקו או פרו-דיזיין

ילד תם

New member
עפקו או פרו-דיזיין

הנה שאלה שלבטח תעורר ויכוח סוער- ולא זאת הסיבה שהיא מועלית.. אני מרחף צעיר שסיים לא מזמן את הקורס ומעוניין לרכוש מצנח ראשון. ההתלבטות שלי היא בין עפקו פיאסטה לפרו-דיזיין רילקס או אפקט. טווח המחירים דומה - אולם נראה כי יש מלחמת דת ממש שמתחוללת בין אילן לאנטולי והייתי שמח שכמה מרחפים שקולים וחסרי פניות יעזרו לי בדילמה הנוכחית. להלן כמה טענות/"עובדות"/תהיות ןהשמצות ששמעתי לאחרונה ממספר אנשים שהשוו בין החברות, אשמח לקבל התייחסותיכם לנושא: 1. פרו-דיזיין הולכים להפסיק לייצר מצנחי רחיפה ולהתמקד בבקאיי?! 2. המצנחים של פרו דיזיין יציבים ובטוחים יותר, וקלים יותר להנפה. 3. השרות של עפקו הוא בשיטת במספרים של בתי המקרחת - וזה במקרה הטוב. 4. אילן-סרף זה מתפרה - לא חברה רצינית 5. השרות של אילן-סרף מעולה, ואילן נותן יחס אישי 6. מרבית המרחפים שרוכשים מצנח שלישי ורביעי רוכשים פרו-דיזיין 7. פרו-דיזיין עפים בתנאים שעפקו מעדיפים לקרקע 8. כל בתי הספר עובדים עם עפקו כי לא הצליחו לסגור עסקה עם אילן - לא בגלל שהמצנחים לא טובים. 9. הסיבה היחידה לקנות עפקו היא בגלל שבתי הספר יתנכלו למי שרוכש פרו-דיזיין.. שוב- כל הנקודות שהוזכרו לעיל הינם טענות שנשמעו ע"י אנשים בענף ולא על ידי אישית (והרי אני ילד תם..) - וגם אני הזדעזעתי לשמוע אותם ("Can´t we be friends?") ילד תם

חיויאי

New member
"ילד תם" יקר!

ילד תם יקר! זה שאינך ילד ואינך תם זה ברור: ילדים תמימים אינם יודעים עדין אם לחלק הקדמי של החופה קוראים "שפת התקפה" או שזו המילה הצרפתית הידועה "ספאטאטקפא", ואתה שואל שאלות של מי שבילה יותר מדי זמן בתבור בדרומית חלשה, בשמש הקופחת ובלי כובע. ולילדים תמימים באמת, שדעתם נתבלבלה משאלותיו של "ילד תם": מה טעים יותר: לחם שיפון או לחם קימל? את מי לא לשאול, ולא לשעות להמלצותיהם: לא לשאול את הנחתום, ש"אין הנחתום מעיד על עיסתו" וגם לא את מוביל הלחם, שלמרות הידע הרב שלו, הוא אינטרסנט. וגם לא את מי שבמקרה כרגע עובר מלחם ללחם, וירצה למכור לכם את הכיכר העבשה שנשארה אצלו, גם אם אינה מתאימה לכם. את מי כן לשאול: את מי שאכל בעבר קימל ועבר לשיפון. את מי ש"אכל אותה" מהשיפון ועבר לקימל. ואחרי שתשמעו דעה אחת, חפשו את ההפוכה לה, ובסוף אין ברירה, צריך להחליט. ובעצם, במצנח הראשון זה בכלל לא כ"כ חשוב, מכיוון שברמתכם ההתחלתית אתם לא מסוגלים לחוש ולהבין את ההבדלים. ובלבד שתרכשו חופה למתחילים במצב טוב ולאחר בדיקה אצל היצרן, והחשוב ביותר, בדרגת הבטיחות העליונה (מה זה? רצוי מאד שתשאלו את "מובילי הלחם" המומחים). ועל מה אני טס? את זה תצטרכו לנחש בעצמכם! בידידות, חיויאי נ.ב. "ילד תם": הידעת מה אוכל החיויאי?!

ילד תם

New member
חיויאי

חיויאוי, נהניתי נורא לקרוא את תשובתיך המפולפלות - ואכן איני ילד, ולבטח לא תם - אבל בספורט "הביצתי" שלנו לא ניתן לשאול שאלות שכאלה בגלוי בלי למצוא את עצמך מנודה מאחד הקבוצות. לגבי את מי לשאול - אני כבר הבנתי שעליי לשאול את מחליפי הטעמים - ומאחר ואני עדיין טרי ואך זה מכבר סיימתי, עדיין לא הספקתי לצבור "קילומטרג´ של ותיקים".. אני לומד שבעצם אתה לא חד משמעי נגש יצרן מסוים - וזה טוב. לגבי על מה אתה טס, אורי כבר ניחש.. אגב, חיואי הוא עיט שאוכל נחשים.. אבל זו שאלה מה זו פשוטה לאחד שיודע להפעיל גוגל.. ילד (לא כל כך) תם

קניית מצנח חדש

1. אם אני לא טועה אז המשיב הראשון לתשובתך טס על סימבה בניזילנד. 2. תחרות היא דבר חשוב וטוב לכל ענף ספורט ובכלל זה אצלנו, השמצות לא... 3. את התשובות מסתבר, תצטרך למצא באתרים אצל המרחפים עצמם. 4. גם לאחר מכן אני בטוח שתהיה מבולבל. 5. שני המפעלים מיצרים מצנחי מתחילים טובים. 6. אולי תטיל מטבע וסגור עניין. 7. רילקס של פרו דיזיין לא מיוצר כבר "במתפרה" 9. יחסית לצעיר בענף אתה יודע הרבה מאד?!!! 10. בהצלחה. אורי שמיר

ילד תם

New member
תודה

אורי, תודה על האינפוט. לשמחתי איני מחזיק זכויות יוצרים על ההשמצות - זה מה ששמעתי מותיקים ממני בענף. אני בדעה אחת איתך לגבי הצורך בתחרות בוגרת ומכובדת - אבל לצערי קשה למצוא זאת בבית ספרנו.. פשוט חבל. בכל מקרה, אני כנראה אחליט על פי שיקולים כלכלים טהורים (הצעה הכי טובה למצנח מהמשפחה שצוינה) ללא פניות. בכל מקרה, אשמח לקבל עוד פידבקים מעוד אנשים - במיוחד כאלו שהמירו את דתם.

איזו משפחה ואיזו דת?../images/Emo59.gif

איני מסכים איתך בנושא תחרות לא בוגרת ולא מכובדת. ישנם מי שמנסים להציג זאת כך, אך מנסוני, שהוא שנתיים - ומצנח שני שנקנה החודש, אתה יכול לקבל מאיתי לנואל מידע הוגן על שני היצרנים. אני אכן המרתי את דתי מפרו דיזיין לעפקו אך יש לי רק מילים טובות על שני היצרנים. ברצוני להזכיר לך שאתה קונה חופה ולא יצרן. אתה קונה מצנח ולא שירות (כמה שירות אנחנו כבר צריכים?). שירות טוב, אמין ומדויק (ניירת צמודה) ניתן לקבל רק במפעל אחד מהשניים (מניסיון בשני זה גם עולה כסף, הסכום משתנה בהתאם לקניות הקודמות או העתידיות שלך + את מי מהחברה אתה מכיר). לסיכום שני היצרנים טובים. בתור בעל נסיון (ולא תם כדברייך) גש ועשה טיסות נסיון על החופות אותן אתה רוצה לרכוש וכך יהיה לך קל יותר להחליט. ילד תמים שחושב שאתה לא תם ולא מטומטם אתה סתם סכסכן.

ילד תם

New member
בא ניקח דברים בפרופורציה..../images/Emo24.gif

חברים, איני מתכוון להלהיט את הרוחות - מקריאה קצרה בפורום אני לא חושב שמישהו צריך את העזרה שלי. כל ה"נקודות" שעלו הינם ציטטות נאמנות למקור. כנראה שמזלי הוא רע וכל מי שפגשתי בענף אכן מתנהג בצורה לא בוגרת ולא תחרותית.. לגבי בדיקה של המצנח בעצמי, חוששתני שעדיין אני רך בשנים ולא מסוגל לחוש בהבדים - בטח לא לשפוט.. אני מתנצל עם הבאת הדברים בצורה בה הם נכתבו מרגיזה מישהו - באמת שלא התכוונתי. ילד (כנראה שבכלל לא) תם. נ.ב. חבל להעביר זאת לפסים אישים - אני לא קראתי ל"ילד תמים" "חקיין" או "לא מקורי" על בחירת שם המשתמש..

shaison

New member
עסוק בעיקר לא בטפל

גש לבתי הספר ותקבל מהם תשובות מקצועיות ועניניות על שתי החופות. חשוב להתייעץ עם המדריך אצלו למדת כי הוא מכיר את תגובותייך והרגש שיש לך לחופה יותר טוב מכולם(נכון לעכשיו) ומנוסה מספיק כדי לדעת מי מהשתיים תתאים לך יותר(לא בהכרך יהייה הבדל). בקניית ציוד הייתי מסתכל גם לטווח הארוך מה יהייה כשתרצה לשדרג את החופה מאוחר יותר? האם אתה הולך להיות עכבר רכס או להנות גם מההרים כל סופ"ש? כל הציטוטים שכתבת למעלה לא מדוייקים ורובם שטויות לכן מומלץ להתייעץ עם בעלי מקצוע ולא עם רב-סרן שמועתי (בין כל 2 ישראלים תמצא 8 דעות) בהצלחה שי לנואל

למעלה