עסק שעובד בשבת

janitor7

New member
עסק שעובד בשבת

שלום רב, נתחיל מכך שאיני שומר שבת באופן מלא אך אני מסורתי - מניח תפילין כל בוקר ולא מדליק אש בשבת וכו´ (אבל כן נוסע בשבת למשל). ברשותי עסק, אשר קיימת דרישה כי יעבוד בשבת. זה מתנגש עם העקרונות שלי, כי להרוויח כסף בשבת איני מוכן. לכן מצאתי פתרון, "עקום" אמנם, לבעיה זאת, ורציתי לשמוע את דעתכם עליו: את כל הכסף שארוויח בשבת לא אגרוף לכיסי אלא אתרום. מה דעתכם ? האם אוכל לתרום את הכסף למוסדות דתיים למרות שמקורו בעבודה בשבת ? תודה רבה

asaf2000

New member
לא הבנתי

אתה לא מדליק אש בשבת אבל אתה נוסע בשבת? זו סתירה כי הרי בזה שאתה מדליק את הרכב אתה עובר על איסור הבערת אש, לא? ולגבי הטריק שלך הוא לא עובד כי לתרום כסף למוסדות דתיים מעבודה בשבת זו מצווה הבאה בעבירה ואתה לא מקיים בזה שום מצווה ורק עובר איסורי שבת חמורים וגם את תתרום את הכסף לא יהיה לך מזה שום מצווה. ואם תסגור את העסק בשבת ותעשה חישוב בסוף השנה תראה שהרווחת יותר בתקופה שהיה סגור בשבת מאשר שהיה פתוח בשבת - וזה בדוק!

janitor7

New member
מסכים איתך .. אבל

אם לא אפתח את העסק בשבת הוא לא יחזיק מעמד חודש. אין לי בעיה לזרוק לפח את כל הכסף שאני מרוויח בשבת. מה אתה אומר ? עדיף על לתרום ?

ואני אומר,

שאין הקדוש ברוף הוא מקפח שכר כל בריה, וברור לי שאם לכבודו תסגור את העסק בשבת, לא תפסיד, וגם אם היית מפסיד כסף, מה זה לעומת שכר מצווה אחת בעולם הבא, או עונש עבירה.

../images/Emo63.gif מאת: המגיד מדובנא......

"זכור את יום השבת לקדשו" רש"י - זכור ושמור בדיבור אחד נאמרו. מצויים אנשים הרוצים להבדיל את ה"זכור" מעל ה"שמור". העני מעדיף את ה"שמור", שכן איננו מנהל עסקים גדולים ואינו עלול להפסיד מאומה משמירת השבת. אבל מאידך קשה לו לקיים את ה"זכור", משום שאין לו ממון כדי לכבד את השבת ביין ובמטעמים. לעומת זה העשיר מקיים את ה"זכור" לכל פרטיו, כי איננו חסר ממון כדי להרבות בכל מיני מטעמים ותענוגים. אבל מאידך איננו רוצה לקיים את ה"שמור", לפי שמתוך השבתת עסקיו הגדולים עלול הוא להפסיד ממון רב. לפיכך אמרו חכמינו, כי "שמור" ו"זכור" בדבור אחד נאמרו ואינם ניתנים כלל וכלל להבדלה.......עכ"ל. מעבר לחילול השבת בפרהסיה על כל ההשלכות החמורות שלה, אין שום ברכה בכסף הזה, לא לך, וגם לא למי "שיסכים" לקבל ממך אותו. וברכת ה´ היא תעשיר.

giingiit

New member
כל מזונותיו של האדם קצובים לו

מראש השנה ועד סופו כלומר, בין אם תקים את העסק ובין אם לא, מה שהוקצב לך תקבל ואם לא בדרך זו, אז בדרך אחרת. לא הייתי ממליצה לך לפתוח או לסגור עסקה בשבת. אין בזה ברכה ובכל מקרה לא תקבל יותר מהמוקצב לך.

hix

New member
שלילי קטלני

לעולם אין לעשות אפי´ מה שנראה לנו כעבירה קטנה אפילו שכביכול המטרה לא לעבור על עבירה גדולה! בטוח שאתה עצמך גם לא מרגיש עם זה בנח, ואתה לא לבד - כל אחד מבין שזה קצת "לעבוד" על מישהו. בהצלחה hix

למעלה