עסק עצמאי

21802

New member
עסק עצמאי

שלום רב! אני בעלת ויזת עבודה (מכונה גם: חברת משפחה של חבר באיחוד האירופאי) - האם מישהו יודע מה הפרוצדורה לפתיחת עסק עצמאי באנגליה? - היכן "פותחים תיק"? - מה הצעד הראשון שעלי לעשות? על עזרתכם אודה
 

Woking

New member
איזה סוג עסק?

את מתכוונת לחברה או לעצמאי? אם חברה, אני לא בטוח אילו הגבלות יש על אזרחים זרים. אמנם יש לך ויזת עבודה, אבל לא ברור אם את רשאית להקים חברה. אם את רוצה להיות עצמאית, אז זה די פשוט: http://www.hmrc.gov.uk/selfemployed/register-selfemp.htm.
 

21802

New member
תודה לשניכם!

תודה לשניכם! אני עוסקת במקצוע חופשי ומבקשת להיות עצמאית. עזרתם לי מאוד
 

Arie021

New member
../images/Emo41.gif תשובות ../images/Emo41.gif

לצורכי ראשי תיבות אם לא מובן HMRC זה "מס הכנסה" של אנגליה או בלי ראשי תיבות זה בעצם HER MAJESTY REVENUE (AND) CUSTOMS 1) דבר ראשון אם אין לך NATIONAL INSURANCE NUMBER את צריכה לעשות APPLY למספר NI שיהיה לך, צרי קשר בטלפון הבא: 08456000643 זה המספר של JOBCENTRE PLUS והם יכולים לארגן לך לקבל מספר NATIONAL INSURANCE בקלות (אך לוקח בערך כשבועיים - חודש לכל התהליך), ואם יש לך עוד שאלות בנושא מומלץ גם להתקשר לטלפון 08459157006 זה טלפון של שלוחה ב HMRC שגם מטפלת בבקשות ליצירת מספר NATIONAL INSURANCE אז חשוב מאוד שקודם יהיה מספר NI כי בלעדיו אי אפשר להמשיך. 2) ממלאים טופס ARRIVAL IN THE UNITED KINGDOM ושולחים אותו ל HMRC בחזרה. שימי לב כי עלייך לציין את מספר ה NI בטופס, וכי יש ליצור קשר עם ה HMRC כדי שישלחו לך את הטופס עם כתובת למשלוח הטופס בחזרה. אפשר גם להיות מוכן מראש ולהוריד את הטופס באינטרנט אך צרי קשר עם ה HMRC לדעת להיכן לשלוח את הטופס בחזרה. הכתובת להורדת הטופס היא: http://www.hmrc.gov.uk/CNR/p86.pdf המספר ליצור קשר עם ה HMRC בקשר למשלוח הטופס בחזרה אליהם הוא: 08453021479 3) אחרי ששלחת את הטופס אם יש לך חשבון בנק באנגליה את יכולה למלאות טופס שנקרא APPLICATION TO PAY CLASS 2 CONTRIBUTIONS BY DIRECT DEBIT זה בעצם הביטוח לאומי שלך ותשלומי הביטוח הלאומי יכולים להיעשות בהוראת קבע בבנק שזו הדרך הכי נוחה לשלם אותם. אז הכי טוב זה למלאות את הטופס הזה שנקרא גם CA5601 http://www.hmrc.gov.uk/pdfs/ca5601.pdf זו הכתובת להורדת הטופס והכתובת למשלוח הטופס בחזרה נמצאת בטופס עצמו. 4) יש עוד טופס שצריך לשלוח שנקרא BECOMING SELF EMPLOYED או בשפת הקודים באנגליה CWF1 שאותו ניתן להוריד מהאינטרנט: http://www.hmrc.gov.uk/forms/cwf1.pdf הכתובת למשלוח הטופס בחזרה רשומה על הטופס. זהו!
חשוב להקפיד לשמור INVOICES והוצאות והכנסות שוטפות של מה שאת עושה כדי שתשלמי את המס הנכון וגם כדי להמנע מחיכוכים עם רשויות המס הבריטיות. אני מצרף קובץ שמראה איך לקחו לי DIRECT DEBIT על הביטוח לאומי ישירות מהבנק (BARCLAYS) אם זה עוזר. בהצלחה!
 

21802

New member
תודה

יש לי מספר NI אבל בהחלט אפעל לפי המלצותיך החל מהשלב שאחרי-כן. המון תודה!
 

Arie021

New member
עלא-דבר

אני מביא לך את כל ההנחיות האלה כי ככה הנחה אותי רואה חשבון CHARTERED ACCOUNTANT והכל פועל בצורה פיקס, אז זה מאוד פשוט, עניין של כמה טפסים כמו שאת רואה ואת בפנים, ואם יש לך כבר מספר NI אז זה ממש קל, את יכולה לסיים את כל תהליך ההרשמה היום, סה"כ להוריד 2 טפסים, למלא אותם ולשלוח לכתובת שמצויינות בהם ועוד טופס ARRIVAL שאפשר ליצור קשר ולברר למי לשלוח אותו וזהו, את השאר את יכולה כבר לעשות לבד, מאוד פשוט וקל
 
למעלה