עסק ביש

עסק ביש

היי כולם, תודה על העזרה שהפורום הזה נותן.. לא מובן מאליו במיוחד כשזה מרגיש שכולם נגדנו :)
בעלי ואני זוג מעורב שהתחתן לא מזמן. יש לנו תור במשרד הפנים בעוד שבועיים. עד לפני חודש בעלי עבד בישראל ברישיון עבודה. אתמול חזרנו מחופשה קצרה בחול והתברר לנו שהמעסיק לא שילם עבור הויזה בחודש האחרון ולכן במחשב הוא הוגדר כשוהה בלתי חוקי למשך חודש.(כרגע הוא אינו ממשיך לעבוד עבור המעסיק ולכן גם אין לצפות שהמעסיק יסדר את זה בדיעבד).
רק לאחר בקשות תחינות וקצת בכי מצדי אושר לו להיכנס לישראל וניתנה לו ויזה זמנית עד לפגישה במשרד הפנים.
אני חוששת שלאחר הפגישה לא יאריכו לו את הויזה או שיקבעו שהמשך הבירור ייעשה כאשר הוא מחוץ לישראל או כל תוצאה לא טובה אחרת.
כיצד ניתן להתכונן טוב יותר לפגישה ?
האם כדאי להיוועץ בעורך דין המתחמה בתחום?
תודה רבה.

prizman

New member
לא כל כך הבנתי את העניין. על איזה סוג ויזה הוא היה?

היי

עד לפני חודש הוא היה על ויזת עבודה (של אמנים). המעסיק ביקש שישאר חודש נוסף והיה אמור לדאוג להארכת הויזה שלו בחודש.
כשנגמר החודש הנוסף, טסנו לחופשה קצרה בחול. כשחזרנו התברר לנו שהמעסיק לא האריך את הויזה ולמעשה הוא שהה בישראל באופן בלתי חוקי.
מקווה שעכשיו זה יותר ברור
תודה :)

randyloo

New member
הויזה נמצאת בדרכון

ואם הוא אכן שהה כאן ללא ויזה בתוקף אז זו בעיה. תסבירו את העניין ותקוו שיהיה בסדר.

הארכה של החודש

אכן לא נמצאת בדרכון, ולכן נוצר באמת מצב שהוא היה פה במשך חודש באופן בלתי חוקי.
כשחזרנו אתמול הוא קיבל ויזה זמנית עד למועד הפגישה.

Namush1

New member
שני צידי המטבע

מצד אחד לא ברור איך לא הייתם מודעים לעובדה שלא נעשה הארכה? הארי הדרכון ובו הויזה נמצא בידיכם, ואני בטוחה בזאת מכיוון שיצאתם מהארץ. איך לא הייתם לחוצים ודאגתם שהעניין יטופל בזמן?

מצד שני, נראה שזה נעשה בתום לב ואולי באמת לא הבנתם את הפרוצדורה?

קשה לדעת מה יהיו ההשלכות. לעיתים האנשים שתשבו מולם ינסו לבוא לקראתכם ויראו רגישות ויש שלא כ"כ. פשוט נסו להיות הכי כנים שניתן, ותתנצלו. אני הייתי אפילו מבקשת שיסבירו לכם בצורה מסודרת איך זה עובד. לי נראה עם זאת, שבכלל לא הייתם על ויזת עבודה מבוססת חיים משותפים, אלא הוא היה תלוי במעסיק. תבררו במה כרוכה הכנה לפתיחת תיק בצורה מסודרת. תקבעו פגישה וזה יקנה לכם עוד זמן להיערכות.

בהצלחה

...

פשוט מה שקרה הוא שהמעסיק אמר שהעניין בטיפול ואכן הראו לנו את הבקשה שהם הגישו למשרד הפנים ועם הבקשה הזו טסנו.
בדיעבד התברר שעד שמשרד הפנים ענה לבקשה, יחסי העבודה הסתיימו ולכן המעסיק לא מצא לנכון לשלם עבור הויזה.

נופר בר1

New member
פגישה במשרד הפנים

לגבי מצב הויזה הנוכחי - תציגו את המצב למשרד הפנים באופן ברור ומסודר (גם בכתב).

לגבי שהות בישראל במהלך בדיקת משרד הפנים - על פי הנוהל, מאחר ובן זוגך נמצא בישראל, באופן עקרוני, אין סיבה שידרשו ממנו לצאת.

לגבי ויזה לאחר הפגישה במשרד הפנים - על פי הנוהל, במידה ואתם מגיעים מוכנים ומגישים את כל המסמכים יש סיכוי שבן זוגך יקבל ויזה ב/1. כמובן, תלוי בכם ובמשרד הפנים, יכול להיות מצב שבן זוגך יקבל ויזה ב/2 לתקופה או אפילו לא יקבל ויזה אלא יקבל רק קבלה על תשלום עבור הגשת הבקשה.

למעלה