עסקת קומבינציה

whitethunder

New member
עסקת קומבינציה

שלום, אין לי מושג ירקרק בעניני נדל"ן אך בחלקי נפל נכס די נאה, שאושר לבנייה. מדובר על שטח של כ 1 דונם לערך. [חלק מחלקה גדולה יותר בבעלות משפחתי] וקיימים דיבורים על עסקת קומבינציה. מישהו יכול להסביר לי את האפשרויות הטובות ביותר עבורי. אני למעשה מעוניין לבנות בית מעוצב בטעמי האישי יחד עם אדריכל, אבל אינני מבין אם זה אומר שכל הבתים [כולל זה שהקבלן מקבל] צריכים להיות זהים. או במילים אחרות, מישהו יכול קצת לכוון אותי :)

כשאתה מתכוון לכל הבתים, לכמה אתה מתכוון ?

אם מדובר על בניין דירות, עסקת קומבינציה היא דרך מקובלת לממש את הזכויות שלך בנכס. לאדם מן היישוב אין בד"כ את היכולת והרצון להתמודד עם פרוייקט בנייה בסדר גודל כזה מבחינת היקף המימון והדרישות הלוגיסטיות. אם מדובר על 2-3 יחידות, הסיפור מעט שונה. לו אני במקומך, הייתי נמנע מלקשור בין עסק כלכלי (מכירה של נכס) לבין התקשרות לקבלת שרותי בנייה. יותר מדי אינטרסים עלולים להתנגש ואני לא רואה שום יתרון בצורת התקשרות כזו. הדרך האופטימלית לדעתי היא לבנות הכל ולמכור את היחידות העודפות. כמובן שהקושי הגדול הוא מימון שלב הבנייה. אופציה נוספת היא למכור את הזכויות לאדם פרטי. בהצלחה.

whitethunder

New member
תגובה

מדובר על שטח פרטי שמיועד לבניית בתים פרטיים. משהו כמו 3 בתים, כשאני מקבל בית אחד על שטח של כ1 דונם. עלתה גם איזשהי הצעה לבנות בית דו-משפחתי, אך אינני מעוניין בכך משום שזה גורע מהחלום הכללי לא מעט, לכן אני מעט מבולבל באשר להגשמת התהליך הזה. אני מעוניין לעצב ולגור בבית הזה. אך לא להתפשר. השאלה היא כמה חופש פעולה יש לי בעיצוב ותכנון אם גם הקבלן מקבל בית? ובכלל, עוד פרטים בנוגע לתהליך הזה, בהחלט יעזרו לי.

החלופות האפשריות תלויות במספר גורמים:

1. קריטריונים הנובעים מהתב"ע החלה על השטח 2. קריטריונים הנובעים ממצב הנכס, סביבתו, שמאות, מצב פיננסי של היזם 3. קריטריונים שמגדיר היזם אם אתה מעוניין, אתה מוזמן להעביר מסר אישי לקבלת יעוץ והנחייה נוספים

למעלה