עסקית באבישג

shima

New member
עסקית באבישג

רציתי לנסות כבר הרבה זמן, ואתמול סוף סוף יצא. העיצוב לא מיוחד אך נוח, מוזיקה ישראלית נעימה,בסביבות שלוש וחצי המסעדה כמעט ריקה לחלוטין. מבחר הראשונות בעסקית מאוד מצומצם. לקחנו סלט עשבי תיבול ופיצוחים: חמצמץ וטוב. וסלט ירקות: ערבי קצוץ דק ודיי סטנדטי. תיגברנו את המנות הראשונות בפסטייה עוף שמגיעה בתיבול של אבקת סוכר וקנמון. אהבתי מאוד, למרות שהיא היתה מדי שמנונית לטעמי. חוץ מזה מגיע עם העסקית לחם חם ומצויין מטבל טחינה טוב ומטבל פלפלים מעולה. מה שאהבתי בתפריט היה המקוריות היחסית בהשוואה לשאר הביסטרואים התל אביבים. לא עוד פטה כבד, קרפצ'יו ואנטריקוט, אלא דברים מעט מגוונים יותר. הסגנון הוא ים תיכוני פלצני ( ופלצני זה מחמאה) משהו כמו קרן ז"ל או רפאל תבדל"א, אבל לא באותה רמה. בכל זאת נחמד ומרענן. לקחנו חזה עוף ממולא חצילים וצנוברים על מצע עדשים, וקבב טלה על מצע בורגול עם רוטב צזיקי. שני המנות הבשריות היו מעט יבשות מדי ומעט עשויות מדי אבל טבילתם ביוגורט השמן של הצזיקי או במטבל הפלפלים שדרגה אותם פלאים. מצע העדשים היה מעולה, ובכלל היה מאוד טעים. יחד עם שני בקבוקי מים מנרליים התחקנו חצי חצי בחשבון ב52 ש"ח לאחת. שווה וטעים. קינוח אכלנו בטושה, טריקולד לא מיוחד. פעם הבאה ננסה את עוגות השמרים שקרצו לנו.
 

ננה f

New member
אבישג לעומת קרן

נו.. נו.. נו.. בכל זאת : המטבלים אכן טובים. הכל טרי- גם זה נכון. לפתיחה המטוגנות כולן שמנוניות להחריד. העיקריות רק ליד ובערך. השתיה זולה. ובכלל זול- והתמורה בהתאם. לסיכום ככה, בינוני לגמרי.
 

shima

New member
התכוונתי לסגנון

ולא לרמה כמו שהזכרתי. ( להבדיל מביסטרו צרפתי או איטלקית לדוגמא). מנת העדשים לדעתי היתה מעולה, והזכירה לי מנה דומה שאכלתי אצל חיים כהן לפני שנים רבות. ( הוריי חגגו לי בקרן את סיום הקורס בצבא, או הנוסטלגיה....). אני הייתי נותנת למסעדה יותר מבינוני ובהחלט ממליצה עליה לעסקית לא מחייבת.
 

prizman

New member
קרן, רפאל ואבישג בנשימה אחת,

ואת מצפה שיתיחסו לביקורת ברצינות. מילא אם היינו נשארים בסביבת הניואנסים, פלצניים או לא, אבל בצורת ראייה כזו, חבל על הזמן.
 

shima

New member
אוף, לא הובנתי כראוי.

פרונטו, פסטיה מיאה , וספגטים. הרמה שונה לגמרי, הסגנון הוא איטלקי. לזו היתה הכוונה, הגדרת סוג המטבח. מעבר לכך, את/ה לא חייב/ת להתיחס לביקורת ברצינות, גם לא לקרוא אותה, אבל גם אין מקום להערה עוקצנית ופוגעת.
 

prizman

New member
לא הייתה כוונה לפגוע ../images/Emo140.gif

אני משתדל כן לקרוא ביקורות, וכן להתייחס ברצינות, כפי שהייתי רוצה שיתיחסו לביקורות שלי. ההקבלה שלך לא הייתה ממש מתאימה, כמו הדוגמאות שאת נותנת למעלה. זה בסדר, הבנתי. זאו. תישארי איתנו.
 
למעלה