עסקים משפחתיים

mooka10

New member
עסקים משפחתיים

שלום לאיריס וחברים, אני שותף מזה 17 שנה בעסק משפחתי הכולל אותי ואת אחי, הצעיר ממני, ואת אבי. מזה שנים רבות שקיימות בינינו מחלוקות רבות בכל עניין אפשרי, החל מניהול יומיומי שוטף וכלה במדיניות ומגמות ואסטרטגיות. במהלך השנים עשינו נסיונות רבים לגשר על הפערים ובכדי למצוא "שיטה" בה נוכל להיות שותפים וגם להשאר משפחה אך ללא הועיל. אני אפילו פרשתי לתקופה מסויימת אך לצערי חזרתי לעסק המשפחתי. בשבועות האחרונים חל משבר נוסף ביחסים הפנימיים והמצב הגיע לחוסר תקשורת מוחלט תוך משחקי אגו מטופשים. אני פניתי למגשר בכדי לנסות ולהבין האם ביכולתו לעזור לנו לפתור את הסכסוך אחת ולתמיד. לצערי אחי אינו מוכן לערב שום אדם חיצוני למערכת ולדעתו אין בעיה במצב הקיים. שאלותי: האם הליך גישור יכול בכלל לפתור סכסוך מסוג כזה? האם מישהו יכול להעלות בדעתו כיצד ניתן "לגרור" מישהו להליך גישור? תודה

עסקים/סכסוכים משפחתיים

אכן נושא כואב ונראה לי שקיים כמעט בכל העסקים המשפחתיים. גישור יכול לעזור לכם לפתור את הסכסוך העסקי-פרטי שלכם, אולם יש לקחת בחשבון שזהו הליך די ממושך הרבוי ברגשות רבים. מדובר כאן על עסק של שנים ומערכת יחסים מתמשכת בין האנשים, כך שלבטח ישנם מספר נושאים כואבים. סביר להניח כי בגישור מהסוג הזה יהיו הרבה עליות ומורדות, וזאת בעיקר עכב הרגשות הרבים במיוחד החבווים בו. האם בגישור שיהיה, אם יהיה ישתתפו רק אתה ואחיך או גם ההורים? מהי עמדת ההורים לכל העניין? האם הם מתערבים לטובת מישהו או אולי שומרים על נייטראליות? עד כמה השפעתם משמעותית? במידה והם משתתפים, ייתכן כניסת "שחקנים" נוספת, עם דעות שונות ועמדות שונות ואינטרסים שונים. מבין מדוע זה מורכב? אבל אל ייאוש, זה שווה את הנסיון. כדי שגישור כזה יצלח חשוב לדעתי: 1. אמון במגשר. 2. אמון בהליך והרבה סבלנות. 3. במידה ומדובר בכמה משתתפים, כדאי לדעתי לערוך את הגישור במספר ישיבות קטנות, כל פעם מול מישהו אחר. ריבוי משתתפים, שיכולים להוות רבוי צדדים יכול לסרבל ולעורר תסכול (לא מאפשרים לי להביע את דעותיי וכו'). 4. במידה ורוצים לצרף אנשים נוספים לגישור, שיעזרו, יש לוודא את דעותיהם לפני הגישור, כדי לא להגיע למצב של ויכוחים מיותרים. כמו שאמרתי,לא קל, אבל כדאי לנסות. במידה וגישור לא יצליח, ייתכן ויהיה צורך בטיפול משפחתי. אגב, יכול להיות גם מצב שתוך כדי הליך גישור יועלה הצורך הזה, בנוסף או במקום. איך להביא את אחיך לגישור? כפי שכבר הבנת, לא ניתן לכפות הליך גישור. כדאי אולי למסור לו חומר בנושא (מהאינטרנט או ספרות מקצועית) ולבקש מאנשים אחרים, אלו שאמונים על ידי אחיך ועל ידך, לנסות לשכנע אותו. אחד הדברים מהמשמעותיים - מגשר שיהיה אמין ומתאים על שניכם. בהצלחה.

שילה1

New member
ראה-איריס ענתה לך באריכות.ככלל-לא ניתן לגרור

איש להליך שהוא וולנטרי לחלוטין,וככזה ניתן להפסיקו בכל שלב,מה עוד שהנאמר בו-מחויב בחסיון. אלא מאי?ניתן לנסות לשוחח עם אחיך,להסביר לו את היתרונות והחסרונות,להעמיד בפניו ברירה-גישור או בית משפט,ו/או פרוק העסק,אול קיחת גורם חיצוני לניהולו,דבר שיגרום ,יש להניח,לטלטלה עזה למשפחה ולכן הזכירה איריס,בצדק רב,טיפול משפחתי אפשרי)וכן לנזק כלכלי לכל אחד מכם,ולעסק אותו בניתם,וממנו אתם מצפים לפרנסה טובה לאורך זמן.

סוזן7

New member
המלצה של אדם שמכיר את כולם

אולי רואה החשבון של העסק, שמכיר אתכם ופועל לטובת העסק? אולי קרוב משפחה שלא מעורב בעסק ומודאג מהמצב ביניכם, שיפנה לכל אחד אם ההצעה לפנות להליך הגישור? אגב, יש רואה חשבון שלמדו גישור ומתמחים בגישור בעסקים משפחתיים. היה לי פעם ספר מצוין של אחד כה - בתל-אביב - משום מה, לא מוצאת את הספר (שם כמו "צעד אחד קדימה"). ייתכן שההתנגדות של אחיך מבוססת על חוסר הבנה לגבי התהליך. כמו שאירית כתבה, לשלוח לו חומר לקרוא. יש להבין מה עומד מאחורי ההתנגדות - ולתת לו מענה. בהצלחה, סוזן www.haskamot.com

למעלה