ענקית גאה

52anakit

New member
ענקית גאה

אני ענקית גאה, ואני חושבת שמצאתי את סוד החיים הטובים.
הצלחתי לעבור תהליך שינוי בחיים ואני מרגישה שאני שלמה עם עצמי.
הסרטון הבא מיועד לכן.
אני מקווה שהוא יעלה לכן חיוך על הפנים
תהנו
ענקית גאה

harel87

New member
הבעיה בלהיות ענק זה לא רק המראה

והדימוי העצמי זה הבעיות הרפואיות הנלוות לכך והעומס הכספי שיוצרים על מערכת הבריאות

ומה עם העומס בפיננסי הזה?

מעשנים יוצרים עומס כספי על מערכת הבריאות?
אלו שנושמים את עשן המעשנים יוצרים עומס כספי על מערכת הבריאות?
הפריות חוץ גופיות יוצרות עומס כספי על מערכת הבריאות?
חולי סרטן לסוגיו יוצרים עומס כלכלי על מערכת הבריאות?
תאונות אישיות, דרכים ופציעות יוצרות עומס כלכלי על מערכת הבריאות?
כאלו שרוצים לעבור בדיקה מסוימת על-מנת לשלול משהו שחלילה הם חושבים שיש להם יוצר עומס כלכלי על מערכת הבריאות?
מגזר הילדים יוצר עומס כלכלי על מערכת הבריאות?
שימוש של כל ציבור המבקרים ובני משםחותיהם בבתי החולים ובמרפאות ושימוש שלהם במים, שירותים, סבון ונייר טואלט יוצר עומס על מערכת הבריאות?

אתה צודק, לא כדאי להיות שמן שלא חלילה מערכת הבריאות תממן להם בדיקה.
התשובה שלך לגבי העומס הכלכלי הוא מטופש!

harel87

New member
ביפן למשל

מי ששמן משלם יותר מס!
בודקים להם שם את המותניים כל כמה חודשים או פעם בשנה לא יודע בדיוק ומעל להיקף מסויים המעסיק אני חושב משלם קנס

harel87

New member
אחרי מי שמעשן קשה ל עקוב

אם תשים לב רק מנזקי ההשמנה בישראל ההוצאות של הבריאות עולות 10 מיליארד שקל בשנה!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3968820,00.html זה דבר שאפשר למנוע בהחלט על ידי הקפדה על תזונה נכונה ואורח בחיים בריא שכולל ספורט בתוכו מי שרוצה להיות שמן בצורה שמעמיסה על מערכת הבריאות שישלם

Blue Rose

New member
מצטערת על ההיעדרות...

אני לא מצליחה להיכנס כמו שצריך בגלל שינוי הסיסמאות...גם עכישו- כנראה רק זמני...
ועכשיו- לעניין.

ההוצאות, למקרה שלא העמקת בכתוב הן על מלחמה בהשמנה, לא הוצאות בריאות בגלל טיפול בריאותי בשמנים.
כמצוטט מהמקור שהבאת משנת 2010- "20% מכלל ההוצאות הלאומיות לבריאות - על מלחמה בהשמנה".

כמו כן- "הנזק הכספי שהשמנת יתר גורמת לכלכלה הישראלית, לרבות עלות הטיפול בה ובמחלות הנלוות לה, מסתכם ב-10 מיליארד שקלים בשנה, שהם כ-20% מכלל ההוצאות הלאומיות לבריאות, נכון לשנת 2006". 2006? והאם המחלות הנלוות כוללות סכרת ויתר לחץ דם? מחלות שיש גם לרזים רבים? מהו הטיפול בהשמנת יתר? דיאטניות? כי מי שאוכל בריא ועושה כושר או לא אוכל בריא ולא עושה כושר- עדיין ההוצאות עליו ולא על מע' הבריאות.
אז הסיכום מ- 2006 אומר שסכרת ולחץ דם (מחלות לב הן לא רק של שמנים, האם מדובר פה גם על משקל עודף או רק על אוביסים...אילו עוד מחלות כלולות פה? העמיסו גם את כל בעיות הלב על השמנים?) יקרים למערכת הבריאות ושיש אחוז שמנים גבוה שסובלים מהם? הנתונים שהבאת הם לא ברורים כלל.

באותו קו- כדאי לדרוש מנשים לשלם יותר. גם פוריות, גם הריון ולידה, גם סרטן השד, גם בעיות אורטופדיות בגלל עקבים, גם סרטן הרחם ובעיות שחלתיות, גם ניתוחים פלסטיים, כל זה מעיק מאוד על מערכת הבריאות. אני בטוחה שיותר מ- 50% מהוצאות מע' הבריאות הן על נשים.

ואני עוד אשה שמנה מאוד....אני בטח עולה למע' הבריאות 75% מסך הוצאותיה השנתיות...מה שבטוח- אני עולה יותר מהשכן הרזה שלי שמורה לתריאטלון ועוסק בתחום כבר שנים, ונפצע בעקבות זה, והיה עם קשייםו חוסר יכולת לעבוד במשך חודשיים מתוך השנה הזו. אני ד"א רק הייתי עם שפעת בשנה האחרונה ועושה את בדיקות הדם הסטנדרטיות...מי עלה יותר? והאם זה כלל העניין? האם הבריאות שלי באמת מכבידה עליך יותר משהבריאות שלך מכבידה עלי? יותר מהאנשים שמקבלים שירות רפואי ולא משלמים מיסים...ועוד ועוד...

צחוקים בצד...אם היה כל כך קל לרדת במשקל האם כל העולם היה בפאניקה מ"מגיפת ההשמנה"? האם כל מי שלא עומד בתקן, מעודף משקל של 1 ק"ג ועד עודף משקל של מאות ק"ג הוא חסר כח רצון? חסר יכולת? לא מבין את החשבון הפשוט של קלוריות ואנרגיה? עצלן? נהנתן? גרגרן?
שטויות! כולנו בני אדם...

גם ילדים עולים המון למע' הבריאות, שנתנה להם אפילו טיפולי שיניים חינם. גם ספורטאים שנוטים להיפצע הרבה יותר מאחרים, גם מי שמשתזף ומסתכן במלנומה, גם מי שנופל בעת העבודה, גם וגם וגם...נכון ל- 36 השנים האחרונות- אין לימ ושג אם אני או אתה עלינו יותר למע' הבריאות. לא יודעת אם סכרת ההריון שהיתה לי פעמיים היתה בגלל השמנה או גנטיקה, לא יודעת אם זה בגלל שאני אשה ובהריון ויולדת או אולי בגלל ששברת כמה גפיים בילדות ויש לך בעיות גב מהצבא או דלקת שחוזרת , אולי קרפל טאנל....

רוזי! שמאחלת לכולנו בריאות...וקבלה...והבנה...

היי חסרה וכבוד על התגובה שלך

עקשנית25

New member
סתם היטפלות כי קל לעקוב אחרי שמנים אולי...

למה יותר קל לעקוב אחרי שמנים? מה הקשר? למה אנחנו רשומים באיזה קובץ מיוחד? מה ההבדל? זה עניין של הסברה.

הבעיה היא במחקרים, עשו מחקר פעם כמה אנשים מתים באופן כללי שהם לא שמנים?

תקשיב טוב, אין בעולם הזה שום ביטוח, וכאחת שעבדה בביטוח ראיתי אנשים שאני מכירה מתים על ימין ועל שמאל בלי קשר להשמנה בכלל :)
אתלטים ומה לא. ביטחתי את עשירי ישראל המודעים לספורט ותזונה וכאלה.

עוד עניין שאין קשר בין השמנה לבריאות, לי יש בעבודה כ10 גברים רזים,
אוכלים רק קמח לבן, רק שטויות אבל לא בכמויות, מעולם לא עשו דקה ספורט, אבל הם רזים. אז הם בריאים?!

וכשהם ימותו מוקדם הם לא יכנסו לשום מחקר ולשום סטטיסטיקה. בדוק.

אז תעשה טובה ותפקח עיניים, אל תהיה שה נגרר אחרי מערכת מקולקלת.

אם היה כ"כ פשוט להיות רזים, וכ"כ טריוויאלי ולא נורא, אז לא היו כ"כ הרבה שמנים וזהו.
מישהו מפספס משו הרבה יותר גדול מסתם תעשו דיאטה והכל יפתר.

תפתח את המוח, תסתכל לצדדים ולא על כתבות מגמתיות.

harel87

New member
הבעיה זה אנשים שמנים במיוחד

שאצלם זה קורה וזה לא אנשים שקצת שמנמנים אלה שמנים מאוד שאצלם שמים לב לבעיות הבריאותיות האלה שזה בדרך כלל bmi 35-40 ומעלה ....

חבל שאין סעיף בחוק הבריאות

גם על טימטום. היית משלם הרבה קנסות.

מערכת הבריאות אמורה לטפל בכולם. כל אחד עם הפאק הגנטי שלו, אוקיי? יש חולי סרטן (אם רק היו אוכלים נכון ומתעמלים, לא היו חולים, רייט?) יש מעשנים שאלו באמת מפיקים המון סוגי סרטן. מה נסגר באמת עם הסיגריות? נפסיק לספק להם את הרעל הניקוטיני על ידי קנסות כבדים? ע"י תמחור חבילת סיגריות במחיר שאי אפשר לעמוד בו? רעיון טוב, לא? והמעשנים גם מזהמים את האנשים בסביבה ע"י עישון פסיבי, לא רק את עצמם. והמחלות שלהם מורכבות וקשות. סרטן הפה והגרון, סרטן ריאות, אמפיזמה. הרבה כסף למערכת הבריאות, על הרגל שסופו ידוע מראש.

אבל על השמנים הכי קל לרדת. גם ככה הבטחון העצמי שלהם הוא בגובה השטיח, אז יאללה נאשים אותם גם בבעיות האקוטיות של מערכת בריאות שטובה לתיירי רפואה ולשרפי"ם למיניהם וזה על חשבון בטוח הבריאות ששודדים מאיתנו , הפריירים המצויים - ובבוא יום פקודה, אנחנו רק מתפללים שלא נזדקק לרופאים חמדנים שרק מחכים לסיום יום העבודה הציבורי שלהם בכדי לעשות את הכסף הגדול, על חשבון מי שלא יכול לשלם. שמעת על התורים הבלתי נגמרים לניתוחים הכי פשוטים, לפרוצדורות שיכולות להציל לחיים, לבדיקות אבחוניות חשובות?

אבל בכל אשמים השמנים. כמו תמיד.

את יודעת שבדיוק קראתי מחקר...

שעבודה מול אנשים טפשים מובילה לסטרס כזה נוראי שהוא גורם למחלות לב בסיכוי גבוה יותר מאשר השמנה?

ובנימה רצינית יותר

בשנים האחרונות יש טענות (אין לימושג אם הן מגובות במחקרים) שהסטרס שבלחץ החברתי נגד שמנים פוגע להם בבריאות ובסיכויים להרזות ו / או לחיות באורח חיים בריא יותר.

סטרס פוגע בבריאות

אין ספק בכלל.

ידוע על טיפוסים המועדים יותר/פחות ללקות באירועי לב [בלי המשתנה של משקל עודף] כשטיפוס מסוג A הקרייריסט, הוורקוהוליק, הנוטה לסטרס, הפרפקציוניסט - מועד יותר לארועי לב וטיפוס B הרגוע יותר, ההישגי פחות, הפועל בסביבה פחות דורשנית ולחוצה - יוריד את סיכוייו ללקות בארועי לב.

באשר לחיים בסביבת סטרס האופפת את השמנים, הרי שיש כל כך הרבה משתנים המשפיעים על סטרס, יש כל כך הרבה טיפוסים עם יכולת מולדת כזו או אחרת לחוות קשיים - עד שיהיה מאוד קשה לערוך מחקר רציני בנושא.

יש כ"כ הרבה גורמים למחלות בימינו...

ורק אנחנו גורמים לעומס כספי על מערכת הבריאות? נו באמת.

חברה בריאה וחומלת

היא כזאת הדואגת לכולם ובעיקר לא מאשימה מגזרים מסוימים.
אבל הטפשות היא מחלה כרונית, אין מה לעשות.

או כמו שאני תמיד אומרת

בעודף משקל אפשר תמיד לעשות דיאטה. לעודף טפשות אין טיפול.

למעלה