מצטערת על ההיעדרות...
אני לא מצליחה להיכנס כמו שצריך בגלל שינוי הסיסמאות...גם עכישו- כנראה רק זמני...
ועכשיו- לעניין.
ההוצאות, למקרה שלא העמקת בכתוב הן על מלחמה בהשמנה, לא הוצאות בריאות בגלל טיפול בריאותי בשמנים.
כמצוטט מהמקור שהבאת משנת 2010- "20% מכלל ההוצאות הלאומיות לבריאות - על מלחמה בהשמנה".
כמו כן- "הנזק הכספי שהשמנת יתר גורמת לכלכלה הישראלית, לרבות עלות הטיפול בה ובמחלות הנלוות לה, מסתכם ב-10 מיליארד שקלים בשנה, שהם כ-20% מכלל ההוצאות הלאומיות לבריאות, נכון לשנת 2006". 2006? והאם המחלות הנלוות כוללות סכרת ויתר לחץ דם? מחלות שיש גם לרזים רבים? מהו הטיפול בהשמנת יתר? דיאטניות? כי מי שאוכל בריא ועושה כושר או לא אוכל בריא ולא עושה כושר- עדיין ההוצאות עליו ולא על מע' הבריאות.
אז הסיכום מ- 2006 אומר שסכרת ולחץ דם (מחלות לב הן לא רק של שמנים, האם מדובר פה גם על משקל עודף או רק על אוביסים...אילו עוד מחלות כלולות פה? העמיסו גם את כל בעיות הלב על השמנים?) יקרים למערכת הבריאות ושיש אחוז שמנים גבוה שסובלים מהם? הנתונים שהבאת הם לא ברורים כלל.
באותו קו- כדאי לדרוש מנשים לשלם יותר. גם פוריות, גם הריון ולידה, גם סרטן השד, גם בעיות אורטופדיות בגלל עקבים, גם סרטן הרחם ובעיות שחלתיות, גם ניתוחים פלסטיים, כל זה מעיק מאוד על מערכת הבריאות. אני בטוחה שיותר מ- 50% מהוצאות מע' הבריאות הן על נשים.
ואני עוד אשה שמנה מאוד....אני בטח עולה למע' הבריאות 75% מסך הוצאותיה השנתיות...מה שבטוח- אני עולה יותר מהשכן הרזה שלי שמורה לתריאטלון ועוסק בתחום כבר שנים, ונפצע בעקבות זה, והיה עם קשייםו חוסר יכולת לעבוד במשך חודשיים מתוך השנה הזו. אני ד"א רק הייתי עם שפעת בשנה האחרונה ועושה את בדיקות הדם הסטנדרטיות...מי עלה יותר? והאם זה כלל העניין? האם הבריאות שלי באמת מכבידה עליך יותר משהבריאות שלך מכבידה עלי? יותר מהאנשים שמקבלים שירות רפואי ולא משלמים מיסים...ועוד ועוד...
צחוקים בצד...אם היה כל כך קל לרדת במשקל האם כל העולם היה בפאניקה מ"מגיפת ההשמנה"? האם כל מי שלא עומד בתקן, מעודף משקל של 1 ק"ג ועד עודף משקל של מאות ק"ג הוא חסר כח רצון? חסר יכולת? לא מבין את החשבון הפשוט של קלוריות ואנרגיה? עצלן? נהנתן? גרגרן?
שטויות! כולנו בני אדם...
גם ילדים עולים המון למע' הבריאות, שנתנה להם אפילו טיפולי שיניים חינם. גם ספורטאים שנוטים להיפצע הרבה יותר מאחרים, גם מי שמשתזף ומסתכן במלנומה, גם מי שנופל בעת העבודה, גם וגם וגם...נכון ל- 36 השנים האחרונות- אין לימ ושג אם אני או אתה עלינו יותר למע' הבריאות. לא יודעת אם סכרת ההריון שהיתה לי פעמיים היתה בגלל השמנה או גנטיקה, לא יודעת אם זה בגלל שאני אשה ובהריון ויולדת או אולי בגלל ששברת כמה גפיים בילדות ויש לך בעיות גב מהצבא או דלקת שחוזרת , אולי קרפל טאנל....
רוזי! שמאחלת לכולנו בריאות...וקבלה...והבנה...