ענף היין בישראל

mrOrange22

New member
ענף היין בישראל

שלום לכולם, רציתי לדעת מיהם הלקוחות של היקבים בארץ? ברור שככה ישר אפשר לזרוק לאוויר רשתות שיווק גדולות, סופרמרקטים, מסעדות מישהו פה יודע לכוון אותי ספציפית לנתונים יותר איכותיים וכמותיים? תודה רבה מראש על לכל מי שעונה.

נתון

מתוך כתבה ישנה בסומלייה מעריכים ששופרסל מחזיקה ב-40% משוק היין המבורקד בארץ אני מניח שמספרים ביחס בין שופרסל למגה זה משהו שקל למצוא (בלי קשר ליין) השארית - אני משער שלפחות חצי מזה נמכר בחנויות יין מספרים ממש מדויקים - לא חושב שיהיה קל למצוא

mrOrange22

New member
ואיפה בכל זאת ניתן להשיג מידע כזה

תודה על התשובה. יש לך עוד מקורות כאלו? ומה לגבי מידע נוסף? איפה אפשר להשיג כזה שבו אני רואה פילוח מסודר פחות או יותר? תודה!

לא יודע אם יש חיה כזו

אני מניח שחרשת את גוגל, אם לא - זה הזמן כמה יין יצרן מוכר וכמה יין משווק קונה זה מידע מסחרי רגיש ולא נראה לי שקיים מקור מהימן בחינם בטח יש חברות שמתמחות בניתוח שוק ותמורת כסף יכולות לתת לך מידע מוערך

mrOrange22

New member
ושאלה נוספת

אילו מוצרים נוספים מוכרים הייקבים פרט ליין? נגיד הבנתי שכרמל מזרחי מוכרים גם שמן זית. מה עוד? האם יש טרנד של יקבים גדולים למכור עוד מוצרים משלימים? זה קשור בכלל להיותם גדולים? האם גם ליקבי בוטיק יש מוצרים כאלה? מה הם מוכרים פרט ליין?

eran735

New member
יקב תשבי למשל

מוכר גם ריבות יין וברנדי שהם מייצרים אני לא חושב שזה טרנד של יקבים גדולים ראיתי בלא מעט מרכזי מבקרים שהם מוכרים כל מיני מוצרים נוספים כמו שמן זית\ריבות\גבינות\שיכרים וכל מיני דברים נוספים שמייצרים בסביבה או מייצר היקב עצמו אני מניח שזה נובע בעיקר מהמחשבה שאלה מוצרים שפונים לאותו קהל יעד שקונה יין\העיסוק בחקלאות של אנשי היקב לא מוגבל רק לתחום היין והם נוטים מייצרים דברים נוספים כגון המוצרים שהזכרתי קודם

למעלה