עננים

עננים

מה הופך אפליקציה להיות Saasית לעומת אפליקציית Web רגילה?

נניח וכתבתי מערכת CRM כלשהי שהיא Webית (ו SalesForce החלו לרעוד),
אחסנתי אותה בשרת Hosring מסויים, והתחלתי לצבור משתמשים.

מבחינת המשתמשים, מדובר בשירות שהם צורכים דרך האינטרנט,
קרי, הם נרשמים דרך האתר, בוחרים מנוי בתשלום/חינם,
מבצעים Login לאפליקציה דרך האתר, ובמצעים את הפעילות שלהם דרך ה Web באפליקציה שלי.

כלומר, מבחינתם, אין להם מושג, ולא מעניין אותם היכן האפליקציה מאוחסנת,
האם בשרת יחיד, האם בחוות שרתים, האם העברתי את האחסון למקום אחר,
האם הגדלתי/הקטנתי את המשאבים שהאפליקציה צורכת, האם מדובר בשרתים פיזיים או וירטואלים,
האם מדובר בפלטפורמה כזו או אחרת - לא רלוונטי מבחינתם, הם פשוט צורכים את השירות דרך האינטרנט.

מה קובע האם מבחינת ה BuzzWord (לפחות) מדובר בשירות ענן / במערכת SaaS,
או פשוט אפליקציה אינטרנטית "רגילה"?

האם זה תצורת הפריסה של המערכת שקובעת האם היא בקלאוד או לא?
כלומר, אם היא מתוקנת באופן (Paas) שמאפשר גידול/Scale Up/Down אלסטי לפי הצורך, אז היא בענן,
ואם היא מותקן על שרת ייעודי, ושינוי ידרוש עבודה רבה, אז היא לא בקלאוד?

כלומר, מבחן הענן הוא בעיני המשתמש (כמו ג'ימייל) שצורך את המערכת,
ולא מעניין אותו היכן היא יושבת וכיצד היא פרוסה,
או שהמבחן הוא הצד הטכנולוגי של ארכיטקטורת המערכת ופריסתה?

gilmad

New member
2 דברים שונים

SaaS - Sosftware As A Service
אין קשר לענן - פשוט מילים יפות לשירות וובי

ענן- הכוונה היא נגישות מכל מקום,
כמו דרופבוקס שיש גישה מהדסקטופ, מובייל, והווב.

garfiled22

New member
ענן זה יותר גמישות מאשר שירותים

בתכלס, כשאומרים ענן הכוונה לזה שיהיה לך ממש קל לנהל את השרת מבחינת הגדלת \ הקטנת משאבים (בעיקר RAM) לפי הצורך, פחות השירותים שניתן לממש עליו ("כמו דרופבוקס שיש גישה מהדסקטופ, מובייל, והווב.")

gilmad

New member
תלוי מאיזה צד אתה מסתכל

בתור המפתח ענן אומר לך "שיהיה לך ממש קל לנהל את השרת מבחינת הגדלת \ הקטנת משאבים"

אבל את המשתמש זה לא מעניין - כשאומרים למשתמש שהמידע שלו מאוחסן בענן, זה בדר"כ אומר (מבחינתו) שהוא יהיה נגיש מכל מקום.

השאלה נשאלה מנקודת המבט של המשתמש ולכן זאת היתה התשובה

garfiled22

New member
אין קשר!

גם אם תשים את המידע על המחשב שלך בבית ותפתח אותו לעולם המידע יהיה זמין מכל מקום..
מה שעשו עם המילה ענן זה קטע שיווקי נטו! כל דבר זה ענן היום, אבל זה חארטה, אפשר לממש את ה"ענן" שאתה מתכון אליו מכל מקום ובכל צורה גם על בסיס שרתי VPS או DEDICATED ולדאוג שתמיד המערכת תהיה למעלה כולל במקרים של הגדלת משאבים אבל עם יותר זמן התעסקות מאשר לנהל את זה על שירות ענן (שאני מתכוון אליו)

בסוף, בקטע טכני נטו, ענן זה שירות שקוף ואלסטי שאפשר לנהל את המשאבים שלו איך שרוצים עם מינימום מאמץ - וברוב המקרים גם דרך ממשק ידידותי למשתמש.

gilmad

New member
ברור לי..

מבחינת המשתמש זה נטו קטע שיווקי..

אבל בשורה התחתונה, בתור משתמש - מעניין לי את ה$#@ שאתה משתמש בענן אם אתה בלוג פשוט. ומאוד מעניין אותי שאתה מגדיר את עצמך כענן אם אתה דרופבוקס (מה שרומז לי שאני יכול לגשת למידע שלי איך שאני רוצה)

בשורה התחתונה - אנחנו מתווכחים על שטויות, אתה הבנת את מה שאני אומר ואני הבנתי את מה שאתה אומר. אני מסכים עם ההגדרה שלך. היא נכונה! בתור מפתח...

למשתמש הפשוט (והרבה שירותים היום מגדירים את עצמם כשירותי ענן לא רק ספקי תשתיות כמו אמאזון, rackspace, gogrid, וכד'..) מה שמעניין אותי זאת הגישה למידע.

ולשואל המקורי - כל התשובות נכונות גם מבחינת המשתמש וגם מבחינת הארכיטקטורה.

אבל בגלל שאנחנו בפורום טכנולוגי - מבחינתנו (המפתחים) הכוונה היא לארכיטקטורה

למעלה