עננים

עננים

מה הופך אפליקציה להיות Saasית לעומת אפליקציית Web רגילה?

נניח וכתבתי מערכת CRM כלשהי שהיא Webית (ו SalesForce החלו לרעוד),
אחסנתי אותה בשרת Hosring מסויים, והתחלתי לצבור משתמשים.

מבחינת המשתמשים, מדובר בשירות שהם צורכים דרך האינטרנט,
קרי, הם נרשמים דרך האתר, בוחרים מנוי בתשלום/חינם,
מבצעים Login לאפליקציה דרך האתר, ובמצעים את הפעילות שלהם דרך ה Web באפליקציה שלי.

כלומר, מבחינתם, אין להם מושג, ולא מעניין אותם היכן האפליקציה מאוחסנת,
האם בשרת יחיד, האם בחוות שרתים, האם העברתי את האחסון למקום אחר,
האם הגדלתי/הקטנתי את המשאבים שהאפליקציה צורכת, האם מדובר בשרתים פיזיים או וירטואלים,
האם מדובר בפלטפורמה כזו או אחרת - לא רלוונטי מבחינתם, הם פשוט צורכים את השירות דרך האינטרנט.

מה קובע האם מבחינת ה BuzzWord (לפחות) מדובר בשירות ענן / במערכת SaaS,
או פשוט אפליקציה אינטרנטית "רגילה"?

האם זה תצורת הפריסה של המערכת שקובעת האם היא בקלאוד או לא?
כלומר, אם היא מתוקנת באופן (Paas) שמאפשר גידול/Scale Up/Down אלסטי לפי הצורך, אז היא בענן,
ואם היא מותקן על שרת ייעודי, ושינוי ידרוש עבודה רבה, אז היא לא בקלאוד?

כלומר, מבחן הענן הוא בעיני המשתמש (כמו ג'ימייל) שצורך את המערכת,
ולא מעניין אותו היכן היא יושבת וכיצד היא פרוסה,
או שהמבחן הוא הצד הטכנולוגי של ארכיטקטורת המערכת ופריסתה?

pitoach

New member
עשית קצת באלגן במושגים אני חושב

אתה מקשר את הלקוח שלך למה שקורה אצלך מאחורי הקלעים

הלקוח שפונה לשרת יודע רק את הנתונים שהשרת נותן לו. מה הקשר בין השירותים שהשרת מקבל לבין השירותים שהלקוח מקבל מהשרת?

זה כמו לשאול: אני הולך למכולת וקונה חלב. כיצד אני יודע אם החלב הגיע למכולת עם משאית משנת 1999 או משאית חדשה משנת 2012?
זה באמת לא משנה ללקוח שבא לקנות חלב כל עוד הוא מקבל את החלב תקין

אבל אם החלב יגיע חמוץ כי המשאית הישנה היתה ללא מקרר אז זה כבר כן יעניין את הלקוח!

* במקרה הנוכחי אין קשר לחדש יותר או טוב יותר כי אפשר לנהל את המערכת בצורה טובה בענן ואפשר לנהל אותה בצורה טובה בשרת מקומי (מקומי לא אצלך בבית אבל עדיין הוא מקומי בחוות השרתים).
** כדאי לציין שאני עובד כבר הרבה שנים בייעוץ לחברות ועד היום לא מצאתי חברה אחת מהלקוחות שלי שהיה מתאים לה לעבוד בענן לדעתי, ועדיין לא יצא לי לייעץ לחברה לקחת שירות בענן. זה בטוח לא מתאים בעיני לחברות קטנות מאוד ובדרך כלל לחברות גדולות זה יהיה תלות חיצונית חסרת סיבה ולכן שטות בדרך כלל.... אולי בעתיד יצא לי למצוא לקוח שזה מתאים לו
מי יודע...

תלוי מה סוג הלקוחות, ובעיקר מה הצפי

שלהם לגידול, לפיקים בדרישות השירות, לצורך בגמישות ניהול המשאבים וכו'.

נכון, אבל משפט כזה לא מעיד על חוכמה יתרה

"זה בטוח לא מתאים בעיני לחברות קטנות מאוד ובדרך כלל לחברות גדולות זה יהיה תלות חיצונית חסרת סיבה ולכן שטות בדרך כלל"

שטות?
אגב, נהפוך הוא, זה דווקא מתאים לחברות קטנות, בעיקר כאשר אין הצדקה להחזיק צוות IT, וגם כאשר מדובר באפליקציות סטארטאאפיסטיות שעדיין קשה לחזות את צפי הביקוש.

למעלה