ענישה?

ענישה?

גור אלפא וחבר השתוללו בגן ונשלחו למשרד המנהלת. זה הגיוני??
אף אחד לא סיפר לי. לא הגננת שתפסה אותי לשיחה בסוף היום להתלונן על ההשתוללות ולא הילד. אמא של החבר שמעה ממנו וסיפרה לי. זה נורמלי כל ההתנהלות הזאת? לא ממש אכפת לי שהמנהלת נזפה בו. אין לי בגדול בעיה עם ענישה מהסוג הזה אבל מרגיש לי לחלוטין לא תואם גיל....

אין לי מושג במה מדובר, אבל עלייך לזכור

כי מנהלת הגן מודעת לכך שמדובר בילדים צעירים.
אני מניחה כי התנהלותה מולם היתה בהתאם לגילם.
אם לא היתה מידתיות בין חומרת המעשה לבין חומרת הענישה, זה כבר דורש בירור.

מנהלת בית הספר. חט"ץ...

אני מניחה רגע בצד את המידתיות וגם את העובדה שצורת ענישה כזאת מאוד מורידה בעיני את הכבוד שהילדים רוחשים (או לא רוחשים ממילא) לגננת. זה מאוד ברור להם שהיא לא מסוגלת להסתדר לבד וצריכה ללכת להלשין למנהלת שתנזוף בהם במקומה. נראה לי מגוחך. ההקבלה בין "אמאאא, הוא הרביץ לי!" לבין זה מאוד ברורה להם. אבל מעבר לזה, אני פשוט תוהה אם זאת ענישה תואמת גיל לילדים בני 5. הרי צריך להוציא אותם מהכיתה, להצעיד אותם דרך כל בית הספר למשרד של המנהלת, להעמיד אותם שם ולהתלונן עליהם, ואז לתת למנהלת לנהל איזשהו בירור ונזיפה? זה באמת תואם גיל? ואם זה באמת נשק יום הדין של הגננת כמו שזה נראה, למה היא לא סיפרה לי שזה קרה?

אין לי מושג מה היו השיקולים שלה

לגבי החלטתה האם לדוח לך על כך או לא.
אבל לפי מה שקראתי, נראה כי את מריצה סרטים בראשך.

כפי שזה משתקף את בעצמך לא חשה כבוד גדול לגננת. הילדים לא רואים זאת ככה.
אין זה מוריד מסמכותה או מכבודה באם היא מערבת את המנהלת.
הדרך לחדר המנהלת כפי שאת מתארת מעורר פלצות "להצעיד אותם" ..זה באמת כבר נשמע מפחיד.
אבל אם במקום זאת תחשבי שהם הלכו לחדר המנהלת, פשוט הלכו תביני שאין בזה שום פסול.
העובדה כי הילד לומד בחט"צ, ונתון תחת סמכותה של מנהלת ביה"ס היתה ידועה לך טרם כניסתו לשם.
אם הגננת הפעילה שיקול דעת נכון לגבי החלטתה לערב את מנהלת ביה"ס, עליך להבין כי זה מקובל ואין בזה שום דבר חריג או לא נכון.

האם זה נשק יום הדין? אין לי מושג. זה תלוי בחומרת המעשה!!
האם זה תואם את הגיל? בהחלט כן!

אז את אומרת שאין שום חובה לדווח על ענישה בגן?

אני צריכה לגלות על זה מאמא של ילד אחר?

את לא מכירה אותי ולא מכירה את ההקשר שבו מדובר, לכן אני יכולה להבין למה שתקבלי רושם מוטעה מדברי. התקציר הוא שיש כאן גננת בשנת סטז' עם בעיית סמכות עצומה שהילדים מזלזלים בה מתחילת השנה וצוחקים על זה שהיא הלכה "להגיד אותם" למנהלת. הילדים המדוברים התנגדו ללכת למנהלת והובאו לשם תוך צעקות ואיומים בעונשים נוספים אם לא ילכו. ולא, העובדה כי הילד לומד בחט"ץ ותחת סמכותה של מנהלת בית הספר לא היתה ברורה לא לי ולא להורים האחרים מראש. לפני השיבוץ, שנכפה עלינו בידי העירייה, הוצג לנו החט"ץ כיחידה אוטונומית שפועלת בתוך בית הספר, אך במנותק ממנו ברמה התפעולית.
ואת יודעת משהו, אני מוכנה בשמחה לקבל את זה שההתנהלות מקובלת ואין בה שום דבר חריג. לגיטימי ואולי אפילו מבורך שיהיה מישהו עם קצת סמכות שיעמיד את הילדים האלה במקום. אני רק תוהה מאיפה אני אמורה לגלות את המידע הזה, אם אף אחד בבית הספר לא מתקשר לי אותו? אני לא קוראת מחשבות...

קראי שוב את מה שכתבתי

איפה קראת שאמרתי שאין חובת דיווח על ענישה בגן?
כל מידע על הילד שלך, אסור שיגיע בדרך עקיפה!

ההתייחסות שלי בדבריי הייתה על התאמת הגיל לאותה "נזיפה" בחדר המנהלת.

ברור שיש לך בעיה הנוגעת להתנהלותה של הגננת בגן, ונראה כי הצטבר אצלך כעס רב.
את זה יקירתי את צריכה לפתור מולה.
אני לא באה לסנגר או לקטרג, ניסיתי לתת לך תשובה עד כמה שניתן מתוך הפרטים הראשונים שכתבת.
את התמונה הרחבה רק את מכירה.
תעשי מה שאת מבינה.

י ע ל י ש

New member

אני מדמיינת את אותה סיטואציה על הבן שלי שבגיל של שלך וזה נראה לי טו מאצ'! במיוחד שלבן שלי, שאומנם שובב, אבל יש לו מאוד מורא ויראה למקור מוסמך כמו גננת ולבטח ובטח למנהלת. מהכרותי איתו, הוא יכול לצאת בוכה משיחה כזו. זאת לא הגננת שאיתם כל הזמן וכמו אמא במקום שנקרא גן. זאת מישהי חיצונית, שהילדים יודעים מי זו אבל לא הכי מכירים. מישהי סופר סמכותית שנשלחת אליה לקבל נזיפה..

לא נראה לי מתאים לגיל הזה.

מצד שני, לא יודעת איך זה בחט"צ. אולי שם זה שונה כי זה בעצם בי"ס.

אני חושבת שזה חמור מאד

קודם כל שהיא לא עדכנה אותך
דבר שני שהיא לא היתה מסוגלת לקחת אותו בעצמה לשיחה
אצלנו ילד מתפרע קודם כל עושה שיחה עם המורה
בפעם השניה שיחה עם הורה ומורה
בפעם השלישית היועצת מצטרפת
וזה במקרה של ילדים ממש מופרעים
עכשיו אני מדברת על כיתה א

אם גננת גוררת שני ילדים למנהלת ולא מסוגלת לעשות איתם שיחת
הרתעה או לשים אותם בפינת חשיבה או כל עונש נורמלי אחר וגם לא
להודיע על כך להורים זאת בעיה!!!

ואגב לדעתי זה לא תואם גיל לפחות עד כיתה ג