עניני גינה

פרח50

New member
עניני גינה

אני מקווה שזה המקום יש לי בחצר רחבה ושביל מרוצפים הבעיה היא שבין המרצפות צומחים עשבים. אני לא רוצה להשתמש בחומרי הדברה ולנקש ביד זה המון עבודה ולא קל. יש למישהו רעיון על חומר טבעי שניתן לפזר ויהרוג את העשבים או שיטה קלה להוצאתם. תודה ושנה טובה

cbr1100

New member
בענייני גינה

יש מקום מצויין לשאלות ותשובות בלינק המצורף

כל חומר שיפריע לעשבים שוטים:

בסוף החורף כשהעשבים מתחילים להתעורר, מפזרים הרבה מלח על האדמה. ניתן לפרוס ניילון מלחמה על האדמה ולתת לו לשבת כמה ימים. הצמחים ימותו.

l g433

New member
בשום אופן לא !

פיזור מלח יגרום להמלחת הקרקע. שום צמח לא יצליח לגדול שם לעולם. המלח ישטף עם הגשמים הבאים ולכן גם לא יהיה יעיל. לדעתי או לרסס או לעקור. זו עבודה סיזיפית ברובה אבל בסוף יהיה שיפור. המלחה- חלק ראשון שני ממליץ לשאול בפורום גינון כאן בתפוז.

goanin

New member
אתה סותר את עצמך..

"שום צמח לא יכול לגדול שם לעולם"? אם ככה, מדוע "המלח ישטף... וגם לא יהיה יעיל"? אם המלח נשטף ומאבד את יעילותו אז צמחים כן יוכלו לצמוח שם בעתיד. אני אישית לא מכיר את השיטה שהיא הביאה, אבל ריסוס נשמע לי יותר רעיל ממלח... עקירה של העשבים לא תצמצם את התופעה. כל אביב אני עוקר.

l g433

New member
לא ניסיתי, הכל כמובן שאלה של כמויות.

בערבה מטעים שלמים מתים בגלל שילוב של גשם והמלחה. בפורום גינון כותב בחור בשם שמוליק שמואלי, הוא ידע לתת פרטים מדוייקים.

יש משהו במה שאתה אומר,

ואני נורא חששתי לעשות את זה גם. כשממליחים את הקרקע בסוף החורף, לפני הצמיחה של כל העשבים החד-שנתיים אי אפשר יהיה לשתול צמחים במקומם... אבל ברוב הפעמים המטרה היא רק "לנקות" את השטח. ואז פיזור כמויות גדולות של מלח עדיף על כל טיפול אחד (זה זול ולא כל כך רעיל). ואם בשנה הבאה כן רוצים לשתול צמחים באזור אז פשוט לא ממליחים את האדמה. חורף שלם בהחלט "ינקה" אותה מהמלח.

shelico

New member
הכי זול ולא רעיל

זה לעשב ביד .. המלחת הקרקע גורמת להזדקנות האדמה והגינה

למעלה