ענייני שינה...עזרה!!!!

iss10

New member
ענייני שינה...עזרה!!!!

היי בנות,
רוצה להתייעץ איתכן לגבי הקטנצ'יק שעושה לנו לאחרונה קצת בעיות בלילות.
אז ככה: בגיל 3.5 חודשים בערך התחיל לישון לילה שלם עם יקיצה אחת קצרה באמצע הלילה - מוצץ/ליטוף ונרדם.היינו מבסוטים לאללה. במשך כחודש היה ישן טוב בלילות ובחודש האחרון (עכשיו בן 5.5 חודשים) מתעורר מלא פעמים במהלך הלילה ובוכה שנשים לו מוצץ או שנהפוך אותו חזרה לגב או כי נתקעה לו הרגל בין השלבים של המיטה. כך יוצא שהלילות שלנו ממש מעייפים ואנחנו מתעוררים אליו (יותר נכון אני כי הבעל עובד ואני עדיין בחופשה) כל חצי שעה בממוצע. הלילה וגם לילה נוסף במהלך השבוע התעורר בסביבות 4 לפנות בוקר והיה בטוח שהגיע הבוקר, דיבר לעצמו במיטה (לא בכה), אבל אני שהתעוררתי לא יכולתי לחזור לישון עד שהוא לא חזר, וזה הה רק שעתיים אחרי. אדגיש כי היקיצות הן לא בגלל רעב - הוא אוכל בקבוק לפני שינה ובקבוק נוסף בסביבות 7 בבוקר ולא דורש יותר.
האם זה יכול להיות בגלל בקיעת שיניים? - הוא כל היום עם הידיים בפה ומחפש מה לנשוך...
האם יכול להיות ששיניים עושות צרות יותר מחודש לפני שהן בוקעות?
זקוקה לעצות מהמנוסות...

bubiba2

New member
תינוקות כל הזמן משנים דפוס התנהגות וזה

חולף. לגבי השיניים, לדעתי קצת מוקדם לשיניים ומהרגע שהשלב האוראלי מתחיל הוא מסתיים סביב גיל שנתיים כך שאצל תינוקות השלב האוראלי מאד חזק וזה עדיין לא מחייב שיוצאות שיניים, למרות שאני מכירה תינוק שבגיל3 חודשים היו לו 2 שיניים. היתי בהלם אך גם זה קיים.

אצלנו עם הגדול היתי בטוחה בגיל 4 חודשיים שיוצאות השיניים כי רייר וכל הזמן הכניס יד לפה וכל דבר שהצליח להכניס לפה ובפועל רק בגיל 6.5 חודשים יצאו 2 השיניים הראשונות.

לדעתי, אם הוא לא צמא, לא חם/קר לו מן הסתם זה שלב שיעבור. עד שתתרגלו להשקמות הוא שוב ישנה דפות התנהגות חחחח

דנד1

New member
היי יקרה

אוריקי בת 5 חודשים ואנחנו עוברים סרט עם השיניים אז זה בהחלט אפשרי. את יכולה למרוח לו ג'נג'יג'ל - זה טבעי ולתת לו נשכנים. מה יכול להיות? זה רק יכול להקל. עוד משהו- למרוח על החניכיים ציפורן מגורד (התבלין) זה עוזר לאלחש (אבל מגעיל בטעם). אני הייתי השבוע אצל הרופאה כי ראיתי שמשהו ממש מציק לה והיא אמרה שהשתיים הקטנות שרואים כנראה יבקעו בקרוב ועד אז יא וואלי...
לגבי השינה - ממש יכול לביות שמשהו מציק אבל יכול גם להיות שהוא עובר איזושהי קפיצה התפתחותית. הוא עושה משהו חדש? זוחל? יושב? מברבר הרבה? אם כן אז זה מאד משפיע על השינה. אני גם חוויתי את זה כמה פעמים. לנו בגיל 4 חודשים השתבש הכל והתחלנו ממש מההתחלה. עד עכשיו לא יכולה לומר שחזרנו למה שהיה. בעיקר נפגעה שנת היום אבל היו לנו גם כמה לילות של התעוררויות תכופות. פתאום היא הייתה מתהפכת לגב ומברברת. הם פשוט מיישמים דברים חדשים שלמדו גם תוך כדי השינה :) קחי הרבה אוויר יש כל הזמן תקופות כאלו ואז הכל מסתדר ומשתבש שוב - חיסונים, שיניים, התפתחות וכ'ו.
שולחת לך חיבוק גדול גדול ולבונבון גם כמובן

טליה 80

New member
שתיכן אומרות

מתהפך לגב...ממתי אפשר לישון על הבטן? מאיזה גיל?
אני כבר ממש רוצה שהיא תישן על הבטן כי על הגב יש לה נטייה לצד אחד וכבר הראש מתחיל קצת לאבד סימטריות

דנד1

New member
המלצת משרד הבריאות היא להשכיב על הגב

ולא על הבטן כיוון שראו שזהו גורם סיכון למוות בעריסה. אצלי מגיל חודשיים על הבטן כי אחרת היא לא ישנה כמעט. כיוון שאני מניקה אותה והיא ישנה איתנו ומחוברת לבייביסנס אני יחסית רגועה, בעיקר מאז שהיא התחילה להרים את הראש כשהיא על הבטן ולהתהפך (ועכשיו בכלל זוחלת
). אם הבת שלך ישנה טוב על הגב לא רואה סיבה שתשני את זה. כשהיא תתחיל להתהפך היא כבר תעבור לבטן אם יהיה לה יותר נוח

דנד1

New member
אגב iss לא דיברה על בטן להיפך

היא ציינה שהוא קם כדי שיחזירו אותו לגב

דנד1

New member
במהלך היום שימי כמה שיותר על הבטן...

זה לא נוח להם אז הם בדר"כ מתנגדים. את יכולה לגלגל מגבת ולשים לה מתחת לחזה לתמיכה וגם לשים אותה עליך על הבטן כשאת בשכיבה. לגבי העדפת הצד את יכולה להשכיב כל פעם בצד אחר של העריסה ובמהלך היום לעניין אותה בצעצועים כדי שתסתכל דווקא לצד הפחות חביב עליה

טליה 80

New member
היא בוכה...

אני כבר מחכה לרגע שאפשר יהיה לתתלה לישון על הבטן והאי סימטריות תחלוף.

דנד1

New member
לא יהיה רגע כזה...

זה או שאת משכיבה אותה על הבטן והיא תתרגל או שתמשיכי על הגב ובמהלך היום תנסי כל פעם להאריך לה את השהייה על הבטן בעוד כמה דקות. זה מאד מאד חשוב! הם תמיד בוכים כי זה לא נוח להם אבל אח"כ רואים את ההתחזקות שלהם וזה מדהים. נסי כמו שיעצתי לך לגלגל מגבת מתחת לחזה שלה כדי שיהיה לה קל להחזיק או שתשימי אותה על הבטן שלך ותנסי לבדר אותה ולמשוך כל פעם עוד קצת. בסוף היא תתרגל...

מסכימה, וטיפ נוסף

כשהיא על הבטן, שימי לה יד על הטוסיק - זה ייתן לה קונטרה ויעודד אותה להפעיל את שרירי הצוואר וחגורת הכתפיים, וכמו שכתבה דנה, ככל שהיא תפעיל אותם יותר זה יהיה לה יותר קל והיא תבכה פחות.
גם שימוש במנשא עוזר להם להפעיל את השרירים האלה.

טליה 80

New member
לא ממהרת

לצאת בהצהרות (כי אצלנו זה עדיין בניסיון) אבל אם תתני יותר אוכל ליפני השינה אז הוא ישן יותר
אני הייתי מניקה והילדה לא עלתה במשקל וממש ירדה באחוזון ואז התחלתי לתת תמ"ל והיא ישנה מאז שנת ישרים ומתעוררת אחרי 6 שעות.
בנוסף קראתי על גבי הקופסא של הנוטרילון שבגיל חודשיים,משקל שקרוב לחמישה ק"ג צריך לתת 5 ארוחות של 150מ"ל.
זה היה נשמע לי המון!!!
אבל התחלתי ליישם והילדה מאוד רגועה רוב היום,ובלילה....שמונה שעות! טפו טפו טפו
שיהיה בהצלחה!

שלא יישמע שאני ממליצה להפסיק להיניק! ממש לא!!! אני עדיין נותנת לה את הטיפות האחרונות שנשארו לי.
אם את מיניקה אז אולי לארוחה שליפני השינה תשאבי 150,תלוי לפי משקל הגוף והחודשים (תסתכלי על האריזות של תמ"ל כשלהו)

דנד1

New member
הוא כבר אוכל תמ"ל

אני למשל מניקה כבר 5 חודשים ויש לילות שהקטנה ישנה 6 שעות רצוף. גם בהנקה אפשר לוודא שמקבלים את הכמות הרצויה. מניקים משני הצדדים ולא מאפשרים לתינוק לישון לפני שמסיים יפה לאכול
בכל מקרה חלב אם תמיד מתעכל יותר מהר מתמ"ל וזו הסיבה שתינוקות יונקים מתעוררים קצת יותר בלילה, לפחות בחודשים הראשונים. אגב מכירה הרבה אימהות שניסו לתת דייסות לפני השינה שזה בכלל כבד וזה לא השפיע על השינה לטובה מהסיבה שזה לפעמים קצת יותר מדי כבד על הקיבה של התינוק ודווקא כמות גדולה יותר של תמ"ל או דייסה מפריעים לו לישון. זה אינדיבידואלי ועניין של ניסוי ותהיה כנראה...

bubiba2

New member
זהמה שקרה אצלנו עם הגדול-כיונק היה מתעור

מתעורר כל שעתיים וחצי להנקה ובשלב מסויים החלטתי לצרף לחלב אם דייסה ומה אגיד...עדיין המשיך לקום כל שעתיים וחצי ולכן חזרתי להניק וגם עזבתי את הבקבוק.

עם הקטן- מתעורר פעם אחת באמצע הלילה- יונק טוב וחוזר לישון עד 6:00 בבוקר.

מה שכן, כל כמה חודשים היו שינויים בדפוס ההתנהגות שלו ופשוט למדתי לזרום איתו.

לגבי שינה גב/בטן-עם הגדול ביום ישן על הבטן ובלילה על הגב עם בייביסנס ועכשיו הקטן גם ביום על הבטן בהשגחה ובלילה על הגב בלי הבייביסנס. לא יודעת מהיכן יש לי את האומץ לשים אותו ללא המכשיר

למען האמת, בהריון היתי מספיק לחוצה כך שהחלטתי שאם בבית חולים הקטנים ישנים ללא שום מכשיר והם בסדר גם אצלי בבית יהיה בסדר כל עוד מקפידה על נהלי בטיחות וכך עושה. הבייביסנס במגירה ולא חושבת להוציא אותו כדי לא להכניס לעצמי לחצים חדשים.

שבת שלום

inb10

New member
נשמע לי כמו שיניים

יש תינוקות שהשיניים יוצאות אצליהם מוקדם ויכול גם להיות שיצאו רק עוד חודש.לפעמים ה"הצקות" מתחילות עוד הרבה לפני הבקיעה.
תנסי למרוח לו טיג'ל, אצל הבת הגדולה שלי זה עבד מצויין, הייתי מורחת, בהתחלה היא היתה בוכה ואז לוקחת את המוצץ ונרגעת.
בהצלחה!! ואל תדאגי, הכל נשמע נורמלי לחלוטין.

דשא17

New member
קבלי
גדול ממני

גידלתי כבר 3 ילדים וכל אחד אחר - התאומים לא ישנו לילה רצוף עד מעל שנה (אם אני זוכרת נכון...), הקטנצ'יק ישן לילה שלם מגיל חודש בערך
והקטנטונת, שהיא בת 4.5 חודשים, ישנה רוב הזמן, יש לילות שהיא מתעוררת פעם או פעמיים, יונקת וחוזרת לישון
גם אצלי היא כל הזמן עם הידיים ואפילו האגרופים בפה
, אני גם יודעת שענייני השיניים מתחילים הרבה לפני שהן בוקעות

בקיצור, לא עזרתי הרבה...
חוץ מהזדהות וחיבוק

דשאה(ל)

דנד1

New member
גם אני רוצה חיבוק

אתמול היה לאוריקי יום מאד קשה מבחינת שיניים. בערב היא בכתה כל כך וניסיתי ה כ ל . מרחתי לה גנגיגל ואז לקחתי קצת ציפורן שגירדתי עם חלב אם ועשיתי לה עיסוי והנקתי אותה ונישקתי וחיבקתי והכנתי לה קרטיב מחלב אם ובסוף מרוב שהיא צרחה והיה כל כך ברור שזה שיניים נתתי לה קצת אקמולי
היום נראה קצת יותר טוב אבל עדיין ברור שזה מציק לה. אתמול כמעט קיבלתי התקף לב מהבכי שלה. כבר שכחתי כמה סבלנו מהגזים

דשא17

New member
קבלי בשמחה חיבוק ענקי

אכן קשה לנו כשכואב להם ולפעמים לא יודעים מה לעשות

אגב, הצחקת אותי עם הקרטיב חלב אם
רעיון ממש נחמד - לא חשבתי על זה
אני לא בעד תרופות, אבל קצת אקמולי כשממש כואב זו הקלה גם לקטנטונת וגם לאמא
מקווה שימשיך בטוב

ושוב

דשאה(ל)

דנד1

New member
קרטיב מחלב אם זה לא רעיון שלי

אבל זה נחמד. בינתיים מה שכן לא מתקבל יותר מדי בברכה. אולי בהמשך...תודה על החיבוק ובחזרה

למעלה