ענייני מעופפים

לקראת הפסח, המכה ה-11 - יתושים!!!

רצ"ב כתבה מאת יוסי גלר, מנהל מחלקת תברואה ומים. "...כל דלי, צמיג או בריכת ילדים שבהם הצטברו מים, יהפכו מהר מאוד למדגרת יתושים. אנא פנו את המים מכל המקומות בהם הצטברו בקירבת בתיכם, וחיסכו מכולנו את סבל היתושים."

מה לגבי ריסוס

האם באזורינו בוצע ריסוס מקדים ע"י המועצה? האם אזור נחל מודיעין שהינו עיקר הבעיה טופל בהתאם? אני מקווה...

ענייני מעופפים

תשובה שקיבלתי ממושי . לכל המעוניין. עפ"י דברי יוסי גלר מנהל מחלקת תברואה במועצה. א. המעופפים הגדולים שנראים כמו יתושים ענקיים אינם מזיקים ואינם עוקצים, והופעתם בתחילת העונה הינה שגרתית. כעבור זמן מה הם נעלמים. ככלל, אין כל מטרה להשמיד מעופפים באשר הם, ואף להיפך, לכל מעופף יש תפקיד ואין עניין להפר את האיזון האקולוגי הטבעי. ב. לגבי יתושים (מלבד האחריות האישית על מניעת מקוי מים בהם ישנה דגירה והפצה) קיים שיתוף פעולה עם קרית ספר ועם החברה להדברת עשבי בר, אשר אמורים להתחיל ממחר לטפל באופן סדיר (אחת לעשרה ימים) בנחל מודיעין. ג. אם תרגישו שהבעייה מתמשכת (עקיצות) עדכנו אותי. תודה!

טיפול ביתושים ובמעופפים

להלן תגובתו של יוסי גלר מנהל מחלקת תברואה במועצה: א. המעופפים הגדולים שנראים כמו יתושים ענקיים אינם מזיקים ואינם עוקצים, והופעתם בתחילת העונה הינה שגרתית. כעבור זמן מה הם נעלמים. ככלל, אין כל מטרה להשמיד מעופפים באשר הם, ואף להיפך, לכל מעופף יש תפקיד ואין עניין להפר את האיזון האקולוגי הטבעי. ב. לגבי יתושים (מלבד האחריות האישית המוטלת על כל אחד מאיתנו למניעת מקוי מים בהם ישנה דגירה והפצה) קיים שיתוף פעולה עם קרית ספר ועם החברה להדברת עשבי בר, אשר אמורים להתחיל לטפל באופן סדיר (אחת לעשרה ימים) בנחל מודיעין. ג. אם תרגישו שהבעייה מתמשכת (עקיצות) עדכנו אותי. תודה! מושי.

למעלה