ענייני יומולדת

הילהל

New member
ענייני יומולדת

הילדון בשבוע הבא סופסוף יהיה בן 6! אין לי מושג מה זה אומר מבחינת חגיגה בכיתה (יודעת שיש, אבל כלום מעבר9. וכ"כ לא בא לי להתקשר למורה! אבל אם לא יגיע איזה פתק בקרוב - לא תהיה הרירה (ממה שהצלחתי להבין כנראה שזה קורה בימי שישי, ומעורבים בעניין עודה והפתעות לילדים) מצידנו - החלטנו "לחטוף" אותו ליום כיף איתנו. בימי חמישי המורה שלו איננה, יש כל מיני שיעורי כיף (קרן קרב, מוזיקה, ספורט, אמנות, זהירות בדרכים) שנראה לי לא נוראי לפספס. משום מה אמא שלי לא בעד, וזה מוזר כי בחיי שהיא עשתה אותו דבר איתי כילדה.. נראה לכם כזה טראגי? חשבנו לנסוע למוזיאון המדע בי"ם, ואם זה לא ירתק אותו לזמן ארוך לעבור גם בגן החיות התנכ"י. כמובן לשלב בארוחת צהריים כיפית. חשוב לנו שזה לא יהיה סופ"ש כי חשוב לנו לבלות איתו בלי מיה, ביום ארוך יחסית, בלי לחץ. ועוד תהיה - מתנות יומולדת. שואלים אותי ואין לי שמץ מושג. החדר עמוס בצעצועים שהוא כמעט לא נוגע בהם. מתלהב ואחרי חמש דקות שוכח מזה. אני לא משוגעת על רעיונות של משחקי מחשב וסרטי DVD, אני רוצה להרחיק אותו מהמסכים ככל הניתן, לא לעודד את זה. אז מה כן?

אמברון

New member
אני בעד יום כיף ../images/Emo45.gif

נשמע לי נהדר. מניחה שאעשה את אותו הדבר ביום ההולדת של עומר. לגבי מתנות - למה לא לשאול אותו מה הוא רוצה? זה יום ההולדת שלו. ההעדפה למתנות צריכה להיות שלו (עם השגחה וכיוון שלך). וכמה רעיונות בכל זאת: ספרים, משחקי קופסא וקלפים (רייס להיט אצלנו עכשיו), בגדים, מנוי לעיתון ילדים, הצגת ילדים שווה... מה שחשוב זה שהוא יאהב את זה.

jif

New member
יום כיף-רעיון טוב!

נראה לי לא נורא לפספס יום לימודים אחד ונראה לי שהוא מאוד יהנה להיות איתכם סולו. מזל טוב!

אגוזים1

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif

ממש לא נראה לי בעייתי להוציא את הילד, ליום כיף אחד, מבית הספר. תהנו!

gudat

New member
לא טראגי בכלל

לא הייתי חושבת על זה אפילו שנייה, זה לגיטימי לגמרי. קחו בחשבון שגן החיות התנ"כי מאוד גדול, ואם תגיעו לשם מאוחר יכולה להיות אכזבה (כי תספיקו אולי רק חלק קטן ממנו). אם את בספק לגבי המוזיאון אולי כדאי לחשוב על להפוך את הסדר ולהשאיר פחות זמן דווקא למוזיאון. משהו נחמד שקנינו לאחרונה: שטיח שמצויירים עליו כבישים ובתים. עוד לא פרשנו, אבל זה מאוד מתאים למשחקי דמיון. הבן שלי מאוד אוהב מסילות רכבת, באיקיאה יש מסילות עץ לא יקרות יחסית ומאוד יפות. הוא משחק עם זה שעות ותמיד מבקש תוספות בתור מתנות לחגים/יומולדת.

פלגיה

New member
מוזיאון המדע הוא מקסים

אנחנו נהנינו מאוד, זה מאוד זול בימי לימודים, והמקום כמעט ריק. זה ממש "יום לימוד" ואני לא מבינה למה להתנגד לזה.

Kalla

New member
כשבכורנו היה בכיתה א'

יצא שסביב יום ההולדת שלו (החצי השני של אוקטובר) יצאנו לחו"ל ל-8 ימים. כשהודענו למורה היא התלהבה ואיחלה נסיעה טובה. ממש לא סוף העולם. מזל טוב!

שיהיה יום הולדת שמח!

יום כיף נשמע רעיון נפלא, למרות ההפסד הטרגי של שיעורי קרן קרב. לגבי מתנת יום הולדת - מה לגבי מנוי לעיתון ילדים או כרטיסים להצגה שווה במיוחד?

הילהל

New member
מנוי לעיתון! אחלה רעיון!

הצגה שווה במיוחד יש לי. קיבלנו בעבודה כרטיסים מוזלים באורח מטורף ממש ל"נרניה" בחנוכה (30 ש"ח במקום 170 ש"ח). מכיוון שהילדון כבר שומע את הספר הרביעי בסדרה (פרק לפני השינה) - אני אקח אותו.

irisgh

New member
גם אנחנו רוצים..

גם הבן שלי 'שמע' כבר את כל ספרי נרניה (מלבד הרביעי - שלא היה בספרייה). איך השגתם? איך נקראת ההצגה?

irisgh

New member
אה, ובעניין מנוי לעיתון:

בזמנו הילד ביקש, וקיבל מנוי לעיתון עיניים. מדובר בעיתון שמיועד לילדים יותר גדולים (לא משהו שהוא יוכל לקרוא לבד, גם לא בסוף השנה), אבל העובדה היא כי הוא מאוד מחכה לעיתון הזה. זה מנוי מאוד יקר (בסביבות 500 ש"ח לשנה. לחברי היסתדרות המורים יש הנחה קטנה), ואצלנו התאגדו מספר דודים ועשו לו ביחד כמתנת יומולדת. (טוב, נו, נתנו לי כסף ואני עשיתי..). . בנוסף יש כמובן את אצבעוני - יש להם מספר עיתונים שמתאימים לגילאים שונים (אחד לילדי גן, אחד לכיתה א', ואחד לגדולים יותר, ועוד עיתון לילדים ממשפחות דתיות). זה יכול להיות טוב יותר עבור עניין רכישת הקריאה לכשעצמה.

פלגיה

New member
../images/Emo214.gif סוכריות

עיתון לילדי א-ג מבית "אותיות". מכיל בעיקר שעשועים ופעילויות טרום קריאה וראשית קריאה. אצלינו אהבו.

למעלה