ענייני הלוואות

ilanpo

New member
ענייני הלוואות

אני זקוק לעצה דחופה אני לוקח הלוואה מהבנק ורציתי לדעת איזה מסלולו יותר כדאי לפרעון ההלוואה פרעון לפי לוח שפיצר או לפי החזר קרן שווה דבר נוסף: היכן אפשר לחשב לוח סילוקין של הלוואה כולל חישוב הצמדה משוערת תודה מראש אילן

נפתלי ג

New member
לאילן

המסלול הכדאי ביותר הוא המסלול שבו הריבית יותר נמוכה. במקרה של שתי הלוואות בריבית זהה. ההבדל הוא שפרעון לפי לוח שפיצר התשלומים זהים (אם הם לא צמודים). ובהחזר קרן קבוע, התשלומים בהתחלה גבוהים יותר בגלל שהריבית גבוהה יותר ואחר כך הם הולכים ויורדים. מחשבונים לחישוב החזרים אתה יכול למצוא בכל האתרים של הבנקים הגדולים. צרפתי קישור של בנק דיסקונט.

ilanpo

New member
באותו עניין...

לנפתלי תודה על התשובה, לפי חישוב לוח סילוקין(ניסיתי גם באתר בנק לאומי שנותן לוח סילוקין) אפשר לראות שעבור הלוואה בריבית זהה הפרעון לפי החזר קרן קבועה נראה יותר משתלם בגלל שסה"כ תשלומים (קרן וריבית)לאורך כל התקופה יותר נמוך מהחזרים לפי שפיצר מה דעתך? חוץ מזה שאלה אחרת:האם ידוע לך איך מחשבים הצמדה בתוך לוח הסילוקין? איפה אפשר למצוא לוח כזה?

נפתלי ג

New member
לאילן

זה צריך לצאת אותו דבר. תגיד לי מה עשית ואני אבדוק. ההצמדה היא גורם בלתי ידוע. לאחר שחישבת את ההחזר החודשי והריבית הסכום גדל בכל חודש בהתאם לשיעור עליית המדד. במחשבונים של בנק לאומי אפשר לעשות גם חישובי הצמדה. אתה הוא שצריך לקבוע מה יהיה שיעור עליית המדד. יש כמה מחשבונים נראה לי

rccpa

New member
סכום החזרים חודשיים

לתשומת ליבך שבשתי האפשרויות הערך הנוכחי זהה כמובן אבל הערך המצטבר של התשלומים העתידיים - לא. תחשב ותראה. רוני כ. רו"ח

rccpa

New member
ריבית בהלוואות

סכומי ההחזר המצטברים לא יהיו אותו דבר בשתי האפשרויות. ראה התיחסותי הנוספת אליך בענין ההלוואות. רוני כ. רו"ח

rccpa

New member
מסלול הלוואה

גובה ההלוואה וזמן הפרעון אף הם חשובים להחלטה מלבד גובה הריבית. צריך לקחת בחשבון גם את תזרים המזומנים הרצוי לך בהחזר ההלוואה - בלוח שפיצר ההחזר קבוע ובהחזר עם קרן שווה - ההחזר הולך ויורד (כך נהוג ברוב ההלוואות מסוג זה). יש אפשרות גם לבקש " גרייס " - דחיית תשלומי הקרן לנקודת זמן מאוחרת יותר או " בלון " - דחיית התחלת כל ההחזרים למועד מאוחר יותר. בהצלחה, רוני כ. רו"ח

למעלה